Hoe geuren en edelstenen je flow kunnen ondersteunen

In Lifestyle, Persoonlijk by Roryblokzijl16 Comments

Je ‘flow’? Ach, dat is weer zo’n populair woord. Daar kunnen we niets mee. Ja, ik hoor het je denken. Maar weet je? Voor mij is een flow niets meer of minder dan een stemming, een humeur, een gevoel waarin je ‘lekker gaat’. Ik merk zelf dat ik in een flow zit als alles lekker soepel verloopt. Ik sta ’s ochtends vroeg op zonder een slechte bui. Ga in een ruk door met de ‘ochtendspits’ van douchen, aankleden, kind wakker maken, brood smeren en naar school lopen. Op de terugweg pak ik de auto – ja, sorry. Inmiddels is mijn sportclub niet meer op loopafstand – naar de sportschool voor een fijne yoga- of andere sportles.

Inspiratie die uit je pen glijdt

Eenmaal terug kook ik een eitje en neem een zelfgemaakte latte macchiato mee naar de eettafel, alwaar de inspiratie uit mijn pen glijdt. Zonder enige moeite schrijf ik een artikel of twee en – en passant – werk ik mijn mailboxen bij. Tussendoor breng ik nog een scrub en een gezichtsmasker aan. Creëer ik wat content voor Instagram zoals posts en stories. Eet ik een gezonde lunch naar een recept dat ik haal uit het boek van Monique en Marjolein van ‘Doe effe gezond’ (briljant boek! Daarover later meer) en ga ik nog net niet huppelend naar school waar ‘minime‘ wacht en ik nog even bijpraat met de ouders die daar ook staan te wachten.

Hoe geuren en edelstenen je flow kunnen ondersteunen

Lekker in die beroemde flow

Na thuiskomst doen we een spelletje samen, ruim ik op en doe ik nog wat wasjes en kook ik zowaar een gezonde maaltijd. Waarna ik – even omkleden, want als je gekookt hebt dan ‘ruikt’ je kleding zo – mij begeef naar de MR-vergadering van die avond op school (MR=Medezeggenschapsraad). As easy as that! Klinkt ideaal hè? Klopt, is het ook. Dat is dus voor mij die beroemde flow waar ik het eerder over had. Of ik die iedere dag heb? Nou nee hoor. Laten we ook realistisch blijven. Maar weet je dat ik inmiddels heb gemerkt dat ik dat gevoel kan ondersteunen?

Iets met edelstenen die je ondersteunen

Let me tell you about it. Eerder schreef ik al over mijn favoriete gemstone waterbottle (met amethist) van Manipura Malas, die ik elke dag – ja, serieus élke dag – gebruik om voldoende water te drinken. En waarschijnlijk heb je ook gelezen over de kettingen (de zilveren ketting met rozenkwarts en de prachtige Mala) die ik zeer regelmatig draag. Het is zoals het is. Niet iedereen gelooft hierin. En dat hoeft ook niet, maar voor mij? Als ik mij niet helemaal top voel, sip of te druk. En ik draag vervolgens een van deze kettingen, dan kan ik mij werkelijk heel anders voelen.

Hoe geuren en edelstenen je flow kunnen ondersteunen

Physalis en aromatherapy

Placebo-effect? You name it. Voor mij? Werkt het oprecht. Ik voel mij vrouwelijker, daadkrachtiger en sta gewoon net wat lekkerder in het dagelijkse leven. Sinds kort is daar nog wat bijgekomen. Tijdens een heel bijzonder event in Amsterdam – in een ruimte van de fantastische locatie The Conscious Club – maakte ik kennis met het merk Physalis en hun aromatherapy. Denk aan massageolie, handige pocket roll-ons en aromatische synergieën. Die laatste laat je via een diffuser / verstuiver inwerken in de ruimte waarin je jezelf bevindt.

Sensual flow

Ik ga nu iets heel raars zeggen (aan de andere kant. Wat is raar?), maar ik werk als een tierelier wanneer ik de essential oil synergy ‘Sensual, love & pleasure’ via de diffuser mijn werkruimte in laat verstuiven. Volgens Physalis “Laat je jouw zintuigen intens prikkelen dankzij de synergie van 12 essentiële oliën. De zinnenstrelende geuren van Physalis Sensual brengen niet alleen sensualiteit, genot maar ook de nodige pittigheid”. Combineer dit met mijn – hierboven genoemde – Mala (ik had gekozen voor de ‘feminine radiance‘ mala) en je begrijpt dat ik op wolkjes de dag doorkom.

Essentiële oliën in een roll-on

Maar even zonder gekheid. Dit werkt dus heel fijn voor mij. Het brengt mij in een stemming die voor mij heel goed werkt. Zal ik nog even verder gaan? Ik ben namelijk ook extreem blij met de superhandige roll-on Physalis Good Night. Voor het slapen gaan even op je polsen en in je nek aanbrengen en echt. Je slaapt zoveel lekkerder. Wat zegt Physalis hierover? “Een synergie van 13 essentiële oliën, bij uitstek geschikt voor een verkwikkende nachtrust. Om uitgerust en boordevol energie de dag te beginnen“. Ja jongens, ook dit werkt voor mij. Natuurlijk heb je momenten dat je minder goed slaapt (piekeren, te laat gegeten, iets teveel – alcohol – gedronken wellicht). Juist dan vind ik deze ondersteuning zo fijn.

Hoe geuren en edelstenen je flow kunnen ondersteunen
In de categorie ‘blurry but perfect’

De Flow, Happinez en allerlei fijne boeken

Wat ik de komende tijd nog wil en ga uitproberen? De essential oil synergy Physalis Harmony. Deze synergie van maar liefst 14 essentiële oliën helpt je jouw innerlijke rust terug te vinden. Kalmte, gemoedsrust en een leeg hoofd. Ook dat lijkt mij heerlijk. Alleen niet als ik het aan het werk ben. Maar wèl ideaal wanneer ik een Flow Magazine (what’s in a name), de Happinez of een van mijn fijne boeken (‘Holistik Handboek’ van Evelyn van Hasselt & Karlijn Visser, ‘De glimlach van een kind’ van David de Kock en Arjan Vergeer of mijn momenteel favoriete boek ‘Doe effe gezond’ van Monique Ammerlaan & Marjolein van Dop lees. Daar mag en wil ik best wel wat meer de tijd voor nemen.

To be continued … massageoliën van Physalis

Ook de roll on Physalis Clear Mind doet grote beloften en wil ik graag uitproberen. Deze synergie van 12 essentiële oliën houdt je focus scherp op momenten dat het nodig is. Komende week ga ik dat in de ochtenden (mijn piekmomenten om lekker te kunnen schrijven en doorwerken zonder mijzelf al te veel laten afleiden) – na de sportles dan – doen. Dan resteren alleen nog de massageoliën Ayurveda Holistic Balance (opwarmend effect, betere circulatie, vind het evenwicht tussen de energiekanalen terug) en Sensual (nou ja, dat begrijp je wel).

Hoe geuren en edelstenen je flow kunnen ondersteunen

Tijdens het fijne event waar we kennis maakten met Physalis en hun aromatherapy…
Met (van links naar rechts en van boven naar beneden) Frieda (Beauty by Frieda), Claudia (Beautytag), Claudia (Be a fit mom), Marja (MVPR), moi, Shabnam (Shabnam Ashkar) en Myra (The Curvy Empire)

Van denkhoofd naar gevoel

Je begrijpt. Terwijl ik vroeger vooral in mijn (denk)hoofd zat en er weinig ruimte was voor intuïtie en gevoel, is dat nu toch echt heel anders. Beslissingen? Neem ik vanuit mijn gevoel en véél minder vanuit redenatie. Of dat slim is? Voor mij wel. Misschien moet je ouder worden om te beseffen wat het beste voor jou werkt. En voor mij is het dit. Ondersteuning met geuren en edelstenen helpt mij daarbij.

Geloof jij in de kracht van aromatherapie? En welk type ondersteuning (zowel qua geur als de manier waarop – pocket roll-on, synergie, massageolie) past het beste bij jou?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

Voor deze ontzettend leuke bijeenkomst ben ik uitgenodigd

De genoemde producten heb ik gekregen

 

Ja! Stuur mij meer tips, adviezen en persoonlijke verhalen.

[ Vul je mailadres in en klik op ok! ]