Een stoere vrouw doet een slipcursus

In Lifestyle by Roryblokzijl3 Comments

Een stoere vrouw doet een slipcursus

Een stoere vrouw doet een slipcursus? Come again? Het zit zo. Ik ben ooit benoemd tot briefschrijfster van de maand bij TOPGEAR Magazine Nederland (inclusief gewonnen ‘The Stig’-shirt, jeeeeej!) omdat ik nogal ‘offended’ was door een artikel van Jeremy Clarkson. In dit bewuste artikel claimde hij dat iedere vrouw die in een Scénic rijdt ontzettend lelijk is. En dat pikte ik niet. Natuurlijk reed ik liever in een BMW, maar op dat moment was het nu eenmaal een Renault Mégane Scénic. Een fijn mailtje inclusief een (overigens make-uploze maar) mooie vakantiefoto deed hem ‘forever’ zwijgen.

Joyride

Maar ik dwaal af. Slipcursus had je het toch over? Yes. Een jaar voor mijn zwangerschap had ik een zogenaamde ‘joyride’ gewonnen in een BMW 118i. Wat hield dat in? Drie dagen lang rondcrossen in deze prachtige auto. Inclusief een slipcursus in Lelystad! En dat niet alleen, ik mocht ook nog even een paar rondes rijden in de kombaan. Fan-tas-tisch. Wat een ervaring. De slipcursus is namelijk behalve leuk ook erg nuttig. Je weet niet hoe je reageert in een lastige situatie totdat je het ervaart.

Rijden als een baas!

En al zeg ik het zelf. Als een van de weinige vrouwen in deze (slip)cursus deed ik het best goed. Het rijden in de kombaan vergeet ik ook nooit meer. Wat voelde ik mij een baas! De adrenaline die omhoog schiet, wow. Ik weet nog goed dat de instructeur (‘niet-ouwehoeren-maar-doen’-type) mij vroeg om als eerste direct achter hem aan te rijden, lekker vaart te maken tot 150 km per uur, maar vooral níet met de bochten mee te sturen. Je stuur recht houden). Het zal wel, dacht ik toen.

Spannend!

En wat ging het hárd. Pas later begreep ik hoe spannend het eigenlijk was. De kombaan moet je zien als een racebaan. Als je in de bochten mee gaat sturen vlieg je er – bij deze snelheid – gegarandeerd uit. Zo goed dat hij dat niet van te voren had verteld. Op deze manier maak je je van te voren niet druk en ga je gewoon de ervaring aan. Een slipcursus. Van te voren had ik nooit gedacht dat ik het zó leuk zou vinden. En dat ik eigenlijk best stoerder ben dan ik dacht.

Een stoere vrouw doet een slipcursus
Wanneer vinden jullie een vrouw stoer?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl