Feestjes op je veertigste

In Lifestyle, Persoonlijk, Shape by RoryblokzijlLeave a Comment

Feestjes

Feestjes op je veertigste. Hoe werkt dat? Nou, gewoon. Je hebt er zin in, je hebt voorpret, je trekt een ‘fabulous outfit’ aan (of gewoon lekker een spijkerbroek en shirtje) en je gaat ervoor.

Dat wil zeggen, mijn idee van een leuk feestje is: 1) er vroeg zijn, 2) meteen gaan dansen, 3) bij een droge keel – van het dansen – wat gaan drinken en 4) verder dansen. En dan het liefst totdat je denkt “waarom zijn de lichten aan?”.

Vroeger…

Natuurlijk is het anders dan vroeger. Rond mijn twintigste ging ik niet zo nu en dan uit. Nee, dat was meer van donderdag tot en met zondag. Soms zelfs zonder slaap (echt waar!) en dan de dag erna tijdens mijn weekendbaantje rond 15 uur instorten. En dan toch doorgaan. No biggie.

Dansen!

Feestjes op je veertigste. Ik merk dat ik nu mijn uitgaansavonden zorgvuldig selecteer (want het zijn er niet zoveel meer), zorgvuldig plan (man moet thuis zijn om de ochtend erna onze dochter te verzorgen) en er extreem meer van geniet! En dan heb ik het niet over uit eten gaan of kroegbezoek. Niets mis mee overigens, ook heerlijk om te doen maar dat vereist nog meer voorwerk (opa en oma vragen op te passen, of om ons dochtertje gewoon mee te nemen). Maar…uitgaan is voor mij inherent aan dansen, dansen en gewoon dansen! Heerlijk.

Clubavonden

Maar Rory, bestaan er dan nog wel leuke feestjes op je veertigste? Het antwoord is dat er genoeg leuke feesten en clubavonden zijn waar je ontzettend veel plezier kan hebben. Denk bijvoorbeeld aan de Wicked Jazz Sounds-clubavonden in Amsterdam. Voor mij is dat enorm genieten. Beperk jezelf niet en zoek naar feesten waar je je goed bij voelt.

Dansen geeft energie

Dansen is zo heerlijk en het geeft mij zoveel energie. Het klopt dat ik nu niet meer vier keer in de week uit kan gaan. Het klopt dat ik de dag erna veel meer uitgeteld ben dan vroeger. Maar het klopt ook dat mijn energielevel ontzettend is gestegen. Ik ben moe maar vrolijk. Ik heb het gevoel dat ik veel meer aan kan. En ik ben blij. Blij om vol in het leven te staan waarin het een gewoon naast het ander kan bestaan. Moeder zijn en voor je gezin zorgen en vrouw zijn en goed voor jezelf zorgen.

β€œThose who dance are considered insane by those who cannot hear the music.” (George Carlin)

Feestjes

Gaan jullie regelmatig naar feestjes, clubavonden of festivals? En zijn jullie ook zo dol op dansen? Heb je suggesties voor leuke feestjes? Geef het hieronder door in een comment.

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl