Waarom ik altijd graag een lippenbalsem gebruik

In Gezichtsverzorging & make-up, Lifestyle by Roryblokzijl18 Comments

Ik geef het toe. Ik gebruik graag en regelmatig een lippenbalsem. Waarom? De huid van mijn lippen heeft de neiging om snel wat droog te worden. Met schilfertjes en droge plekken tot gevolg. En eerlijk is eerlijk, als je ook graag lippenstift gebruikt, dan staat dat gewoon niet zo mooi. Als ik dat kan ondervangen door lippenbalsem te gebruiken. Why not?

Hoe gebruik jij lippenbalsem?

Hoe ik dat dan doe? Het meest belangrijke moment vind ik eerlijk gezegd vlak voor het slapen gaan. In de nacht komt je huid tot rust en heeft die gelegenheid zich te herstellen. Je gebruikt voor je gezicht waarschijnlijk – net als ik – een serum of lotion en daaroverheen een speciale gezichtsverzorging voor de nacht. Net even een wat vollere en rijkere crème voor het beste effect op je (gezichts)huid. Waarom zou je dat ook niet voor je lippen doen?

Waarom ik altijd graag een lippenbalsem gebruik

Wat je vooral niet moet doen

Want wat ik vroeger met name deed werkt – bij mij – niet. Ik dacht serieus dat over je lippen likken ervoor zou zorgen dat ze dan ook gehydrateerd werden. Juist niet. Ze drogen daardoor juist enorm uit. Je kunt je lippen ook ‘borstelen’ met een tandenborstel. Goed plan, als je ze eens een keertje wilt scrubben en geen chemische middelen wilt gebruiken. Maar juist daarná moet je ze ook goed hydrateren om te voorkomen dat ze nog meer uitdrogen. Et voilà, daar komt de lippenbalsem dan weer in beeld.

Wat ligt er op jouw nachtkastje?

Deze vegan en natuurlijke lippenbalsem van Kneipp – de variant ‘watermuntextract en hoogwaardige aloë vera’ (hydro care) – heeft eerlijk gezegd mijn nachtkastje al een paar maanden eerder bereikt (maar is overigens inmiddels bijna op). Wat ik er zo prettig aan vind? Natuurlijk dat het 100% natuurlijk is. Een leuk weetje over de lippenbalsem ‘Sensitive Care’ is dat Kneipp candelilla gebruikt als vegan alternatief voor bijenwas. Een ander pluspunt is dat ze niet gemaakt zijn op waterbasis (maar op basis van natuurlijke oliën en / of botanische wax), want dat zou ‘verslavend’ kunnen werken. Dat is dus niet het geval bij deze lippenbalsems.

Waarom ik altijd graag een lippenbalsem gebruik

Wat zit er dan precies in, Rory?

Denk aan een basis van 100% natuurlijke oliën of botanische wax. Geen conserveringsmiddelen, minerale oliën, paraffine, siliconenoliën en kleurstoffen. En wat ik zelf een grappige wetenswaardigheid vind. Deze lippenbalsems hebben een zogenaamd ‘depot-effect’, wat inhoudt dat de werking van de ingrediënten beetje voor beetje wordt afgegeven. Daardoor werkt het effect van de natuurlijke lippenbalsem als het ware langer door, waardoor je het minder frequent tussentijds hoeft aan te brengen.

Schadelijke ingrediënten in lippenbalsems? Niet in deze

Ik weet nog goed dat een paar maanden geleden lippenbalsems negatief in het nieuws verschenen. De consumentenbond sprak over schadelijke ingrediënten in lippenbalsems. Gelukkig hoef je jezelf daar dus bij deze (Kneipp) lippenbalsems geen zorgen over te maken. Ik vind dat heel geruststellend. Ik gebruik het niet de hele dag door, maar wel heel frequent, dus dan heb ik liever een natuurlijk product, zonder schadelijke ingrediënten.

Waarom ik altijd graag een lippenbalsem gebruik

Gerecycled kurk en polypropeen

En even off topic, maar wat ik zelf heel handig vind. De greep van de stick houdt fijn beet. Door de combinatie van (gerecycled) kurk en polypropeen blijft de stick goed op je nachtkastje staan. Voor mij een pluspunt omdat ik ’s avonds voor het slapen gaan altijd nog even in mijn e-reader lees (in het donker, want mijn scherm is heel goed verlicht) en die daarna op de tast op mijn nachtkastje terugleg. Het is dan irritant als je daarbij andere items makkelijk opzij schuift en die vervolgens met een kletterend geluid op de grond vallen (zo vervelend voor je dan al slapende partner)…

Welke zijn favoriet?

Afijn, ik kreeg dus onlangs vier varianten van deze fijne en 100% natuurlijke lippenbalsems van Kneipp toegezonden: de ‘Hydro Care’ (watermint & aloe vera) met een subtiele aquatische geur, de ‘Intense Care’ (elderberry & sheabutter), ‘Extra Care’ (cupuaçu-nut) met een vanille geur èn de ‘Sensitive Care’ (almond & candelilla). Heerlijk! Natuurlijk probeerde ik ze allevier graag uit. Zoals iedereen zijn eigen favorieten heeft, heb ik die ook. Welke dat dan zijn? Voor mij zijn dat de Hydro Care en Sensitive Care. Beiden hebben een zachte en neutrale geur die helemaal bij mij past.

Waarom ik altijd graag een lippenbalsem gebruik

Duurzaam = beter voor het milieu

Nu we toch bezig zijn met een lofzang (ik ben al jaren dol op het merk Kneipp en ik heb dan ook niet voor niets veel Kneipp-producten in huis) vind ik het ook heel goed dat de onderkant van de stick is gemaakt van gerecycled kurk (waardoor hij heel lekker vasthoudt) en dat de verpakking die om de stick heen zit is gemaakt van pulp van graspapier. Beter voor het milieu want graspapier genereert minder CO2-uitstoot. Je hebt minder water nodig en dit zorgt voor kortere transportroutes. Duurzaam dus. Dit zijn dingen waar ik toch steeds meer op let. Net zoals we als gezin proberen het plasticverbruik terug te dringen. En netjes al ons afval te scheiden zodat het minder schadelijk is voor het milieu.

Ook proberen?

Hoe leuk is het dat ik vier lippenbalsems mag verloten! Wat je daarvoor moet doen?

  • Laat in een reactie hieronder weten dat je meedoet
  • Geef antwoord op de vraag: “Welke van de vier varianten denk je dat het beste bij jou past en waarom?
  • Uit de deelnemers loot ik vier winnaressen die elk één variant van hun voorkeur toegezonden krijgen
  • De winnaar krijgt persoonlijk bericht
  • De winactie loopt van 5 tot en met 12 november, 00.00 uur

Waarom ik altijd graag een lippenbalsem gebruik

Gebruik jij weleens een lippenbalsem en ken jij deze vegan en 100% natuurlijke lippenbalsem van Kneipp al?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

 

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking

 

disclaimer