6 redenen waarom ‘Het kan in Almere’

In Lifestyle by Roryblokzijl5 Comments

Zó! Gedaan is het met het verontschuldigen dat – en nog erger, uitleggen waarom – ik in Almere woon. Ik heb het altijd al gezegd, vanaf het begin dat wij hier wonen. Almere gaat echt een leuke, mooie en grote stad worden. Ja, het is een stad in ontwikkeling. Ja, er is (nog) niet veel historie. Maar weet je hoe je het positiever kan brengen? Alles is nog mogelijk. De stad ontwikkelt zich. De mensen die hier wonen ook. Zoals burgemeester Annemarie Jorritsma het zo mooi vertolkt: “de mensen die hier wonen wíllen graag met elkaar samenleven“. Het is een traject in ontwikkeling. Maar de wil is er. En dat is toch prachtig?

Verankeren met Almere

Doordat wij ons kind hebben gekregen in deze stad. Zijn wij langzaam aan steeds meer aan het verankeren met Almere. De stad waarin wij al zolang wonen. Want inderdaad. Veel – zo niet alles – is mogelijk. Pioniers krijgen de kans te laten zien wat zij het beste kunnen. Ondernemen, scheppen, kansen grijpen en die doen slagen.

Almere? Ja! 6 redenen…
  • Neem een voorbeeld aan Claudia van Meurs & Dennis Schutte van Pannenkoekhuis Smullen en Spelen. Een fantastisch concept! Als ouders, als groep, als gasten een broodje of pannenkoek eten terwijl de kinderen zich vermaken in de binnen- of buitenspeeltuin. Zoals zij het zelf zeggen: “een concept en een plek waar horeca en buitenspelen samen komen“. Gouden vondst. Prachtig bedacht en gecreëerd.

6 redenen waarom 'Het kan in Almere'

6 redenen waarom 'Het kan in Almere'6 redenen waarom 'Het kan in Almere'

6 redenen waarom 'Het kan in Almere'

  • De activiteiten die regelmatig in het stadshart worden georganiseerd. Proeverijen, boerenmarkten, voor ieder wat wils. Ik merk dat de vele aandacht die aan dit soort activiteiten wordt gegeven echt effect heeft. Op mij in ieder geval zeker.
  • De Primark. De een haat het. De ander ‘loves it‘. Je kan er een positieve of negatieve mening over hebben. Hoe dan ook. Het is een van de publiekstrekkers geworden in Almere. En dat genereert ook weer aandacht voor andere initiatieven en winkels in het stadscentrum.

6 redenen waarom 'Het kan in Almere'
photo credit: Primark, Almere via photopin (license)

  • Zoals bijvoorbeeld ‘Hardbitten & The Others’. Mijn nichtjes schreven er al eerder een heel leuk artikel over. Het is een bijzondere ‘concept store‘ waarin heel veel mogelijk is. Vintage, nieuw. Een skateramp in de winkel. Ook dat is Almere.

6 redenen waarom 'Het kan in Almere'

  • V&D. Een warenhuis waar ik mee ben opgegroeid. Vanaf mijn blog toch even een ‘shout-out’ naar de V&D in Almere. Sommige medewerkers zie ik nu al jaren. Kennen is een groot woord. Maar toch. Iedere keer verbaast het mij weer dat de medewerkers van V&D je altijd groeten. Je netjes te woord staan. Bereidwillig zijn. Er voor je zijn. Noem mij naïef, maar ik zou het oprecht heel erg jammer vinden als dit warenhuis der warenhuizen het veld moet ruimen.
  • Het boek ‘Weerwater‘ wat Renate Dorrestein heeft geschreven als gastschrijver in opdracht van de Gemeente Almere. Drie maanden heeft ze hier gewoond. Om research te doen. Om te creëren. Om een wel heel bijzondere roman te schrijven. Afgelopen donderdag was ik een van de genodigden tijdens de boekpresentatie in de Stadsschouwburg van Almere. Renate sprak met Frénk van der Linden open en vrij over het boek en de achtergrond van alles. Het is zo prachtig om te zien wat kwetsbaar opstellen je brengt. Wat een markante persoonlijkheid. Hulde!

6 redenen waarom 'Het kan in Almere'

6 redenen waarom ‘Het kan in Almere’…Natuurlijk zijn er veel meer redenen te bedenken en op te noemen. Dit waren de eerste zes redenen die in mij opkwamen en die ik graag met jullie wil delen.

Hoe zou Almere aantrekkelijker voor je kunnen zijn? Laat je tips en ideeën achter in een comment! 

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

Schrijf je in! En ontvang mijn artikelen direct in je mailbox.

[ Vul je mailadres in en klik op ok! ]