Een dagelijkse energieboost en de hele dag stralen? Yes please

In Gezichtsverzorging & make-up by Roryblokzijl12 Comments

Energieboost en stralen? Of ik dat iedere dag wil. Ja, heel graag! En dat geldt denk ik niet alleen voor mij. Ik ben nu alweer een tijdje een aantal nieuwe producten uit de basislijn van Eau Thermale AvèneLes Essentiels‘ aan het testen. Het grappige is dat een van de producten alweer bijna voor de helft leeg is. Zo fijn voelt het serum ‘stralende teint’. Wat er precies in het serum zit, waardoor ik het zo graag en veelvuldig (iedere ochtend en avond vier pompjes) gebruik? Denk aan een fruitextract van blauwe bes, framboos en aalbes. Wat dat doet? Het hydrateert en verstevigt je huid, blaast het zelfs als het ware ‘nieuw leven’ in.

Aging gracefully en stralen

Nu heb ik dan ook best een gevoelige huid die ook snel uitdroogt. Ik vind het heel fijn – en belangrijk – om goed voor mijn huid te zorgen. Niet omdat ik per definitie jonger wil ogen dan ik ben. Wel omdat ik geloof in ‘gracefully aging‘. Dat betekent voor mij goed voor je uiterlijk en je innerlijk zorgen. Niet alleen met crèmes en andere gezichtsverzorging. Regelmatig bewegen (het liefst sporten), water drinken (met regelmaat) en gezond eten horen ook bij mijn dagelijkse routine. Natuurlijk zondig ik ook weleens. En daarmee bedoel ik geen junkfood, maar wel een kant en klaar gerecht van de visboer (dus wel vers) dat je zo de oven in kunt schuiven.

Een dagelijkse energieboost en de hele dag stralen? Yes please

Het gaat ook om de balans

Of een lekker glas wijn (vooruit, soms twee of drie), een speciaalbiertje zo nu en dan en – sinds ik van mijn vriendin uit Londen een fles gin heb gekregen – een incidentele GT in het weekend. Het gaat om balans vinden in alles wat je doet. Don’t be too hard on yourself. In geen enkel opzicht. Afijn, ik was aan het vertellen over het heerlijke zachte serum. Dat mijn huid letterlijk doet stralen. Een lichte (zachtroze) en dunne substantie die heerlijk aanvoelt op je huid. Het bevat overigens ook Refinyl, wat zorgt voor fijnere poriën. Ook prettig met een toch wat ouder wordende huid.

Een dagelijkse energieboost en de hele dag stralen? Yes please
Links de oogcrème met de handige applicator en rechts het hele fijne serum

Anti-vermoeidheid voor je oogomtrek? Ja graag!

Het andere product? Een prettige en eveneens zacht aanvoelende oogcrème, genaamd ‘Oogomtrekverzorging Anti-vermoeidheid’. Het voelt heel fris, zorgt ervoor dat je tekenen van vermoeidheid zoals donkere kringen, wallen en uitdrogingslijntjes bestrijdt (dextraansulfaat is het ingrediënt wat daar goed op werkt). Ook in de fijne oogcrème vind je het fruitextract van blauwe bes, aalbes en framboos. Waar ik heel blij mee ben? Ik voel geen enkele irritatie. Gezien mijn historie van eczeem en zo nu en dan opkomende dermatitis ben ik altijd wat huiverig als ik een nieuwe oogcrème gebruik. Ik kan je vertellen dat ik deze zachte (witte) oogcrème tot de laatste druppel ga gebruiken.

Soms voelt het anders

Ik was blij verrast ook een oogmake-up remover aan te treffen in het pakketje. Dit is alleen het enige product waar ik wat moeite mee heb. Waar mijn Clinique remover (ook een tweefasenformule) – die ik al jaren gebruik – geen enkel irriterend effect heeft op mijn huid en ogen, bemerk ik toch wat irritatie bij de oogmake-up remover van Eau Thermale Avène. Raar, omdat dit ook een tweefaseformule betreft (een combinatie van het verzachtend Thermaal Water van Avène en reinigende oliën). Wat ik precies voel? Mijn ogen worden wat ‘heet’ en ik heb de neiging om heel snel na te spoelen met water. Na zorgvuldige bestudering van de ingrediënten kom ik niet veel verder, behalve dat ze van elkaar verschillen. Soms zit het mee, soms zit het tegen.

Een dagelijkse energieboost en de hele dag stralen? Yes please

Stralen met de compleet vernieuwde Eau Thermale Avène Body-lijn

Er zat nog meer in het pakketje. Ook de huid van je lichaam mag stralen. Ik ben erg verwend want ik mocht ook de complete vernieuwde Eau Thermale Avène Body-lijn testen. Wat zegt Eau Thermale Avène? “Doeltreffende verjonging en langdurige hydratatie“. Wat zeg ik? Heel fijn! Mijn huid is na een vakantie nog nooit zo lang mooi en gehydrateerd gebleven. De milde douchegel is zeepvrij en hypoallergeen. Ruikt licht geparfumeerd en zit in een handige tube die ik overigens wel – zoals bij alle doucheproducten – steeds in en uit de douche haal. Waarom? Omdat het water er anders voor zorgt dat de dop steeds vol water loopt. De douchegel is overigens mild en gaat over in een luchtig schuim.

Oleo-Wat?!?

Speciaal is dat de douchegel het nieuwe Oleo-soothing complex bevat (een actief ingrediënt op basis van plantaardige oliën in combinatie met het verzachtende Avène Thermaal Water). De gynaecologische tolerantie is erg prettig omdat ik nu ook de douchegel kan gebruiken tijdens het scheren met mijn scheermesje.

Een dagelijkse energieboost en de hele dag stralen? Yes please
Links de body peeling, in het midden de body verzorgingsolie spray, en rechts de douchegel

Eerst douchegel en dan body peeling

Ook zo iets grappigs. De volgorde van het doucheritueel. Ik was gewend om eerst te scrubben en dan douchegel te gebruiken (zodat ik meteen mijn scheerapparaatje kon gebruiken). Volgens de instructies is het juist de bedoeling om eerst de milde douchegel te gebruiken en erná pas de Eau Thermale Avène Body Peeling. Waarom? Omdat de body peeling niet alleen reinigt en exfolieert, maar ook hydrateert. Dus sinds het testen is de volgorde van mijn doucheritueel gewijzigd en dat voelt ook heel goed. Van de Eau Thermale Avène Body Peeling vind ik overigens een grote pre dat de scrub zacht aanvoelt en een lichte, prettige geur heeft.

Een dagelijkse energieboost en de hele dag stralen? Yes please
Deze Moisturizing melt-in balm is echt amazing!

Ook lekker stralen met fluweelzachte benen?

Wat ik ook anders ben gaan doen? Waar ik vroeger alleen een body olie gebruikte òf een bodycrème  begin ik na het douchen en afdrogen – volgens de uitleg van Eau Thermale Avène – eerst met het aanbrengen van de Body Verzorgingsolie spray (hydraterend en voedend. Rijk aan de benodigde vetzuren en natuurlijk eveneens hypoallergeen) en vervolgens de Body Hydraterende Smeltende Lichaamsbalsem. Het laatste product is dan ook echt héérlijk. Deze moisturizing melt-in balm heeft een volle, romige textuur die geen witte waas achterlaat, heerlijk zacht geurig is en werkelijk hydrateert als een tierelier. Mijn benen zien er – weken na de vakantie – nog bruin uit, maar zonder craquelé te ogen. Fluweelzacht en gehydrateerd. Ook dit product bevat het Oleo-soothing Complex.

Resumerend ben ik meer dan tevreden met alle mogelijkheden die Eau Thermale Avène mij biedt. Welk product spreekt jou het meeste aan?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

Deze producten heb ik toegezonden gekregen

 

Eau Thermale Avène Oogomtrekverzorging Anti-vermoeidheid – 15 ml – advies verkoopprijs € 20,50

Serum Stralende Teint Eau Thermale Avène – 30 ml – advies verkoopprijs € 25,50

Eau Thermale Avène Intense Oogmake-up remover – 125 ml – tussen de € 11,- en € 13,-

Eau Thermale Avène Body Milde Douchegel – 200 ml – advies verkoopprijs € 8,50

Body Peeling Eau Thermale Avène – 200 ml – advies verkoopprijs € 18,-

Eau Thermale Avène Body Verzorgingsolie – 100 ml – advies verkoopprijs € 22,-

Eau Thermale Avène Body Hydraterende Smeltende Lichaamsbalsem – 250 ml – advies verkoopprijs € 22,-

 

Ja! Stuur mij meer tips, adviezen en persoonlijke verhalen.

[ Vul je mailadres in en klik op ok! ]