Valentijnsdag…commerciële toestand of goed excuus?

In Persoonlijk by Roryblokzijl9 Comments

Tja, als ik heel eerlijk ben? Vind ik Valentijnsdag – ondanks dat het super commercieel is geworden – stiekem toch best wel heel erg leuk. Wie kent die gevoelens van vroeger nu niet meer? Ik noem: schooltijd. Je ‘was‘ op iemand. En Valentijnsdag was bij uitstek het geschikte moment om verliefdheden – al dan niet anoniem – bekend te maken. Echt hoor. Ook al ben ik bezig met stukje bij beetje te minimaliseren (ik heb zojuist een lade opgeruimd). Die brieven en kaarten doe ik echt niet weg! Ok, ik zou ze kunnen digitaliseren, maar dat is weer een ander onderwerp. Kom ik nog eens op terug.

Als je niet meer 16 bent…

Afijn, de kaarten dus. Middelbare schooltijd. Lang geleden. Maar die jaren daarna? Ik weet nog dat ik een enorme teddybeer heb laten bezorgen bij mijn – inmiddels – man op zijn werk. Echt waar?!? Dat meen je niet. Yep, helaas, wel… Ik vermoed dat ze het er nu nog over hebben. Op dat moment leek het mij een hele lieve actie. Maar weet je, als iets een mooie herinnering blijkt te zijn, wat is er dan precies mis mee?

Valentijnsdag...commerciële toestand of goed excuus?

photo credit: Vintage Valentine Card via photopin (license)

Parijs, New York…en Almere (of Aalsmeer)

Niet echt Valentijnsdag, maar misschien toch een tikje gecombineerd waren mijn dertigste verjaardag (huwelijksaanzoek op het puntje van de Eiffeltoren. Compleet gemaakt met een diner op een fantastische salonboot op de Seine) en veertigste verjaardag (gevierd in New York. Blijer kan je mij niet maken). On-ver-ge-te-lijk. Inmiddels zit het er even niet in om dit soort mooie reizen te maken. Dan is het handig om te weten dat er leuke ‘dinner experiences‘ bestaan als ‘Brooklyn Nights’ (met zelfs op 14 februari een speciale Valentijnseditie). Zelf nog niet uitgeprobeerd, maar wie weet. De sfeer spreekt mij wel erg aan!

Valentijnsdag...commerciële toestand of goed excuus?

Valentijnsdag met een peuter

Wat doe je dan verder op Valentijnsdag? Euh, blij zijn met elkaar. Met wat je hebt? Inmiddels geen speciale etentjes meer. Peuter eet gewoon mee. Wel nog altijd een leuke kaart voor elkaar. Al heb ik dit jaar voor mijzelf een Milaboekje besteld. De speciale uitgave: Valentijnseditie. Heb jij die al gezien? Klik hier voor het filmpje wat inmiddels op onze site staat en wat ik vol lol heb ingesproken.

Valentijnsdag...commerciële toestand of goed excuus?

Life is what you make of it…en dat geldt ook voor Valentijnsdag

Kortom, Valentijnsdag is wat je er zelf van maakt. Of je het nu wel of niet viert. Of je nu wel of niet samen uit eten gaat. Of je er een hekel aan hebt of niet. Alles is goed.

Doe jij wat aan Valentijnsdag? Hoe zou jij je ultieme dag invullen?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

Schrijf je in! En ontvang mijn artikelen direct in je mailbox.

[ Vul je mailadres in en klik op ok! ]