Whut?!? Gebruikt jouw kind nog een nachtlampje?

In Lifestyle, Opvoeding, Persoonlijk by Roryblokzijl6 Comments

Een nachtlampje? Ja hoor. Geen probleem. Wanneer we daarmee stoppen? Geen idee. Daar zijn toch geen regels voor? En als die er wel zijn. Regels zijn er om gebroken te worden. In dit geval wel, vind ik persoonlijk. Want jij kijkt toch ook naar de wensen en behoeften van je eigen kind?

Wat is er mis met een nachtlampje?

Want wat is er eigenlijk mis met een nachtlampje? Heel weinig. Ik gebruik er namelijk zelf ook nog een. Wat zeg je? Ja, je leest het goed. Weliswaar in de gang op de eerste verdieping. Dat dan weer wel. Het klinkt een beetje gek, maar zonder nachtlampje zie ik ’s nachts gewoon te weinig. Ik moet er regelmatig uit en bij ons boven – we gebruiken verduisterende gordijnen in de slaapkamers en de gang – is het echt pikkedonker. Letterlijk geen hand voor ogen te zien.

Whut?!? Gebruikt jouw kind nog een nachtlampje?

Tegen de muur aanlopen

En dus liep ik in de periode dat mijn eigen nachtlampje stuk was letterlijk tegen de muur op. Au. Niet fijn. Stad en land afgezocht naar een prettig nachtlampje. Het liefst dezelfde die ik vroeger als kind had. Gewoon zo’n oldskool lampje met zacht, gedimd oranje licht. Na lang zoeken had ik er weer een gevonden bij een bouwmarkt. Als een kind zo blij!

Whut?!? Gebruikt jouw kind nog een nachtlampje?

Van HappyNes naar happy home

Maar over mijn eigen kind nu. Toen wij vakantie vierden in een heel fijn kleinschalig en überkindvriendelijk vakantiecomplex op Ameland – HappyNes – maakten we voor het eerst kennis met het fenomeen ‘kindernachtlampje’. Het lampje in Mila’s slaapkamer in ons huisje had de vorm van een spookje. Een lief spookje wel te verstaan. In de kleur blauw. En laat dat nu net de lievelingskleur van ons meisje zijn. Nadat ze het twee weken achter elkaar had gebruikt was het dan ook bijna onmisbaar geworden. Thuis gekomen wilde ze dolgraag hetzelfde lampje in haar kamertje. Want dat hele donkere, waar ze eigenlijk aan gewend was. Wilde ze nu liever niet meer. Na lang zoeken heb ik uiteindelijk – via een Facebooksite in tweedehands producten – een oudere variant van het geliefde spookjeslampje weten te bemachtigen. Helaas werd die inmiddels wel heel oud.

Whut?!? Gebruikt jouw kind nog een nachtlampje?

Grote Beer, we noemen je ‘Blue

Het universum lost dat blijkbaar op. Want toevallig mocht ik een geweldig mooi nachtlampje testen: de Isi Mini Grote Beer! Mila is er superblij mee. Wat zo bijzonder is aan dit specifieke nachtlampje is dat hij langzaam van kleur verandert (en vanzelfsprekend kan je de gewenste kleur ook vastzetten door een zachte aanraking bovenop het koppie van het beertje. Bij ons vereist dit wel enige oefening overigens). Bij het mooie witte licht kan je probleemloos voorlezen (iets wat wij heel belangrijk vinden). En wist je dat het dankzij de led-verlichting ook nog eens veilig is het lampje bij je kleintje neer te zetten? Omdat het daardoor namelijk niet warm wordt.

Whut?!? Gebruikt jouw kind nog een nachtlampje?

Wat zijn dan precies de eigenschappen van dit nachtlampje?
  • Veilige – niet warm wordende – led-verlichting
  • Grote beer verandert langzaam van kleur. Maar je kan het ook vastzetten op één kleur
  • Kies voor de witte verlichting om bij voor te lezen
  • AC adapter
  • De hoogte van dit lieve beertje: 22 cm
  • Geschikt voor gebruik vanaf 3 jaar
  • Verkrijgbaar bij verschillende bedrijven rond de € 39,95

Whut?!? Gebruikt jouw kind nog een nachtlampje?

Slaap kindje slaap

Er zijn genoeg dingen aan te wijzen bij onze kinderen waarvan we al snel durven te zeggen: dat kan niet meer. Dat moeten ze maar leren. Ik noem at random een aantal dingen: drinken uit bekers, zindelijk worden, leren fietsen zonder zijwieltjes, slapen zonder nachtlampje. Overal zijn regels voor te bedenken en te vinden. Waarom proberen we niet veel minder te luisteren naar wat ‘moet’ en durven we meer te kijken naar de behoeftes van onze kinderen? Volgens mij worden we daar allemaal veel gelukkiger van. Wij in ieder geval wel.

Whut?!? Gebruikt jouw kind nog een nachtlampje?

Regels of gevoel? Wat is jouw ding? En waarom?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

Dit product heb ik toegezonden gekregen

 

Meer tips, adviezen en persoonlijke verhalen in je inbox? Schrijf je in!

[ Vul je mailadres in en klik op ok! ]