De chaos voorbij met mijn Milly Pie Planner?

In Lifestyle, Persoonlijk by Roryblokzijl12 Comments

Wat zeg je nu? De chaos voorbij met de Milly Pie Planner? Ik moet toegeven. De verwachtingen waren bijzonder hoog gespannen. Het voelde bijna alsof alle chaos en ellende qua (mis)planning voorbij zouden zijn. Alsof ik ineens zelfs ‘super duper’ georganiseerd was. “40envoorheteerstmoeder goes to perfection!“, ofzo. Wat denken jullie? Is het mij gelukt? Wat vind ik van deze ontzettend kekke en mooie planner van Milly Pie? Raad ik het jullie aan of niet?

Rory? Van alle markten thuis!

Hahaha, altijd leuk om even te ‘teasen‘. Want natuurlijk ga ik jullie mijn oprechte en eerlijke mening geven. Maar voordat ik dat doe, moet ik toch eerst wat meer over mijn achtergrond vertellen. Zodat jullie begrijpen waarom ik eigenlijk überhaupt de wens had en heb om beter te kunnen plannen. Ik heb vanaf mijn twintigste in loondienst gewerkt. Waar ik begon als assistente van de boekhouder bij een modebedrijf, kwam ik via allerlei omzwervingen uiteindelijk bij een grote Nederlandse bank terecht. Als directiesecretaresse. Ik hoor je denken:”Whut, Rory is directiesecretaresse geweest? Maar dan is ze toch zeer goed georganiseerd“?

De chaos voorbij met mijn Milly Pie Planner?

Mispoes!

Mis! Want hoe ik op mijn werk was (en ben) is volledig het tegenovergestelde van hoe ik privé mijn zaakjes regel. Toegegeven. Ik ben uiterst secuur en precies. Dat herken ik thuis ook wel als ik dingen moet uitzoeken (vakanties) of als we grote aankopen (televisie, huis laten verven, tuin opknappen) doen. Maar als ik dan mijn administratie als voorbeeld neem. Waar ik destijds op mijn werk erg zorgvuldig aan het archiveren was is het thuis … een zooitje. Wat dat betreft zou een goede (Milly Pie) Planner voor mij geen overbodige luxe zijn.

Administratie? Wat is dat?

Papieren afschriften? Je vindt ze op de trap naar de bovenverdieping. Maar ook in een bakje om op te ruimen. Of op de kast waar ik ben geëindigd met archiveren omdat ik ons dochtertje van school moest halen. Blogposts die ik tijdens een treinreis in een schriftje heb geschreven? Uitgescheurd en al bewaar ik ze los in de kast in de woonkamer. Of deels nog in mijn tas op zolder (vergeten eruit te halen bij het wisselen van tassen). Of op de stapel met blogspullen op de eettafel.

Ik word er gek van!

Gek word ik ervan. Ik zie mijzelf als punctueel, precies en goed georganiseerd. Helaas werken mijn hoofd en handen niet altijd goed samen. Mijn skillset is sinds mijn drukke kantoorbaan gekanteld. Creativiteit is veel belangrijker geworden. De werktijd daarentegen is steeds meer versnipperd geraakt (geen continurooster dus veel onderbrekingen, sowieso de zorg voor ons dochtertje, zo nu en dan wat huishouden, koken) en momenteel geconcentreerd op het weekend en de avonden. En alle mogelijke momenten tussendoor. Dat zorgt er soms – of eigenlijk regelmatig – voor dat ik in een staat van gekkigheid terecht kom.

Lijstjes, lijstjes èn … lijstjes

Ik werk graag met lijstjes en schriftjes, notitieblokken in alle groottes en soorten. Wellicht is dat nog een overblijfsel uit mijn tijd als directiesecretaresse. Maar combineer al die schriften (een voor de blog, een voor Milaboekjes, een voor het Kinderyogabordspel, èn een schriftje voor alle algemene zaken. Aantekeningen in mijn telefoon. Een fysieke agenda voor mijzelf. Een fysieke agenda voor de blog. Onlangs een groot blok als planningsblok in gebruik genomen). En je begrijpt. Het is wat zwaar meetillen naar afspraken, events en vergaderingen. En los daarvan werkt het gewoon niet.

De chaos voorbij met mijn Milly Pie Planner?

Whoop whoop! Milly Pie Planner it is

Aldus kwam … tadatadatadaaaaaa … de begeerde Milly Pie Planner in beeld. Zou dit dan de oplossing zijn voor alle schriftjes, overzichten, planblokken? Mijn eerste indruk is een spontaan: “Wow, wat professioneel“, maar ook “Oei, best groot en zwaar. Maar hé, als ik alles kan combineren dan is het wel een fantastische oplossing“. Een mooie, stevige, professionele planner. Zware kwaliteit tabbladen en boekenlegger. De kwaliteit van het papier zelf vind ik overigens niet ontzettend zwaar, maar het schrijft wel heel prettig. De quotes zijn positief, inspirerend en brengen een glimlach op mijn gezicht.

De chaos voorbij met mijn Milly Pie Planner?

Pluspunten?

Het uiterlijk natuurlijk. Hiermee maak je indruk. Iedereen opzij, hier komt Rory de business woman. Dat is in ieder geval wat ‘mijn’ Milly Pie Planner voor mijn gevoel uitstraalt. Ik ben blij met de vele mogelijkheden die de planner mij biedt. Ik kan heel veel personaliseren door de ruimte die wordt gegeven om de zinvolle vragen te beantwoorden.

Voorbeelden? ‘My must DOO list of the week‘. Niet alleen puur een lijstje invullen maar ook de vraag ‘Wie/wat heb ik hiervoor nodig om dit te kunnen bereiken‘. Na de notitiebladen achter de laatste week een evaluatieformulier ‘Things I did …like, love & want to DOO better‘ met daarbij drie vragen die je jezelf stelt als ‘Wat deed ik deze maand goed?‘ en ‘Wat had ik beter kunnen doen?‘ en last but not leastWaarom liep niet alles goed en wie of wat heb ik nodig om het volgende maand beter te doen?

De chaos voorbij met mijn Milly Pie Planner?

Ontwikkelpunten?

Ik vind het indelen van de planner wat ingewikkeld. Omdat ik de planner óók als agenda wil gebruiken. Precies als ik ben begrijp ik niet waarom er vijf hele weken per maand ingedeeld worden. Wat doe ik met de overgebleven pagina’s? Want aan de andere kant van het begin van de eerste week (dus overzicht maandag, dinsdag, woensdag) staat de ‘My must DOO list of the week‘. Terwijl aan het einde van de 5 weken aan de andere kant van het overzicht (donderdag, vrijdag, zaterdag, zondag) de ‘Things I did …‘ staat. Onmogelijk om er iets tussenuit te halen volgens mij. Tenzij je blaadjes uit het midden weglaat.

De Man helpt …

Na een gesprek met De Man blijkt dat toch de manier om ermee om te gaan. Alleen had ik dan niet door moeten tellen met de datum. Maar had ik een aantal dagen blanco moeten laten. Tja, ik vertelde al dat ik vrij precies ben. Naar mijn mening klopt het dan niet meer helemaal. Maar hé, er zijn ‘dagen genoeg’ qua indeling, dus wat hij zegt kan ik wel toepassen. En weegt dit kleine ongemak echt heel zwaar in vergelijking met alle mogelijkheden van deze fijne planner? Nee.

De chaos voorbij met mijn Milly Pie Planner?

Rory onderzoekt

Wat ik heb gemerkt? Ik vind het heel fijn dat je maar drie prioriteiten per dag kunt noteren. Het stimuleert mij om na te denken en daadwerkelijk keuzes te maken. Prioriteiten te stellen. De eerste weken zijn perfect gegaan. Ik heb mij volledig gehouden aan ‘My must DOO list of the week’ (waarom is er daar overigens maar één van per 5 weken?). Ook de drie prio’s per dag heb ik netjes gehaald. Als planner werkt het ultrafijn, want in een oogwenk kan ik de komende tijd goed overzien. Voor de agendafunctie kost het overigens wel wat extra tijd dat je zelf de dagen, weeknummer en maand moet invullen. Maar het werkt wel. Stiekem heb ik – naast de Milly Pie Planner – nog wel één to-do A5 ringbandblok erbij, voor mijn totale to do-lijstje.

Al met al heeft de Milly Pie Planner ècht mijn voorkeur boven mijn minimaal zes verschillende schriftjes en agenda’s. Wat gebruik jij als agenda en planner?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

Deze Milly Pie Planner heb ik toegezonden gekregen

 

 

Ja! Stuur mij meer tips, adviezen en persoonlijke verhalen.

[ Vul je mailadres in en klik op ok! ]