Honderd procent beschikbaar zijn

In Lifestyle by Roryblokzijl5 Comments

Honderd procent beschikbaar zijn

Beschikbaar zijn. Voor de volle honderd procent. Is het mogelijk? Wil ik dat wel? En waarom wil ik dat eigenlijk? Zomaar wat hersenspinsels als ik denk aan wat ik doe en wat ik wil. Sinds eind september 2013 ben ik begonnen met deze blog. Al vrij snel had ik besloten dat ik om de dag een artikel wil publiceren. Inmiddels is dat vier keer per week geworden. Ik hou van schrijven en eigenlijk ook van tekenen. Creativiteit, dat is wat ik wil en dat is wat ik ga doen!

Honderd procent beschikbaar zijn

In enthousiasme doorschieten

Enthousiast als ik ben kan ik nogal doorschieten. En in de weinige tijd die je als newby mommy hebt mij blindstaren op het aanwezig willen zijn op alle social media. Beschikbaar willen zijn, voor alles en iedereen. En dan ook meteen maar willen blijven schrijven. Het liefst ook tekenen. Jezelf blijven profileren. Jezelf onderscheiden. Mensen leren kennen, al is het maar online. Uitzoeken wat je doelgroep bezighoudt. Totdat je merkt dat je duizelig wordt na uren achter elkaar op je beeldscherm getuurd te hebben. Een leuke blogpost over dit onderwerp las ik hier.

Tring Tring!

Wake-up call! Wat heeft nu eigenlijk de grootste prioriteit in je leven? Mijn kind! De liefde! Mijn gezin! Als dat betekent dat je nu eenmaal niet 100% beschikbaar kan zijn. Dat je niet de hele dag online kan zijn. Dat je – als je weerstand even wat minder is – niet het leven kan leiden wat ik een aantal jaren geleden wel deed. Dan is dat maar zo. Drie keer in een maand een dansje doen. Het was héérlijk. Het heeft mij zóveel gegeven. Mijn energielevel is enorm gestegen. Maar drie keer? Ok, dat was wat veel.

Bummer!

Het wreekt zichzelf. Bummer! Maar je leert er wel weer wat van. Je kan wel alles willen, maar het lukt gewoon niet altijd. Is dat erg? Helemaal niet. Zeg nou zelf, oprechte aandacht voor al het echte en pure om je heen. Dat is toch ook belangrijk! Het is leuk, fijn, handig en sociaal wenselijk om 100% online beschikbaar te zijn. Wanneer is de laatste tijd dat je je (smart)phone letterlijk ‘uit’ hebt gezet? Ik weet bij wijze van spreken niet eens waar de uitknop is.

Wat is je oprechte waarheid?

Afijn, wat ik maar wil zeggen. Of je nu honderd procent beschikbaar wil zijn op of voor je werk; of je 24/7 online wilt zijn; of je aardig gevonden wilt worden; of je wilt voldoen aan de verwachtingen van een ander. Het belangrijkste is om prioriteit te geven aan dat wat er echt toe doet. En wat dat is? Dat weet je diep van binnen echt wel zelf.

Honderd procent beschikbaar zijn

Vertel eens, zet jij je (smart)phone, tablet, laptop wel eens écht uit?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl