De chaos voorbij met mijn Milly Pie Planner?

De chaos voorbij met mijn Milly Pie Planner?

In Lifestyle, Persoonlijk by Roryblokzijl11 Comments

Wat zeg je nu? De chaos voorbij met de Milly Pie Planner? Ik moet toegeven. De verwachtingen waren bijzonder hoog gespannen. Het voelde bijna alsof alle chaos en ellende qua (mis)planning voorbij zouden zijn. Alsof ik ineens zelfs ‘super duper’ georganiseerd was. “40envoorheteerstmoeder goes to perfection!“, ofzo. Wat denken jullie? Is het mij gelukt? Wat vind ik van deze ontzettend kekke en mooie planner van Milly Pie? Raad ik het jullie aan of niet?

Rory? Van alle markten thuis!

Hahaha, altijd leuk om even te ‘teasen‘. Want natuurlijk ga ik jullie mijn oprechte en eerlijke mening geven. Maar voordat ik dat doe, moet ik toch eerst wat meer over mijn achtergrond vertellen. Zodat jullie begrijpen waarom ik eigenlijk überhaupt de wens had en heb om beter te kunnen plannen. Ik heb vanaf mijn twintigste in loondienst gewerkt. Waar ik begon als assistente van de boekhouder bij een modebedrijf, kwam ik via allerlei omzwervingen uiteindelijk bij een grote Nederlandse bank terecht. Als directiesecretaresse. Ik hoor je denken:”Whut, Rory is directiesecretaresse geweest? Maar dan is ze toch zeer goed georganiseerd“?

De chaos voorbij met mijn Milly Pie Planner?

Mispoes!

Mis! Want hoe ik op mijn werk was (en ben) is volledig het tegenovergestelde van hoe ik privé mijn zaakjes regel. Toegegeven. Ik ben uiterst secuur en precies. Dat herken ik thuis ook wel als ik dingen moet uitzoeken (vakanties) of als we grote aankopen (televisie, huis laten verven, tuin opknappen) doen. Maar als ik dan mijn administratie als voorbeeld neem. Waar ik destijds op mijn werk erg zorgvuldig aan het archiveren was is het thuis … een zooitje. Wat dat betreft zou een goede (Milly Pie) Planner voor mij geen overbodige luxe zijn.

Administratie? Wat is dat?

Papieren afschriften? Je vindt ze op de trap naar de bovenverdieping. Maar ook in een bakje om op te ruimen. Of op de kast waar ik ben geëindigd met archiveren omdat ik ons dochtertje van school moest halen. Blogposts die ik tijdens een treinreis in een schriftje heb geschreven? Uitgescheurd en al bewaar ik ze los in de kast in de woonkamer. Of deels nog in mijn tas op zolder (vergeten eruit te halen bij het wisselen van tassen). Of op de stapel met blogspullen op de eettafel.

Ik word er gek van!

Gek word ik ervan. Ik zie mijzelf als punctueel, precies en goed georganiseerd. Helaas werken mijn hoofd en handen niet altijd goed samen. Mijn skillset is sinds mijn drukke kantoorbaan gekanteld. Creativiteit is veel belangrijker geworden. De werktijd daarentegen is steeds meer versnipperd geraakt (geen continurooster dus veel onderbrekingen, sowieso de zorg voor ons dochtertje, zo nu en dan wat huishouden, koken) en momenteel geconcentreerd op het weekend en de avonden. En alle mogelijke momenten tussendoor. Dat zorgt er soms – of eigenlijk regelmatig – voor dat ik in een staat van gekkigheid terecht kom.

Lijstjes, lijstjes èn … lijstjes

Ik werk graag met lijstjes en schriftjes, notitieblokken in alle groottes en soorten. Wellicht is dat nog een overblijfsel uit mijn tijd als directiesecretaresse. Maar combineer al die schriften (een voor de blog, een voor Milaboekjes, een voor het Kinderyogabordspel, èn een schriftje voor alle algemene zaken. Aantekeningen in mijn telefoon. Een fysieke agenda voor mijzelf. Een fysieke agenda voor de blog. Onlangs een groot blok als planningsblok in gebruik genomen). En je begrijpt. Het is wat zwaar meetillen naar afspraken, events en vergaderingen. En los daarvan werkt het gewoon niet.

De chaos voorbij met mijn Milly Pie Planner?

Whoop whoop! Milly Pie Planner it is

Aldus kwam … tadatadatadaaaaaa … de begeerde Milly Pie Planner in beeld. Zou dit dan de oplossing zijn voor alle schriftjes, overzichten, planblokken? Mijn eerste indruk is een spontaan: “Wow, wat professioneel“, maar ook “Oei, best groot en zwaar. Maar hé, als ik alles kan combineren dan is het wel een fantastische oplossing“. Een mooie, stevige, professionele planner. Zware kwaliteit tabbladen en boekenlegger. De kwaliteit van het papier zelf vind ik overigens niet ontzettend zwaar, maar het schrijft wel heel prettig. De quotes zijn positief, inspirerend en brengen een glimlach op mijn gezicht.

De chaos voorbij met mijn Milly Pie Planner?

Pluspunten?

Het uiterlijk natuurlijk. Hiermee maak je indruk. Iedereen opzij, hier komt Rory de business woman. Dat is in ieder geval wat ‘mijn’ Milly Pie Planner voor mijn gevoel uitstraalt. Ik ben blij met de vele mogelijkheden die de planner mij biedt. Ik kan heel veel personaliseren door de ruimte die wordt gegeven om de zinvolle vragen te beantwoorden.

Voorbeelden? ‘My must DOO list of the week‘. Niet alleen puur een lijstje invullen maar ook de vraag ‘Wie/wat heb ik hiervoor nodig om dit te kunnen bereiken‘. Na de notitiebladen achter de laatste week een evaluatieformulier ‘Things I did …like, love & want to DOO better‘ met daarbij drie vragen die je jezelf stelt als ‘Wat deed ik deze maand goed?‘ en ‘Wat had ik beter kunnen doen?‘ en last but not leastWaarom liep niet alles goed en wie of wat heb ik nodig om het volgende maand beter te doen?

De chaos voorbij met mijn Milly Pie Planner?

Ontwikkelpunten?

Ik vind het indelen van de planner wat ingewikkeld. Omdat ik de planner óók als agenda wil gebruiken. Precies als ik ben begrijp ik niet waarom er vijf hele weken per maand ingedeeld worden. Wat doe ik met de overgebleven pagina’s? Want aan de andere kant van het begin van de eerste week (dus overzicht maandag, dinsdag, woensdag) staat de ‘My must DOO list of the week‘. Terwijl aan het einde van de 5 weken aan de andere kant van het overzicht (donderdag, vrijdag, zaterdag, zondag) de ‘Things I did …‘ staat. Onmogelijk om er iets tussenuit te halen volgens mij. Tenzij je blaadjes uit het midden weglaat.

De Man helpt …

Na een gesprek met De Man blijkt dat toch de manier om ermee om te gaan. Alleen had ik dan niet door moeten tellen met de datum. Maar had ik een aantal dagen blanco moeten laten. Tja, ik vertelde al dat ik vrij precies ben. Naar mijn mening klopt het dan niet meer helemaal. Maar hé, er zijn ‘dagen genoeg’ qua indeling, dus wat hij zegt kan ik wel toepassen. En weegt dit kleine ongemak echt heel zwaar in vergelijking met alle mogelijkheden van deze fijne planner? Nee.

De chaos voorbij met mijn Milly Pie Planner?

Rory onderzoekt

Wat ik heb gemerkt? Ik vind het heel fijn dat je maar drie prioriteiten per dag kunt noteren. Het stimuleert mij om na te denken en daadwerkelijk keuzes te maken. Prioriteiten te stellen. De eerste weken zijn perfect gegaan. Ik heb mij volledig gehouden aan ‘My must DOO list of the week’ (waarom is er daar overigens maar één van per 5 weken?). Ook de drie prio’s per dag heb ik netjes gehaald. Als planner werkt het ultrafijn, want in een oogwenk kan ik de komende tijd goed overzien. Voor de agendafunctie kost het overigens wel wat extra tijd dat je zelf de dagen, weeknummer en maand moet invullen. Maar het werkt wel. Stiekem heb ik – naast de Milly Pie Planner – nog wel één to-do A5 ringbandblok erbij, voor mijn totale to do-lijstje.

Al met al heeft de Milly Pie Planner ècht mijn voorkeur boven mijn minimaal zes verschillende schriftjes en agenda’s. Wat gebruik jij als agenda en planner?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

Deze Milly Pie Planner heb ik toegezonden gekregen

 

 

Ja! Stuur mij meer tips, adviezen en persoonlijke verhalen.

[ Vul je mailadres in en klik op ok! ]

 • Wendy (B)

  Alleen voor mijn werkuren heb ik een kleine agenda.
  Bijna ieder jaar koop ik een grotere om er dan weer vergeten in te schrijven :s

  • Echt waar Wendy?!? Zoals je op de foto waarschijnlijk wel zag had ik zóveel schriftjes en blokken. Ik heb gewoon heel veel in mijn hoofd. Ooit schreef ik ze op van die gele post-it’s, maar het werd echt teveel. Toen begon ik met een schriftje. Maar ja, met de blog, kinderboekjes en het kinderyogabordspel begon ik het onhandig te vinden om alles in een boekje te doen. En met alle agenda’s en ook nog de telefoon … teveel. Ik moet zeggen dat dit heel fijn werkt. Veel meer overzicht en minder het gevoel dat ik ‘verdrink’ in de to do-lijstjes 🙂

 • Babs Ijkelenstam

  Dat ziet er leuk en vrolijk uit! Ik ben soms chaotisch met plannen en ook weer niet. Sowieso heb ik alles in mijn hoofd zitten (denk ik vaak) dan tot het moment komt, “” dat was ik helemaal vergeten”! Maar ik heb vaak teveel in mijn koppie opgeslagen en dat moet ik gewoon gaan zitten en alles opschrijven. en vooral teruglezen, want dat schiet er vaak bij in. Het opschrijven is wel heerlijk, alsof je je hoofd leegt. Ideaal om wat “schijfruimte”vrij te maken. Ik gebruik nu een Bambook, zo kan ik de taken die ik heb gedaan weer weg gummen. Het is een whiteboard in schriftvorm.
  Veel plezier met je Millie Pie Planner, ziet er super goed uit!

  • Ja, dat vind ik ook. Je hoofd legen. Ik merk gewoon té vaak dat ik voor het slapen gaan lig te malen. Dan kan je het maar beter opschrijven. Dat nalezen is wel een dingetje (doe ik heel regelmatig overigens) want voor ik het weet vergeet ik de essentiële dingen doordat de to do-lijstjes ook heel vaak gevuld zijn met dingen die niet zo spannend zijn, maar die ik ook weer niet wil vergeten. Daarom ben ik oprecht blij met die drie prioriteiten per dag van de Milly Pie. Ik merk dat het mij helpt om ‘het kaf van het koren’ te scheiden 😉 Interessant trouwens van de Bambook. Ik ga het even opzoeken.

   • Babs Ijkelenstam

    Ik heb er een review over geschreven 😉 Fijn weekend! (hoop dat die regen nu snel stopt)

 • De planner ziet er leuk uit vanaf de buitenkant. Ik ben echt een planner addict en kan gewoon geen goede planner vinden. Daarom vind ik het zo jammer dat je verder geen foto’s van de binnenkant in je blog hebt neergezet, want ik ben benieuwd of het voldoet aan mijn zoektocht naar dé planner. Inmiddels ben ik zelf begonnen met een bullet journal, dat komt redelijk in de buurt, maar het kost weer teveel tijd om alles zelf te tekenen. Tijd die ik liever besteed aan bloggen op MamaKletst of juist relaxen 😉 Ik ben al net zo chaotisch als jij gok ik, zucht.

  • Ik was zelf ook begonnen met een groot blok Joyce. Eerst een grote agenda, maar dat werkte niet als planner. Toen een lijstje op A5-formaat in een schrift, maar dat bleek te klein. Mijn laatste poging was een A4-ringblok in ruit. Dat leek te werken. Totdat de blaadjes er spontaan uit bleken te scheuren (was niet zo’n goede kwaliteit). En toen kwam de Milly Pie Planner op mijn pad. Ik kan het je echt aanraden. Ik zal je even wat foto’s via een PM toesturen (ik had er natuurlijk veeeeeel meer gemaakt, maar het werden zoveel foto’s dat ik bang was dat het niet interessant zou zijn)…

 • Helena | IndoRotterdammert

  Toevallig ben ik me nu aan het verdiepen om een bullet journal te gaan starten. Ik denk dat ik te eigenwijs ben om me aan een bepaalde indeling te houden die ik niet zelf bedacht heb ????. Jij succes met je MP planner. Het ziet er wel heel mooi uit in ieder geval

  • Wat gaaf Helena! Daar hoor ik ook meerdere mensen over. Op zich heel leuk, want een bullet journal is en wordt helemaal ‘eigen’ (en ik herken wel wat je zegt om je niet aan een bepaalde indeling te willen houden. Aan de andere kant vind ik dat ik zelf best veel kanten op kan met de mogelijkheden die mij geboden worden via de Milly Pie). Al kost het denk ik ook best veel tijd. Ik ken mijn creatieve zelf 😉 Ik zou het ook zo mooi mogelijk willen maken. Maar helaas heb ik zoveel ‘versnipperde’ tijd dat ik mij echt moet focussen op de ‘core’. Aldus schrijven, bloggen. Zo wil ik al heel lang een mooie media kit, of samenwerkingspagina maken. De achterkant van de site beter begrijpen, maar daar heb ik dan weer geen tijd voor. Wellicht lukt het plannen van dit soort activiteiten mij nu beter met de MP 😀

 • Hier gebruiken we filofax agenda’s!! heb ze van klein tot groot en dat bevalt prima :D. Dit vind ik ook heel leuk maar omdat er ook nog eens bij te gaan doen ahhaha maarja wie weet 😀

  • Ah dat ken ik ook nog Rachel! Ik heb echt zóveel geprobeerd maar ook gecombineerd dat ik er op een gegeven moment niet meer uitkwam. Had ik een bespreking met de vriendin van Milaboekjes en had ik het verkeerde boekje bij mij. Of ik nam een groot blok met tabbladen meer, maar was de ruimte juist in dat tabblad ineens op. Alles meenemen was ook geen optie. Ik hoop en denk dat dit nu een hele goede oplossing voor mij is 🙂