l'Occitane c'est une belle marque, mais oui

l’Occitane c’est une belle marque, mais oui

In Gezichtsverzorging & make-up by Roryblokzijl18 Comments

Ik weet het nog goed. Ik denk dat ik ergens eind twintig was toen ik dé handcrèmes met shea boter van het natuurlijke merk  l’Occitane ontdekte. Leuke en mooie tubes met daarin een heerlijk zachte handcrème die daadwerkelijk wat deed met je handen. Verlekkerd keek ik naar de andere producten zoals de destijds beroemde (en fijne) body lotion met een lichte gouden shimmer. Destijds was dat nog een ‘ver van mijn bed show’ en moest ik echt sparen voor deze luxe producten van dit mooie merk. Ik weet het nog goed. Merken als Clinique, Biotherm en l’Occitane stonden altijd op mijn wishlist.

Mais oui, l’Occitane

Nu – járen later – verkeer ik in de gelukkige omstandigheid dat ik als blogger veel beauty producten mag testen van allerlei mooie merken. Zoals dus ook … l’Occitane. Een paar maanden geleden alweer woonde ik een ontzettend leuk online Face Yoga-event bij waarin we ook kennis maakten met een aantal fijne producten (die ik nog steeds gebruik overigens). En hoe leuk was het om eens van een expert te horen en zien wat de juiste manieren zijn om je gezichtsspieren te verzorgen. Echt hè, ik heb zo goed opgelet en toch weet ik niet meer precies wat de juiste ‘moves‘ zijn. Aan de andere kant leer je weer iets van elk moment wat en dus masseer ik tegenwoordig mijn gezichtsverzorgingsproducten met net wat meer aandacht op en in mijn huid.

Reinigen van je huid, dat is toch logisch?

Alles valt en staat in ieder geval bij een goede reiniging! Ik was verbijsterd om onlangs te lezen over dat er nog steeds best veel vrouwen zijn die hun gezicht niet goed reinigen voor het slapen gaan. En sterker nog, die met make-up op gaan slapen. Omdat ze te moe zijn, of omdat er te weinig tijd is, of iets anders. Ik begrijp dat dus niet. Ik reinig mijn gezicht twee keer per dag. Na het opstaan en dus voor het slapen gaan. Zó belangrijk voor het herstel van je huid. En ook om diezelfde huid stralend en gezond te houden. Hoe druk ik het ook heb – zelfs in de periode vlak na de bevalling – ik neem altijd de tijd voor een grondige reiniging.

l'Occitane c'est une belle marque, mais oui

3-in-1 Micellar Water en Gel-to-Foam

Van l’Occitane kreeg ik twee frisse reinigers. Met ingrediënten als komkommer en tijm voor verfrissende eigenschappen en het verminderen van onzuiverheden. Je begint met het 3-in-1 Micellar Water voor het verwijderen van waterproof make-up en onzuiverheden. Ga met een wattenschijfje over je gezicht, oogleden en lippen. Dan de Gel-to-Foam. Eigenlijk gebruik je dat als een extraatje, om je huid nog grondiger te reinigen tot in de poriën. Wow, wat een schuim als je dit mengt met water. Een heerlijke zachte reiniging. Gebruik het apart of samen. Het trekt mijn huid niet strak en droogt die niet uit!

Immortelle Reset par l’Occitane

En dat was nog niet alles. Want reiniging is stap 1, maar een goede verzorging is de volgende stap. Willen we niet allemaal wakker worden met een stralende huid? Na wekenlang deze producten te hebben getest kan ik ook hiervan zeggen dat het erg fijn aanvoelt op mijn huid. Na de reiniging breng ik altijd eerst mijn oogverzorging aan. Zo weet ik zeker dat de kwetsbare huid rondom mijn ogen niet in aanraking komt met residu van andere producten aan mijn vingers (ben ik de enige persoon die tussen het reinigen en aanbrengen van huidverzorging door haar handen regelmatig wast?). De ‘Immortelle Reset’ is een heerlijk nachtserum voor de huid rondom je ogen.

l'Occitane c'est une belle marque, mais oui

Goodbye puffy eyes!

De textuur is niet vet. En de plantaardige ingrediënten zorgen volgens l’Occitane voor minder kraaienpootjes (altijd prettig) en voor een gladdere huid onder je ogen. Prettig, want ik kan weleens last hebben van zogenaamde ‘puffy eyes‘ (van die vochtophogingen onder mijn ogen, ook weleens wallen genoemd). En ook het ‘Immortelle Reset nachtolie-in-serum’ is heaven! Fijn om je huid ‘s nachts te laten herstellen en tekenen van vermoeidheid van de drukke dag weg te halen. De combinatie van de textuur en de microbolletjes is ideaal (en ook esthetisch gezien heel mooi!). Het een trekt snel in de huid terwijl de microbolletjes zich langzaam verspreiden in je huid. Voor een ‘wow-effect’.

Immortelle Précieuse par l’Occitane

Als laatste breng ik het Immortelle Précieuse nachtmasker aan. Een fijne volle substantie mèt hyaluronzuur en essentiële olie en superextract van Immortelle. Handig! Je kunt het dagelijks als nachtcrème aanbrengen of zo’n twee keer per week als masker gebruiken. Ik heb ervoor gekozen om het als nachtcrème te gebruiken omdat ik merk dat het een perfect product is voor mijn huid voor de nacht. En wist je trouwens dat l’Occitane Immortelle Précieuse ook factoren zoals vervuiling, blauw licht en uv-straling tegengaat. Echt hoor, ik merk een instant effect op mijn huid! En zeker na langdurig gebruik. En nee, natuurlijk zijn niet alle rimpels en kraaienpootjes weg, maar dat mijn huid er gezond, best glad (al zeg ik het zelf) en gezond uitziet? Jazeker.

l'Occitane c'est une belle marque, mais oui

l’Occitane Verveine Mandarine

In de tijd rondom de feestdagen kreeg ik overigens ook nog eens een heel leuk pakket van l’Occitane als kerstgeschenk. Zo lief! En ook hier was en ben ik wederom heel blij mee. Van een weer heel andere lijn – Verveine Mandarine – ontving ik een Eau de Toilette, een showerfoam, hand- en lichaamszeepje èn … zo’n favoriete tube handcrème! De Eau de toilette is inmiddels toegevoegd aan mijn collectie favoriete parfums waaruit ik iedere dag weer een andere keuze maak (I am so lucky!) en de andere producten ga ik zeker snel gebruiken.

l'Occitane c'est une belle marque, mais oui

Kortom, l’Occitane en ik zijn weer een fijne match. Van vroeger tot nu, het is een merk dat toch altijd bij mij is gebleven. Heb jij ook een merk waar je steeds weer op terugvalt?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

 

Infusion Micellar Water 3-in-1 – 200 ml – € 19,-

Infusion gezichtsreiniger Gel-in-Mousse – 200 ml – € 19,-

Immortelle Reset Nacht serum look – 15 ml – € 54,-

Immortelle Reset Nacht Olie-in-Serum – 30 ml – € 59,-

Immortelle Precious Crème – 50 ml – € 54,-

 

Ja! Stuur mij meer tips, adviezen en persoonlijke verhalen.

[ Vul je mailadres in en klik op ok! ]