Pieter Konijn (aka Peter Rabbit) + winactie DVD en Blu-Ray

In Lifestyle, Opvoeding by Roryblokzijl25 Comments

Ah, de verhalen van Pieter Konijn. Schrijfster Beatrix Potter verzon zulke leuke verhalen voor dit ondeugende konijn … brings back memories. Ik ben een echt ‘seventies’-kind en dit herinnert mij aan vroeger. Ik denk terug aan kledingmerken als Barbara Farber, Laura Ashley. Merken die er destijds echt toe deden, dat was kwaliteit (en dat zag je ook terug in de prijs). Mijn moeder kocht dat soort merken altijd voor mij, maar wel in de uitverkoop. En wist je dat deze merken ook nog steeds bestaan? 

Een herinnering aan mijn jeugd

Een prachtige herinnering aan mijn jeugd is de boekenkast vol met kinderboeken die ik meekreeg toen ik in de twintig was en het huis uitging. Dat wil zeggen. Eerst was ik ineens – heel organisch – vaak aan het logeren bij H. Uiteindelijk kreeg ik een lade en een plank in zijn kledingkast. En als vanzelf nam ik al snel een steeds groter deel van de kast over en ineens woonde ik bij hem en zijn ouders in. Maar toen kon ik natuurlijk nog niet mijn spulletjes uit het ouderlijk huis meenemen.

Rory, neem je kinderboeken nu eens mee

Na een tijdje vonden we ons eerste (vrije sector) huur-appartement. Klein maar fijn. Maar ook daar was nog niet de ruimte om dingen als spelletjes, knuffels en boeken mee te nemen. Bij het koophuis daarna was het zover. Mijn ouders vonden dat het lang genoeg had geduurd en besloten om het anders in te steken. Ze kochten een hele mooie boekenkast voor ons … mits ik alle kinderboeken zou meenemen. En geloof mij. Dat waren en zijn er best veel.

Pieter Konijn (aka Peter Rabbit) + winactie DVD en Blu-Ray

Altijd blijven voorlezen

Daar ben ik nu ook zo ontzettend blij mee. We lezen namelijk veel voor aan ons dochtertje (van inmiddels 6 jaar oud). Al vanaf dat ze een klein baby’tje was. Ze is er ook helemaal aan gewend. En waar ik dat eerst bij alle slaapjes deed heeft H. dat langzamerhand overgenomen en is het traditie dat hij de avonden voor het slapen gaan voorleest. En ik? Lees tussendoor overdag voor en soms als H. er eens niet is ’s avonds. Maar dan wel altijd uit onze kinderboekenkast. Heel waardevol en dierbaar.

Een ondeugend en eigenwijs Konijn? Dat moet Pieter Konijn wel zijn

Maar Peter Rabbit – aka Pieter Konijn in het Nederlands – dus. Hij is een ondeugend, avontuurlijk en eigenwijs konijn. Wat mij altijd bij is gebleven zijn eerlijk gezegd de illustraties. De tekeningen. Ze zijn sfeervol, lief, zacht en klein. Verfijnd, met veel aandacht voor de mooie natuur. Hoe leuk is het nu dat het verhaal is verfilmd! En dan niet zomaar, maar een stoere animatiefilm waar de hele familie naar kan kijken. Sterker nog. Op de eerste dag dat het eindelijk weer een tikje koeler was hebben mijn dochtertje en ik samen gezellig gekeken. Bankhangen versie 2.0 noem ik dat. Heerlijk.

Pieter Konijn (aka Peter Rabbit) + winactie DVD en Blu-Ray

Pieter Konijn vs Meneer Verhoef

De strijd tussen meneer Verhoef en Pieter Konijn om de moestuin loopt enorm uit de hand. Sowieso is hun relatie niet om over naar huis te schrijven. En als daar dan ook ineens een lieve en mooie buurvrouw (Bea) doorheen komt wandelen, die gek is op dieren. Dan heb je genoeg input voor een verhaal dat niet alleen leuk is voor kinderen, maar ook voor de ouders.

Winactie! WINACTIE GESLOTEN (de winnaar / winnares ontvangt persoonlijk bericht)

En raad eens … ik mag een DVD en een Blu-ray van ‘Pieter Konijn’ weggeven! Hartstikke leuk om in deze zomervakantie te kijken. Jij doet toch ook mee?

  • Laat in een reactie hieronder, of onder het Facebookbericht op mijn pagina weten dat je meedoet
  • Like de Facebook-pagina van 40envoorheteerstmoeder
  • Delen van het bericht hoeft niet, maar mag uiteraard wel
  • Geef aan of je meedoet voor de DVD of Blu-ray
  • Uit de deelnemers loot ik 2 winnaars (1 van de DVD en 1 van de Blu-ray).
  • De winnaar krijgt persoonlijk bericht
  • De winactie loopt van 12 tot en met 19 augustus, 00.00 uur.

Volg jij mij al op FacebookTwitter, of Instagram ? Zo blijf je op de hoogte van alle ontwikkelingen, nieuwe artikelen en eventuele fijne winacties!

Pieter Konijn (aka Peter Rabbit) + winactie DVD en Blu-Ray

Wat vind jij van de deze animatiefilm van Pieter Konijn? Superleuk en van deze tijd, of houd je het liever bij de oldskool boekjes?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

De DVD heb ik toegezonden gekregen

 

Ja! Stuur mij meer tips, adviezen en persoonlijke verhalen.

[ Vul je mailadres in en klik op ok! ]