Frozen tropical! de nieuwe Flakes kidscollectie van Zenner + WIN-actie! (gesloten)

In Beeld, Lifestyle by Roryblokzijl11 Comments

Nooit gedacht dat ik zó enthousiast zou worden van haaraccessoires. Niet alleen voor mijzelf, maar juist ook voor mijn minime. Deze Flakes kidscollectie? Té lief. Grappig hè? Van te voren dacht ik echt: “Nee, we gaan juist niet alles roze doen“. Dus hebben we de babykamer gewoon RAL 1910 wit gehouden. Met als combinatiekleuren bruin/grijs en vooruit, een lichtblauw vlak waar we – toen het nog gewoon een logeerkamer was – witte pluchen ijsbeerkoppies hadden opgehangen.

Fifteen shades of pink

Goed, je begrijpt. Uiteindelijk zijn er zo’n fifteen shades of pink in de kledingkast beland. Het grappige? De lievelingskleur van dochterlief is … blauw. Maar inmiddels ook weer roze gelukkig. Ik geniet van het maken van niet-standaard kledingcombinaties en Mila heeft dat ook. Onze liefde voor kleding, tasjes, (haar-)accessoires hebben we zeker gemeen.

Frozen tropical! de nieuwe Flakes kidscollectie van Zenner

Flakes kidscollectie

Toen ik onlangs een superleuk pakketje binnenkreeg met daarin de überlieve driedelige haarband, superhandige cable elastics en klik-klaks, stond ze toevallig achter mij. “Oh mama, wat ontzettend mooi!” was het eerste wat ze zei. Natuurlijk móesten we het direct uitproberen en fotograferen. Maar met welke camera dan? Mijn spiegelreflexcamera is namelijk onverwachts stuk gegaan. Nieuwsgierig naar het hoe en wat?

Frozen tropical! de nieuwe Flakes kidscollectie van Zenner
(De driedelige haarband van de Flakes kidscollectie is hier favoriet. “Mama, welke van de drie vind jij het mooist?”. “Ja, ik vind ze eigenlijk ook alledrie heel mooi.”)

Frozen tropical! de nieuwe Flakes kidscollectie van Zenner
(Blij!)

Van Canon EOS 450D naar Canon Powershot G7X Mark II

… Hier komt ie dan. Onze Canon EOS 450D is inmiddels al een ‘oudje’. Ooit gekocht in Singapore en heel veel mee gefotografeerd. Gelukkig bleek het niet de body te zijn die stuk is, maar de lens. Navraag leert dat deze standaard bijgeleverde lens ook daadwerkelijk het woord ‘standaard’ verdient. Als in ‘niet bijzonder, niet speciaal, niet zo goed’. Dat is de mening van de deskundige in ieder geval. Ikzelf? Vind dat ik er hele mooie foto’s mee heb gemaakt.

Frozen tropical! de nieuwe Flakes kidscollectie van Zenner
(Ik vind de beweging in deze foto persoonlijk heel mooi. Zie je overigens ook hoe mooi de kleuren van de Flakes kidscollectie passen bij de winterjas?)

Van blogger naar vlogger?

Goed, ik blijf mijn blog professionaliseren, dus heb ik onlangs voor mijn verjaardag een prachtig statief èn een afstandsbediening gevraagd (en gekregen). Maar toen hield de EOS-camera er dus spontaan mee op. De oplossing was snel gevonden in de Canon Powershot G7X Mark II. Een rib uit ons lijf. Maar ik heb alleen maar (hele) goede reviews gelezen. De kwaliteit van de foto’s is vergelijkbaar met die van een spiegelreflex-camera. En het is ook nog eens de ideale vlog-camera. Daarover later meer. Ik moet mij er echt eens toe gaan zetten.

Afijn, de lens voor de spiegelreflex is zojuist besteld, evenals een goede polarisatiefilter. Als je wilt groeien, dan moet je investeren. Zo gezegd zo gedaan. Ik heb de bestelde lens natuurlijk nog niet ontvangen. De foto’s in dit artikel zijn dan ook gemaakt met de G7X en eerlijk is eerlijk. De kwaliteit vind ik ‘amazing‘!

Frozen tropical! de nieuwe Flakes kidscollectie van Zenner

Frozen tropical! de nieuwe Flakes kidscollectie van Zenner

Picture please

Ondertussen – ik maak gemiddeld zo’n 70 foto’s per shoot waar ik vervolgens de mooiste uithaal. De rest kan ik maar met moeite wissen (herkenbaar voor de moeders onder ons?) – hebben we een hele leuke Flakes kidscollectie-fotoshoot gedaan. Want oh, wat ziet ze er lief uit met die schattige klik-klaks in haar haren. De driedelige haarband is voor kleuter de topper. De cable elastics schijnen heel goed te werken om het haar uit het gezicht te houden. Zo aan de uiteinden van vlechtjes vind ik ze ook heel erg leuk.

Frozen tropical! de nieuwe Flakes kidscollectie van Zenner

Flakes: frozen tropical

De kleuren en sfeer van de Flakes kidscollectie doet mij denken aan het thema ‘Frozen‘ maar dan met een tropisch tintje. Tinten in de sneeuwsfeer (winterwit, ijzig blauw, pastelroze) maar dan wel gecombineerd met bloemenprints geven een ‘frozen‘ en toch ook fleurige look. Past helemaal bij de jas die ze op de foto’s draagt trouwens! Hoe mooi kan fusion zijn!

Frozen tropical! de nieuwe Flakes kidscollectie van Zenner
(Ik vind het schattig, een hairdo die wat losjes is)

Frozen tropical! de nieuwe Flakes kidscollectie van Zenner
(Kiekeboe)

Frozen tropical! de nieuwe Flakes kidscollectie van Zenner

Verrassing! Winactie!

Zo leuk! Ik mag iets ontzettend leuks weggeven. Voor je dochtertje, kleindochter of nichtje. Wil je meedoen? Deze leuke snapclips met strik, driedelige haarband èn vlinder sierclips winnen? Voor elke outfit wat wils. Hartstikke leuk voor de komende feestdagen.

Frozen tropical! de nieuwe Flakes kidscollectie van Zenner + WIN-actie!

  • Laat in een reactie hieronder, of onder het Facebookbericht weten dat je mee wilt doen.
  • Like de Facebook-pagina van 40envoorheteerstmoeder (daar ben ik erg blij mee!).
  • De winactie loopt van 15 tot en met 21 december, 00.00 uur.
  • De winnaar krijgt persoonlijk bericht.

Volg jij mij al op FacebookTwitter, of Instagram ?

Wat vind jij van de nieuwe Flakes kidscollectie? En hoe draagt jouw dochtertje het liefst haar haren?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

Zenner accessoires zijn verkrijgbaar bij de drogist. De Flakes collectie is verkrijgbaar vanaf 9 januari 2017. De verkoopprijzen variëren van € 2,50 tot € 4,99

Handige how-to filmpjes van styliste Aeola Relouw vind je op de site van Zenner

Deze producten heb ik toegestuurd gekregen

Ja! Stuur mij meer tips, adviezen en persoonlijke verhalen.

[ Vul je mailadres in en klik op ok! ]