Valentijnsdag nieuwe stijl

In Lifestyle by Roryblokzijl13 Comments

Valentijnsdag nieuwe stijl? Ach ja, Valentijnsdag. De een heeft er niets mee, de ander juist wel. In de periode pre-kind hadden wij altijd wel een vaste routine. In ieder geval gaven we elkaar een kaart, vaak ook nog een cadeautje en altijd gingen we met zijn tweetjes uit eten. Op Valentijnsdag zelf of op de dagen eromheen. Sinds we een kindje hebben gekregen, doen we het weer heel anders.

Valentijnsdag = datenight

De eerste paar jaar na de geboorte van ons meisje, zagen we het als hèt moment voor een datenight. Ken je dat? Dat je van te voren zegt dat je altijd tijd voor elkaar blijft maken. Maar dat het in de praktijk toch nèt even anders loopt? Dat je het lastig vindt je kind los te laten. Aan een oppas over te laten. Dat uiteindelijk Oma en Opa het heel graag doen, maar dat je ze ook niet altijd wilt belasten.

Valentijnsdag nieuwe stijl
Kijk hem eens chillen in zijn nieuwe pyjama

Samenzijn-moment nieuwe stijl

Aan de andere kant is die 14e februari – Valentijnsdag – wel de uitgelezen gelegenheid voor een ‘samenzijn’-moment. Waarop we overigens standaard 90% van de tijd over ons dochtertje praatten volgens mij. Dat dan weer wel. Valentijnsdag nieuwe stijl noem ik het maar. En de jaren daarna dan? Toen baby een kleine dreumes, peuter en vervolgens kleuter werd? Toen waren jullie wel gewend toch? En gingen jullie weer gemakkelijker zonder kind de deur uit?

Valentijnsdag nieuwe stijl
Blij! (en wachtend op het ontbijtje op bed. Komt eraan!)

Bijpraten en aandacht voor elkaar

Klopt. Al bleef het toch nog wel incidenteel. De keren dat we erop uit gingen waren dan ook altijd wel heel gezellig. Bijpraten over het leven, óns leven. Huib werkte nog steeds in loondienst en ik was inmiddels net gestart met mijn blog. Onderwerpen genoeg om te bespreken. Dat gecombineerd met een heerlijk diner en ja, soms ook wat wijntjes (of biertjes), maakte het tot een gezellige datenight (of datelunch).

Valentijnsdag nieuwe stijl
Check de details (embroidery op de broek. ‘Air holes’ bij de oksels van de pyjama)

Datenight nieuwe stijl?

Inmiddels is ons kleine meisje alweer bijna 7 jaar. En merk ik dat ik het eigenlijk heel gezellig vind om zo nu en dan met zijn drietjes op stap te gaan. Datenight nieuwe stijl. Nou ja, datenight kan je het niet echt noemen. Wel een gezinsuitje. Want dat we Mila van baby af aan mee hebben genomen werpt echt zijn vruchten af. Ooit begonnen in ons favoriete stamcafé (nee, er werd niet gerookt. En nee, we dronken ons niet lam), breidden we het uit naar allerlei eetgelegenheden. Een brasserie, Indonesisch restaurant, chique restaurant. We kunnen haar overal mee naartoe nemen.

Valentijnsdag nieuwe stijl
Nóg een cadeau?

Tekenblok, kleurpotloden en gewoon alles eten

Er gaat overigens geen iPad mee (niet dat ik daar wat op tegen heb. Dat mag iedereen voor zich weten), wel een tekenblok en kleurpotloden en stiften. Omdat ik – toen ik zwanger was van Mila – heel gevarieerd heb gegeten. En wij vanaf 6 maanden zelf eten voor haar hebben gemaakt in de stomer/blender lust ze – gelukkig – heel veel. Zo niet alles. Ik vind in ieder geval dat ze – net zoals ik van mijn ouders heb geleerd – alles moet proeven. Vind je het niet lekker? Dan hoef je het niet te eten. Maar we proberen het de volgende keer weer (ik heb ooit gelezen dat kinderen sommige smaken tien keer moeten ervaren voordat je met zekerheid kunt vaststellen of ze iets echt niet lekker vinden).

Valentijnsdag nieuwe stijl
Ah, dit was vorige week bij (de enige echte) Loetje in de Johannes Vermeerstraat

Gezellig van ons mee-eten

Ik ben dan ook ’tegen’ kindermenu’s en vóór het mee-eten van onze gerechten. Of een mini-variant van een hoofdgerecht. Heerlijk als dat kan. Onlangs, toen we Huib’s verjaardag vierden bij de (voor ons) enige en echte Loetje aan de Johannes Vermeerstraat in Amsterdam ging het ook weer helemaal goed. Een paar hapjes van mijn (medium plus, dus helemaal gaar. In ieder geval aan de buitenranden) biefstuk, een halve salade met wat spekjes, tomatensoep (normaal gesproken een voorgerecht) en wat hapjes van een vistrio: zalm, paling en Noorse garnaaltjes. Ze vond alles heerlijk!

Valentijnsdag nieuwe stijl
De shirts en boxers van Schiesser 95/5 zitten heerlijk en staan heel goed!

Lekker chillen

Hoe we Valentijnsdag dit jaar gaan vieren? Ook weer in de ‘nieuwe stijl’ met in ieder geval gezellig een ontbijtje op bed – met ons drietjes. Want daar genieten we ook van. Lekker loungen in het weekend. Pyjama aan. Gekookt eitje erbij. Bakje yoghurt met vers fruit en muesli. Vers geperste jus d’orange. Kopje thee en erna nog een koffie. Heerlijk! Erna gaan we nog even spelen, lezen, knuffelen en hangen (niet noodzakelijkerwijs in die volgorde). Ik hou ervan.

Heb jij ook zo’n breed bed?

We hebben dan ook een heerlijk breed bed (2 bij 2 meter) waar we bewust voor hebben gekozen, al tijdens mijn zwangerschap. Doordat Huib voorheen snurkte en ik lastig kon draaien door mijn zwangere buik kozen we voor een breed bed waarin we genoeg ruimte voor onszelf hadden. Met het idee dat er later een klein kindje in de weekenden in bed zou spelen leek ons dat een heel goed plan. Het is helemaal goed gekomen wat dat betreft. Kussengevechten. Springen. Maar ook alle ruimte voor het ontbijtje op bed. We zijn blij.

Valentijnsdag nieuwe stijl
Ook bij Schiesser zijn de details weer heel subtiel en mooi

Wie is jouw Valentijn?

Wat vind je trouwens van het Valentijnscadeau dat ik voor Huib heb ontvangen van Hemd voor Hem? Hij is ontzettend blij met deze prachtige, zachte pyjama van Hugo Boss (check de details op de fotocollage!) en de fijne t-shirts en boxers van Schiesser. Voor slapen, loungen en misschien ook lekker voor een zondag-bankhang-dag. Ik vind dat het kan. Een groot voordeel vind ik ook dat je alles in een mooie cadeauverpakking krijgt toegestuurd (en wist je dat ik de dozen allemaal herverbruik à la Marie Kondo? Ik vouw alles volgens haar manier op en bewaar er bijvoorbeeld ondergoed, sokken en t-shirts in. Reuze handig en ook nog goed voor het milieu dit herverbruik).

Valentijnsdag, vier jij het? En wat ga je dit jaar geven?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

De pyjama van Hugo Boss, de t-shirts korte mouw en boxershorts van Schiesser heb ik toegezonden gekregen 

 

Pyjama Hugo Boss – € 119,95

Schiesser 95/5 set van twee t-shirts korte mouw (actie 2-pack) – € 34,95

Schiesser 95/5 set van twee boxershorts (actie 2-pack) – € 29,95

 

Ja! Stuur mij meer tips, adviezen en persoonlijke verhalen.

[ Vul je mailadres in en klik op ok! ]