Stokke Tripp Trapp, een klassieker!

In Babytalk by Roryblokzijl2 Comments

Stokke Tripp Trapp, een klassieker!

Tripp Trapp. Need I say more? De (kinder)stoel onder de stoelen. Een klassieker, een begrip, dé stoel, de Tripp Trapp, mijn kinderstoel. Veertigplus en zwanger. Tjokvol hormonen maar zeer gedecideerd ben ik op zoek gegaan naar alle benodigde babyspullen. Rompertjes, voedingskussen, hoezen. Dat is nog wel te doen.

Stokke Tripp Trapp, een klassieker!

Het (aller)beste voor je kind

Maar de meer ‘serieuze’ zaken, zoals babymatras, kindermatras, wiegje, ledikant, wandelwagen, kinderstoel? Ingewikkeld, heel erg ingewikkeld. Zeker voor iemand die soms zelf last heeft van haar perfectionisme. Alleen het beste wil. Alleen het veiligste wil. Voor haar toekomstige kind. Aldus de keuze voor de Tripp Trapp.

Stokke Tripp Trapp, een klassieker!

Perfectionisme, lastig maar ook een pluspunt

Beroepsdeformatie? Ik was destijds alweer járen werkzaam als directiesecretaresse. Mijn handelsmerk? 100% goed is niet goed genoeg. Heel vervelend, zowel voor jezelf als je omgeving. Maar daarover wellicht later – in een ander artikel – meer. Want in dit opzicht was het eigenlijk juist een pluspunt.

Stokke Tripp Trapp, een klassieker!

Keuze voor dé kinderstoel

Een voorbeeld. Onze keuze (uuh, eigenlijk míjn keuze als ik eerlijk ben) voor de Tripp Trapp als kinderstoel. Waar manlief het overigens volledig mee eens was. Online heb ik werkelijk heel veel kinderstoelen met elkaar vergeleken. Reviews gelezen; zowel van de bedrijven zelf als van particulieren. Ik heb heel uitgebreid vooronderzoek gedaan. Irl (in real life) ze allemaal bekeken. En een keuze gemaakt. Voor mijn gevoel is dit wel iets wat met mijn leeftijd te maken heeft.

Stokke Tripp Trapp, een klassieker!

Als veertiger kijk je verder

Ik heb het gevoel dat je als twintiger het wel eerder ‘gelooft’ en gewoon de keuze maakt voor een stoel. Op basis van uiterlijk, of kleur of prijs. Misschien heb ik het mis, maar als veertiger kijk je verder dan deze drie factoren. Veiligheid, toepasbaarheid, dat zijn dingen waar ik met name naar kijk. Met destijds een dubbel inkomen kónden we ook wat meer uitgeven. En dan wil je gewoon ook het beste. In ons geval kom je dan uit op de Tripp Trapp.

Stokke Tripp Trapp, een klassieker!

Maar waarom dan?

Maar waarom dan Rory? Wat is er in hemelsnaam zo speciaal aan? Nou, heb je even? Het uiterlijk natuurlijk: klassiek, mooi (maar dat is persoonlijk), past nagenoeg in elk interieur. De toepasbaarheid: voor de kleinste baby (de babyinzet gebruiken we inmiddels voor Mila niet meer), voor dreumes, peuter, kleuter en uiteindelijk zelfs de volwassene (let op! dit kán, maar hoeft niet). De veiligheid: comfortabel, ergonomisch verantwoord (mits je alles goed afstelt) en stabiel. Kortom, ik ben er gewoon heel erg blij mee.

 

Stokke Tripp Trapp, een klassieker!

Wat vinden jullie belangrijk bij de aanschaf van een kinderstoel? Waar letten jullie specifiek op?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl