Dansende haren met NAK Hair

In Lifestyle by RoryblokzijlLeave a Comment

Heel blij was ik, toen ik bij De Proefparade Beauty Edition 2017 kennis maakte met het merk NAK Hair. Het merk komt oorspronkelijk uit Australië en het staat voor mooie, luxe haarverzorgingsproducten voor de kappersbranche (vandaar de leuke ondertitel: ‘Only a hairdresser knows’). Wat ik zo speciaal vind aan deze producten is dat ze sulfaat vrij, parabenen vrij, diervriendelijk èn vegan friendly zijn. Ik merk dat ik – naarmate ik ouder word – steeds meer kijk naar milieuvriendelijke producten. 

Heb je krullen Rory?

Ik kreeg een fijne set mee naar huis van NAK Hair, Aromas Curl. Vanzelfsprekend wilde ik dat – nieuwsgierig gemaakt door de enthousiaste verhalen – uitgebreid testen. Maar … Aromas Curl … Heb je krullen dan Rory? Ok, niet ‘echte’ krullen, maar ik heb wel heel veel natuurlijke slag in mijn haar. En check de foto’s. Het lijkt wel alsof de slag meer zichtbaar wordt! Welke producten ik specifiek heb getest vraag je? Niet alleen de curl shampoo en curl conditioner, maar ook de curl créme en het curl serum. Luxe, fijn en bijzonder om uit te proberen. Het is een merk wat ik nog niet ken. Prettig, omdat ik toch bij de wat commerciële merken shampoo en aanverwante producten uit het schap bij de drogisterij ben blijven ‘hangen’. Fijn ook, want als het goed is voor het milieu zou het ook goed voor mijn haar moeten zijn, toch?

Dansende haren met NAK Hair

Testerdetest

Na een gedegen testperiode (vanaf januari ben ik deze producten gaan gebruiken) kan ik je vertellen dat ik heel enthousiast ben. Waarom? Even een uitgebreide uitleg. De allereerste keer dat ik de Aromas curl shampoo gebruikte, merkte ik dat het helemaal niet zo schuimde en moest ik twee keer een flinke eetlepel shampoo gebruiken om het gevoel te krijgen dat ik daadwerkelijk mijn haar aan het wassen was. Maar wist je dat het schuimen van een shampoo eigenlijk helemaal niet zo van belang is? En dat datzelfde schuimen vaak komt, doordat er allerlei (agressieve) synthetische ingrediënten in het product zitten?

Dansende haren met NAK Hair

Wennen aan Aromas Curl van NAK Hair

Je kan je voorstellen dat het wellicht helemaal niet zo gezond is en misschien zelfs wel het een en ander verstoort. Dat klopt! Want na een aantal maal de Aromas curl shampoo te hebben gebruikt. Merkte ik dat ik er aan gewend raakte. Net als mijn haren. Ze worden heel schoon, zacht, handelbaar. In plaats van om de dag mijn haren wassen, kan ik er een of zelfs twee dagen aan vastplakken. Overigens leek het uiteindelijk wel íets meer te gaan schuimen, maar niet te vergelijken met de shampoos die ik eerder gebruikte.

Dansende haren met NAK Hair
Mooie, stijlvolle flacons

En als je weer eens een ‘gewone’ shampoo gebruikt?

Op het moment dat ik in de sportschool – na een behoorlijk intensieve sportles – mijn haren ter plekke wel móest wassen (want drijfnat van de transpiratie, brrrr). En ik het moest doen met de shampoo die in de doucheruimte hing. Merkte ik direct dat mijn hoofdhuid en ook mijn haar daarop reageerde. De dag erna voelde mijn haar alweer vettig aan en had ik het gevoel dat ik het weer moest wassen. Ook begon mijn hoofdhuid weer te kriebelen. De volgende keer neem ik dus gewoon mijn eigen NAK hair-shampoo mee in de sporttas.

Dansende haren met NAK Hair

Curl Conditioner, Curl Créme en Curl Serum

De andere producten vraag je? Erg fijn! De curl conditioner doet heel goed zijn werk. Ik breng het – onder de douche – na het uitspoelen van de shampoo aan, vanaf het midden van mijn haar tot aan de puntjes (tip: nooit op de hoofdhuid doen!). Ik kam het meteen even door met een grove kam. Spoel het uit en  … tadaaa … schoon, soepel, glad (maar niet plat) haar. Ook gebruik ik daarna – op handdoekdroog haar – de curl créme. Prettig, want ik heb het gevoel dat ik mijn haar daarmee ultiem verzorg, hydrateer èn soepel houd. Het curl serum (een wat dikkere substantie, dat was wel even wennen) vind ik ook een absolute aanrader. Ik gebruik het serum juist de dagen nádat ik mijn haar gewassen heb. Als extraatje op droog haar. Overigens ook alleen vanaf het midden van mijn (lange) haar tot en met de puntjes.

Geen dor bosje meer!

Dat de producten allemaal anti-frizz zijn merk je ook heel goed. Op nat haar of op droog haar. Mijn haren ogen (en voelen) soepel. Niet meer een dor bosje, zoals het er echt ook weleens uit kon zien. Ook erg prettig? De subtiele, zachte geur. Niet schreeuwerig en ‘in your face’. Alles aan deze lijn straalt luxe uit. Mooie flacons, chique en subtiel. Oogt mooi in je badkamer. Maar nog veel belangrijker. Het zijn natuurlijke producten, vegan friendly, vrij van parabenen en sulfaatvrij. Vroeger was ik daar helemaal niet mee bezig. Nu des te meer.

Dansende haren met NAK Hair
Voor het gebruik van NAK Hair Aromas-lijn (ook al is de foto niet helemaal scherp. Je ziet hoe droog en piekerig mijn haar oogt)

Wat zegt NAK Hair zelf?

De producten zijn hydraterend en houden de vochtbalans op peil. Het gebruik van argan olie zorgt voor een natuurlijke body en veerkracht. Ook beschermen de producten tegen en bereiden ze het haar voor op eventuele hitte van een stijl- of krultang“. Hence … mijn dansende haren.

Dansende haren met NAK Hair
En erna (gladder, verzorgder, meer natuurlijke slag in mijn haar). En dit is zelfs een foto van de eerste week dat ik de producten ben gaan gebruiken

Wat kost dat?

De curl shampoo (275 ml), curl conditioner (275 ml), curl creme (150 ml) en het curl serum (60 ml) kosten ongeveer 19,95 per stuk. De producten zijn bij diverse webshops online verkrijgbaar. Een pluspunt waar ik spontaan aan denk. Ik ben de producten inmiddels ruim drie maanden aan het testen en ze zijn nog steeds niet op. Je hoeft er dan ook geen grote hoeveelheden van te gebruiken om schoon, goed verzorgd haar te krijgen.

O ja

Iets wat ik merk. Vroeger had ik regelmatig een jeukende hoofdhuid. Heel vervelend. Zeker vlak voordat je een kapper bezoekt. Sinds ik de lijn Aromas Curl gebruik, merk ik dat dat nagenoeg weg is. Serieus! En als ik tussendoor dan toch weer een ‘gewone’ shampoo gebruik. Dan is mijn haar niet alleen sneller vettig, maar komt ook de jeuk op mijn hoofdhuid weer terug. Is het psychisch? Dat denk ik niet. Ik heb oprecht het gevoel dat deze producten een goede invloed hebben op de conditie van mijn haar èn hoofdhuid. Ik zal deze producten zeker zelf ook gaan aanschaffen.

Nieuwsgierig! Naar Number 4 Hair

Ik ben nu des te nieuwsgieriger naar een andere lijn waar ik tijdens het proefevent mondeling informatie over kreeg (ze hadden de producten niet meegenomen): Number 4 Hair. Het is niet alleen een (nog) luxere lijn. De natuurlijke ingrediënten worden gecombineerd met de nieuwste innovaties en technologieën. En …behalve sulfaat vrij, parabenen vrij zijn de producten ook nog eens 100% veganistisch, gluten vrij, natriumchloride vrij en nooit getest op dieren. Geen schadelijke ingrediënten dus.

Wat voor merk haarproducten gebruiken jullie? En waarom?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

Deze producten heb ik ontvangen

Ja! Stuur mij meer tips, adviezen en persoonlijke verhalen.

[ Vul je mailadres in en klik op ok! ]