Glow in the sun met Filorga

In Gezichtsverzorging & make-up by Roryblokzijl13 Comments

Glow in the sun? Ik ken wel ‘glow in the dark’ hoor ik je bijna zeggen. Je weet wel, die leuke stickertjes die je op het plafond boven je bed kunt plakken. Of die leuke armbandjes die je weleens in clubs krijgt tijdens een leuk feest. Of tijdens een festival. Het doet iets met je. Prikkelt je fantasie. En los daarvan vind ik het gewoon heel grappig en leuk. Ik weet nog dat ik dat vroeger heel graag boven mijn bed wilde hebben (van die sterretjes en de maan en planeten) maar dat ik dat niet mocht. En nu ben ik een veertiger en denk ik dat de tijd voorbij is om dat te doen.

Shimmer and Shine

Daarentegen ben ik nog steeds dol op alles met een glans. Heb ik – spuit elf – de highlighter ontdekt die ik subtiel op bepaalde plekken aanbreng. En ben ik helemaal gelukkig met de nieuwste lijn van Filorga: Oxygen-glow. Het eerste dat opvalt is het uiterlijk van de producten. Als die-hard fan van dit mooie merk ben ik helemaal gewend aan de signature wit/zwarte verpakking. Maar dit mooie metallic-roze heeft ook zeker zijn charme. Het staat prachtig in mijn badkamer. Dat is allemaal leuk en aardig Rory, maar ik ben benieuwd naar de inhoud en de werking. Wat doet het precies met je huid?

Filorga belooft

De belofte van Filorga? Een perfecte huid en een stralende teint. Willen we dat als vrouw niet allemaal? Waar je dan aan moet denken? Intens egaliserend, gladmakend en opvullend. Dat deze lijn tegelijkertijd ook nog ontgiftend werkt is een mooie extra. Ook een opvallend detail? De prijs. Deze lijn is voor Filorga-begrippen heel betaalbaar. Niets ten nadele van de andere producten (juist niet, want ook daar heb ik zeker het geld voor over), maar ik denk dat ze met deze lijn nog net wat meer vrouwen over de streep trekken. Welke producten ik heb getest vraag je?

Glow in the sun met Filorga

Oxygen-Glow [Clean]

Eerlijk? Iedere ochtend en avond gebruik ik dit fijne reinigingsproduct. Zelfs al gebruik ik nagenoeg geen foundation, concealer of poeder. Ook dan is deze remover perfect. Inmiddels gebruik ik wel wat regelmatiger dan vroeger foundation of concealer omdat ik nu iedere dag weer bijleer over alle (make-up) mogelijkheden die er zijn. Ik word er zowaar steeds handiger in. Wel alles op mijn eigen manier overigens, want het moet in te passen zijn in de ‘ochtendspits’. Maar ik dwaal af. Wist je dat deze remover ook meteen de huid ontgift? Ik vind het fijn aanvoelen en mijn huid voelt ook daadwerkelijk schoon na gebruik. De substantie? Een gel die verandert in mousse wanneer die in aanraking komt met water.

Oxygen-Glow [Mask]

Ja! Ook al een aanrader. Een ‘stevig’ en vol masker met een wat dikkere – lichtroze metallic – crèmige substantie / textuur die je aanbrengt op je gezicht en hals. Een aanrader om een paar keer per week te doen (al heb ik het nu circa een keer per week getest omdat ik ook afwissel met andere maskers). Is het niet voor de ‘peelende‘ werkstoffen dan wel voor het gewoon prettig aanvoelende masker. Het past perfect in de Oxygen-Glow routine die ik nu alweer een fiks aantal weken hanteer.

Oxygen-Glow [Eyes]

Fantastisch! Een instant effect creëer je hiermee. Niet alleen ontzwelt de crème de gevoelige huid onder je ogen, maar breng een beetje aan op de arcadeboog onder je wenkbrauw. Het liefst nog een likje op je jukbeenderen (kan desgewenst ook óver je make-up heen) en je hebt direct een frisse blik. Serieus, ik kan momenteel niet meer zonder. Zelfs mijn dochtertje zegt in de vroege ochtend als we onderweg zijn naar school: “Mama, je straalt“. Het geeft mijzelf ook een boost.

Glow in the sun met Filorga

Oxygen-Glow

Ook weer een fijne crème uit deze Filorga-lijn. Wel een die ik alleen overdag gebruik. Voor ’s nachts gebruik ik liever een vollere, rijkere crème zoals de Time-Filler Night (in combinatie met de Vichy Neovadiol Phytosculpt – ideaal setje). Ook dit verzorgingsproduct heeft de lichtroze kleur. De textuur is dus iets dunner dan ik gewend ben, maar voelt wederom prettig aan op mijn huid. Mijn huid lijkt meer egaal dan wanneer ik wakker word. En dat dus zonder een aanvullende foundation of concealer. Overigens ben ik helemaal vergeten om de geadviseerde kleine knijpbewegingen te maken in de huid.

#nofilterskin

De achterliggende gedachte achter deze ‘glow in the sun’-lijn? (Ik noem het gekscherend zo omdat het letterlijk opvalt als er een streep zonlicht op je valt. Heel fijn). Wist je dat er wereldwijd – serieus – 1000 selfies per seconde worden gemaakt? Ja, echt waar. Ik schrok er ook best van. En hoe fijn is het dat je in deze periode van ‘being holistically happy‘ zoals trendwatcher Pernille Kok-Jensen onlangs tijdens MOOI The Apartment zo inspirerend vertelde, ook echt jezelf mag zijn. Wèg met de filters, lang leve de #nofilterskin.

Nutri-Filler Lips

Iets wat ik nu alweer máánden gebruik en waar ik het eigenlijk helemaal niet eerder over heb gehad is deze waanzinnig fijne lipverzorging die ik heel goed vind passen bij de Oxygen-Glow lijn van Filorga. Een héél zacht lichtroze tintje en super verzorgend. Dat deze lip balsem je lippen ook nog een beetje ‘plumpt’ is mooi meegenomen. Heel eerlijk zie ik dat niet direct gebeuren, maar wat ik wel zie is dat mijn lippen er verzorgd uitzien. Een lippenstift is niet persé nodig. Wat natuurlijk ook heel prettig is, is dat het helpt bij beschadigde en droge lippen (schilfertjes en droogte verdwijnen door het voedende effect van deze balsem-olie. De lippen ogen gladder).

Glow in the sun met Filorga

Oxygen-Glow (in the sun), wat zit er dan in?

Filorga zegt: “Denk aan een revitaliserende Oxygen-booster op basis van Oost-Indische kers (deze optimaliseert de zuurstofvoorziening van de huidcellen). Hyaluronzuur stimuleert de aanmaak van collageen. Ook trekt dit vocht aan (en houdt het vervolgens ook vast) en last but not least zorgt het Life-enzyme er voor dat het vrije radicalen opruimt en beschermt het je huid (en vertraagt huidveroudering)“.

Wat vind ik?

Ik ben heel tevreden met de producten (zoals eigenlijk bijna altijd) en dat is gebaseerd op mijn eigen, oprechte ervaring ermee. De make-up remover en de oogcrème gaan – bij mij – heel hard. Het masker wissel ik af met andere soorten maskers, maar dat zorgt er dan ook voor dat ik er nog lekker lang mee kan doen! De crème is eveneens heel fijn, al ervaar ik het wel als een wat ‘lichtere’ crème waardoor ik het overdag gebruik. Voor de nacht heeft mijn huid behoefte aan een wat vollere crème. Die glow? Die zie ik absoluut terug en ik ben er dan ook heel blij mee. Een aanwinst voor in de badkamer.

Glow in the sun met Filorga

Maak jij veel selfies? En – eerlijk zeggen – hoe vaak maak jij gebruik van gezichtsfilters bij Instagram?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

De producten van Filorga heb ik ontvangen

Oxygen-Glow [Clean] – tube 125 ml € 19,90

Masker Oxygen-Glow [Mask] – een tube van 75 ml € 32,90

Oxygen-Glow [Eyes] – tube 15 ml € 29,90

En de crème Oxygen-Glow – pot 50 ml € 39,90 of tube 30 ml € 24,90

Nutri-Filler Lips – draaiflacon 4g – € 27,95

 

Ja! Stuur mij meer tips, adviezen en persoonlijke verhalen.

[ Vul je mailadres in en klik op ok! ]