Een leuk uitje met een kleuter?

In Beeld, Lifestyle by RoryblokzijlLeave a Comment

Een leuk uitje met een kleuter? Nou, toen de uitnodiging van LaDress voor hun sample sale in mijn inbox verscheen, maakte ik een sprongetje! Doordat ik een redelijk vaste klant ben (op dat moment was ik namelijk de trotse bezitster van vier prachtige jurken, inmiddels bezit ik er zeven … oei), mocht ik op vrijdagmiddag al komen in plaats van op de drukke zaterdag of zondag. Ik dacht meteen: kleuter gaat mee. Gezellig!

#loedermoeder?

Uhm, gezellig? Ooit je kind na schooltijd meteen in een ruk door meegenomen naar een event als een sample sale? Broodjes en drinken vergeten. Denk aan: een enorme ruimte, bloedheet (want zeer veel fanatieke vrouwen aan het uitzoeken, omkleden en aanpassen), heel veel adrenaline. Hmmmm, niet zo’n goed idee. Weer wat geleerd. Ben ik dan meteen een #loedermoeder?

Een leuk uitje met een kleuter?
(Goed, zoals je ziet best een bescheiden tasje toch? Drie jurken voor mama en eentje voor Mila)

Batman!

Afijn, om de misser compleet te maken reden we dan maar direct (we waren toch al in Amsterdam) naar Brouwerij ’t IJ in Amsterdam-Oost. Manlief was de middag vrij en vond het ook niet echt een überleuke besteding van zijn vrije tijd, zo’n monsterverkoop. Het was inmiddels ruim na 17 uur en als we dan toch iets gingen drinken. Dan maar met een hapje erbij. Dat het dan maar een bakje van de lekkerste pinda’s van Amsterdam werd en een schoteltje lekkere zachte kaas. Bij een heerlijk speciaalbiertje van de tap (IJ-bock)? Tja. For the record, we gingen thuis nog wel netjes eten hoor. Het was alleen iets later geworden dan gepland…

Een leuk uitje met een kleuter?
(#fromwherewestand Hoe ongelofelijk cool is dit? Het leek alsof we in een Batman-film waren beland. Niets is minder waar. ‘Gewoon’ een van de gave features van de Peugeot 3008 SUV GT-Line)

In de tuin werken? Rory?!?

Om het goed te maken besloten we zondag aan het einde van de ochtend – na wat werken in de tuin – op stap te gaan. Maar dan ook ècht iets te doen wat daadwerkelijk leuk zou zijn voor kleuter. Trouwens. Dit is een van de (zeer) zeldzame foto’s dat je mij in de tuin ziet werken. Het is zó niet mijn ding. Heel eerlijk. Mijn lieve vader komt een paar keer per jaar om de tuin te snoeien en bij te houden. We are so lucky!

Een leuk uitje met een kleuter?

Een leuk uitje met een kleuter?
(Vooruit, nog een foto. Zodat je ook ziet dat ik daadwerkelijk heb opgeruimd. Nou ja, vegen is ook een kunst hè. Hoe vaak ‘doen’ jullie je tuin eigenlijk?)

Nostalgie en emotie

Maar ik dwaal weer eens af. We reden aan het einde van de zondagochtend weg. Naar Zeist. Want daar ligt het pannenkoekenhuis ‘Jagershuys’. Een heleboel nostalgie. Emotioneel ook. Toen mijn Hollandse Oma nog leefde, gingen we hier weleens naartoe. Oma, tante Hennie, Huib en ik. Oma nam altijd een (kinder)pannenkoek naturel. En zelfs dat kreeg ze nooit helemaal op. Maar het was gewoon zo ouderwets gezellig. En ook al vond ze het best duur (andere tijden), ze wilde persé trakteren.

Een leuk uitje met een kleuter?
(Goed inparkeren is geen enkel probleem meer trouwens. Fantastisch, dat scheelt een hoop ingewikkeld in- en uitsteken)

Pi, pa, pannenkoek

We hebben natuurlijk vaker een pannenkoek gegeten met Mila. Maar we willen dat het een ‘extraatje’ blijft. Een feestje. Daarom doen we het niet al te vaak. Dit was wel de eerste keer dat we met kleuter naar Zeist zijn gegaan. Naar dit specifieke pannenkoekenhuis. Ik vermoed dat we dit toch iets regelmatiger zullen doen.

Een leuk uitje met een kleuter?
(Zie je dat blije koppie van kleuter? Ik bedoel maar. Pannenkoeken eten is niet alleen maar lekker, maar ook supergezellig. “Misschien krijg ik wel een kleurplaat mama!”)

Een leuk uitje met een kleuter?

Een kleuter in het Jagershuys

Eenmaal binnengekomen waren we behoorlijk verrast. Het is helemaal gemoderniseerd en opgeknapt. Maar wel op een goede manier. De sfeer. Het meubilair. Draagt zeker bij aan het ‘pannenkoekenhuis’-gevoel. Het is gezellig. Er zijn veel gezinnen met kinderen. En natuurlijk krijgt ieder kind een leuke kleurplaat/placemat en potloodjes om even lekker te kleuren of te tekenen.

Een leuk uitje met een kleuter?
(Wij waren trouwens ook blij verrast met alle keuzemogelijkheden. Een pannenkoek ‘Java’, ‘hamburger’ of juist eentje met kersen en slagroom? Alles is mogelijk)

Een leuk uitje met een kleuter?
(Gezelligheid ten top. Lekker knuffelen en genieten op de zondagmiddag)

Een leuk uitje met een kleuter?
(Mijn pannenkoek ‘Jagershuys’ met krokant gebakken spek, ham, champignons, bieslook, curry, kaas. Mjam. Ik krijg alweer trek! Kleuter ging voor een kinderpannenkoek. Voor de helft met spek, de andere helft lekker ‘as it is’)

Een leuk uitje met een kleuter?
(Hubbie koos voor de pannenkoek ‘Java’. Gewoon drie soorten kip op een oprecht heerlijke Indische manier klaargemaakt. Een gado gado-salade erbij. Met … een pannenkoek. Heerlijk!)

Mini-roadtrip en ultiem uitje met kleuter

En als we toch in de buurt zijn … dan kunnen we best op verrassingsbezoek bij Oma en Opa en oom Brandon! Eerst maar even het steentje uit de laars van Mila. Goed vastzetten in de autostoel en daar gaan we weer. Ook een voordeel van ietwat laat en uitgebreid lunchen. Dan hoeven we ’s avonds niet meer zo uitgebreid te eten.

Een leuk uitje met een kleuter?

Een leuk uitje met een kleuter?
(Even snel de spulletjes voor Oma en Opa uit de kofferbak halen en dan lekker naar binnen. Koud!)

Een leuk uitje met een kleuter?
(Op naar huis! Jongens, weet iemand nog een goede crème voor de lachrimpeltjes?)

Weekend wanderings

Wat een gezelligheid op de zondag. Ik moet eerlijk bekennen dat we er te weinig tijd voor maken. Ik weet niet hoe het bij jullie gaat. Maar de zaterdag is altijd de ultieme ‘prikkel’-dag. Strak in de planning ga ik eerst sporten, dan kleuter naar dansen, Huib sporten, boodschappen doen, de man met kleuter naar zwemles … En vervolgens is het gewoon alweer bijna tegen 17 uur. Bad, koken, voorlezen en dat was de zaterdag. Zaterdagavond is dan ook een favoriete Netflix-avond (ja, wij zijn ook ‘om’). Waar zijn mijn stapavondjes gebleven?

Zondag sluitpost-dag

Maar die zondag dan hè. Het lijkt wel alsof alles wat ‘moet’ op die dag neerkomt. Vaak maak ik – juist op zondag – flink wat meters aan de blog waardoor er weinig tijd voor ontspanning overblijft. De laatste paar maanden waren dan ook best hectisch. Maar juist in de drukke decembermaand is het zo belangrijk om ook je rust te pakken. En genieten van de gezellige tijd. Met elkaar. Aldus … gaan we dit zeker wat vaker doen.

Wat zijn jouw tips voor leuke uitjes met kleuters?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

Ja! Stuur mij meer tips, adviezen en persoonlijke verhalen.

[ Vul je mailadres in en klik op ok! ]