In je pyjamabroek naar het schoolplein? Hell no!

In Lifestyle by Roryblokzijl8 Comments

Eind januari vond er een levendige discussie plaats op de Facebookpagina van Metro. De reden? Dit artikel over ouders die hun kinderen in hun pyjama naar school brengen. Experts en zelfbenoemde experts vallen over elkaar heen om hun meningen aan elkaar te verkondigen. Misschien zelfs wel op te dringen. Want internet zou internet niet zijn als we niet allemaal onze (soms heel sterke) mening direct online willen zetten. Ik? Ik lees. Laat het op mij inwerken. Voel wat ik hierbij ervaar. En zet het weken later online. Verwerkt in een blog. Een artikel. Met tegelijk een aantal foto’s van wat ik dan wel draag naar het schoolplein. En geef je direct een aantal combinatietips mee.

Leven en laten leven

Als eerste? Leven en laten leven. Iedereen moet zelf weten wat hij (of zij) wel of niet draagt. Het is niet aan mij om daarover te oordelen. Ik kan wél een aantal redenen bedenken waarom ikzelf niet in mijn pyjama – bedekt met jas – naar het schoolplein loop. Het past niet bij mij. Om tien over acht de deur uit? Dan sta ik toch echt om kwart over zes op (overblijfsel van mijn directiesecretaresse-periode). Ik hanteer graag een strakke structuur in mijn ochtendritueel. En ik neem graag overal de tijd voor. Dus ja, ook voor mijn gezichtsverzorging, make-up, outfit en uitgebreid ontbijt. Ik ben ervan overtuigd dat je de dag goed begint wanneer je goed voor jezelf zorgt. Wat mij betreft geldt dat niet alleen voor je ontbijt. Maar ook voor je verzorging.

Een kekke outfit voor mama en ongekamde haren voor kleuter?

Maar dan ook de verzorging van je kind natuurlijk. Bij mij geen kekke outfit, verzorgde lokken en dat dochterlief met ongewassen gezicht of ongekamde haren naar school gaat. Schone kleding, gepoetste tanden na een goed ontbijt. En op naar school! Een kwestie van wennen en het opbouwen van een nieuwe routine. Ja, je leest het goed. Het schoolplein is ook nieuw voor mij. Bij de peuterspeelzaal was er nog wel wat ruimte in de ochtend. Kon je zomaar wel eens vijf minuutjes te laat komen (al deed ik er alles aan om op tijd te komen). Maar nu bij de basisschool? Ik moet en ik zal op tijd zijn. Tikje rigide? Dat klopt.

Op naar het schoolplein. Casual is ok!

Wat ik dan zelf draag? Mijn zakelijke outfits (in het verleden droeg ik dagelijks een mantelpakje of combinatie met in ieder geval stilettoheels) bleven een tijd in de kast hangen na de geboorte van dochter. Inmiddels ben ik een zelfbenoemde styliste geworden en vind ik het erg leuk om zakelijk met casual (soms met een twist) te combineren. Een voorbeeld zie je op de foto’s in dit artikel. Tijdens een bloggersevent viel mijn oog op een heel leuk vest. Een vest wat je open draagt. Zonder knopen. Zonder revers. In een oogopslag zag ik de potentie van dit fijne vest met de leuke luipaardprint. Want wat ideaal is voor een loopje naar het schoolplein. Kan zomaar ook gedragen worden tijdens andere momenten. Hoe? Ik laat het je zien.

In je pyjamabroek naar het schoolplein? Hell no!

In je pyjamabroek naar het schoolplein? Hell no!

In je pyjamabroek naar het schoolplein? Hell no!

Iets gewaagder? Met een twist

Ook dat kan. Want je hebt niet altijd zin in een spijkerbroek. Ik in ieder geval niet. Hoe dol ik ook ben op mijn skinny jeans. Soms wil je jouw outfit gewoon even iets meer ‘edgy‘ maken. Eenvoudig te realiseren. Pak je powerboots erbij. Een mooie legging (ja, soms kan het écht wel hoor!). Kanten truitje. Weer dat soepelvallende vest en tadaa!

In je pyjamabroek naar het schoolplein? Hell no!

In je pyjamabroek naar het schoolplein? Hell no!

Aansluitend een borrel? De chique variant

In het kader van ‘Everything is possible‘. Ook voor een wat chiquere gelegenheid (borrel, anyone? Datenight. Of girls night out) kom je prima weg met dit vest. Comfortabel, maar niet té. Lekker warm, maar dun genoeg om soepel te vallen. Een wat drukkere print, maar als je het goed combineert. Je dit vest je ‘key piece’ laat zijn. Dan komt het helemaal goed met deze outfit.

In je pyjamabroek naar het schoolplein? Hell no!

In je pyjamabroek naar het schoolplein? Hell no!

In wat voor outfit breng jij je kind naar het schoolplein? En wat vind jij van mijn outfit-tips?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

Dit vest heb ik toegestuurd gekregen

Casual outfit
Vest: Zeeman, EUR 8,99
Skinny jeans: privé bezit (H&M)
Zwart t-shirt: privé bezit (Primark)
Halfhoge laarsjes: privé bezit (UGG)
Tas: privé bezit (MYOMI)

Outfit met een twist
Vest: Zeeman, EUR 8,99
Kanten truitje: privé bezit (Hunkemöller nightwear)
Legging: privé bezit (Benetton)
Hoge laarzen: privé bezit (gewonnen via Judith van Mommy Loves Pink! Merk Ted&Muffy)
Tasje: privé bezit (V&D)

Chique variant
Vest: Zeeman, EUR 8,99
Jurkje ‘little black dress’: privé bezit (ZARA)
Riem: privé bezit (JustB – vintage)
Pumps: privé bezit (Geppy Shoes, Roma)
Tasje: privé bezit (Primark)