Lees jij vaak in bed? Dan is Lift-Structure van Filorga een goed idee

In Gezichtsverzorging & make-up, Lifestyle by Roryblokzijl25 Comments

In bed nog even lezen? Daar heb ik nagenoeg geen tijd voor. Maar áls ik lees, dan is dat eigenlijk wel in bed. Die paar minuutjes voor het slapen gaan. Dan is het eigenlijk zoveel beter om een (fysiek) boek te lezen, in plaats van altijd maar naar het beeldschermpje van je smartphone te turen. I confess! Daar ben ik lang schuldig aan geweest (koekeloeren naar mijn smartphone voor het slapen gaan). Maar gaandeweg ben ik dat steeds minder gaan doen. Zeker vanaf het moment dat ik de app ‘Moments‘ heb geïnstalleerd. Ik schrok er oprecht van om te zien staan hoe lang ik per dag met mijn smartphone bezig ben. Hoe vaak ik de home-knop indruk? Dat heb ik maar even niet meer gecheckt…

In bed lezen

Maar even hè, wist je dat het allebei eigenlijk niet zo heel goed is? Voor je fysiek? Dat lezen in een fysiek boek of koekeloeren op je smartphone in bed? Want heb je weleens gezien in wat voor houding je ligt? Hoe je jouw kin als het ware naar beneden duwt? De ideale leespositie zou toch wel zijn dat je jouw armen schuin omhoog houdt (met in je handen uiteraard het boek). Maar boeken zijn zwaar, een tablet helemaal. Je armen zakken naar beneden. En … je hoofd ook. Niet zo goed voor je nek en de rimpels die hiermee kunnen ontstaan.

Lees jij vaak in bed? Dan is Lift-Structure van Filorga een goed idee
Een sheet van de presentatie, waarbij je het verschil tussen dag 0 en dag 28 ziet

Zout op een slak leggen?

Ja euh Rory, dan kan je wel op iedere slak zout leggen. Kom op nou! Klopt, maar ik zal je zeggen. Ik heb dit altijd onthouden. Ooit ergens gehoord of gelezen en ik heb het serieus gecheckt. Het is waar. Door je houding creëer je als het ware een onderkin. Dat is toch voor niemand goed? Kijk, uiteindelijk relativeer ik wel. En bedenk ik mij ook dat ik minuten lees en geen uren, dat is heel wat anders. Zó schadelijk zal het wel niet zijn.

Iets met de zwaartekracht en lezen in bed

Maar ja, als je ouder wordt dan is het inevitable dat je huid wat slapper wordt. Zich minder snel herstelt. De zwaartekracht wat meer gaat werken. Hmmm betekent dat dan echt dat je nooit meer kunt lezen in bed? Not really en dat ga ik ook zeker niet doen. Want ik vind een boek in bed lezen juist ontspannend. Ongeacht hoeveel bladzijden het nu zijn. Wat je wèl kunt doen is een goede gezichtsverzorging gebruiken. Die zich ook juist op dat gevoelige onderdeel van de gezichtshuid van de vrouw richt. Ik heb het over de nieuwe lijn ‘Lift-Structure’ van Laboratoires Filorga Paris.

Lees jij vaak in bed? Dan is Lift-Structure van Filorga een goed idee
Een ‘pretty picture’ deze mooi vorm gegeven lijn van Filorga

‘Lifterende’ huidverzorging? Wat is dat?

Want wist je dat deze ‘lifterende’ – ja, dit woord bestaat – huidverzorging actieve werkstoffen bevat die in injecties worden gebruikt? Injecties? Brrrrr. Ja, in de jaren tachtig was een facelift dé oplossing om jonger te lijken. Maar dat is nogal wat hoor. Opname in het ziekenhuis, narcose, zwellingen en laten we vooral het financiële plaatje niet vergeten. Waarom men dat dan toch deed? Verlies aan stevigheid van de huid, lijntjes, de huid die wat meer kan hangen. Vrouwen vanaf 40 jaar vonden dat helemaal niet leuk.

A facelift in the eighties

Ja maar, we leven niet meer in de jaren tachtig! Gelukkig niet. En gelukkig geloof ik in ‘aging gracefully‘, maar wel met een beetje hulp. En dan niet van de injectiespuit (laat staan een facelift) maar wèl van goede gezichtsverzorging. Ik stuitte onlangs op deze nieuwe lijn van Filorga ‘Lift-Structure’ en door de interessante presentatie tijdens de introductie van deze nieuwe producten raakte ik overtuigd van de waarde van deze lijn, waar maar liefst drie jaar (!) aan is gewerkt.

Lees jij vaak in bed? Dan is Lift-Structure van Filorga een goed idee
Een fijne crème voor de dag

Dicht bij mijzelf blijven

Ik kan hier natuurlijk een hele presentatie gaan houden over wat er allemaal aan ingrediënten in deze ontzettend fijne drie producten zit, maar ik denk dat ik veel beter bij mijzelf kan blijven en vertellen wat mijn persoonlijke ervaring is. Wat ik zie en merk aan mijn huid. Vooruit, laat ik de drie pijlers wèl even noemen: Plantaardig plasma (wat huidverstevigend werkt) + natuurlijk collageen (wat intensief vullend werkt) + hyaluronzuur (voor het opnieuw structureren van je gezicht). Sceptisch? Dat begrijp ik best.

Lift-Structure van Filorga

En toch voelde het meteen heel goed. Zoals jullie weten ga ik zeker niet over een nacht ijs. Filorga heeft met Lift-Structure een lifterend effect gemeten binnen 7 dagen. Ik ga er zeker vanuit dat het klopt (overigens heb ik dat ook gezien op de voor- en nafoto’s tijdens de presentatie), maar toch wil ik producten altijd langer testen zodat ik ook daadwerkelijk kan vertellen wat het voor mij doet. Want ik mocht – bofkont die ik ben – alledrie de producten uit de Lift-Structure lijn testen! Je kan ze alledrie separaat gebruiken, maar ik was juist heel benieuwd naar de werking als ik alledrie de producten tegelijkertijd zou gebruiken.

Lees jij vaak in bed? Dan is Lift-Structure van Filorga een goed idee
First things first

Als eerste stap na het grondig reinigen van je huid (zowel ’s ochtends als ’s avonds!): het Lift-Designer Serum in een hele handige en chique flacon met roll-on applicator. Superhandig om op te brengen. Handig: de applicator zelf is heel makkelijk eraf te halen zodat je die elke dag even kunt reinigen (afspoelen met water is voldoende). Je brengt de (ijskoude en prettig aanvoelende) roll-on applicator vanaf het midden van je gezicht naar links en rechts aan. Een druk op het knopje aan de zijkant is voldoende om het serum omhoog te brengen. Ideaal en heel hygiënisch, plus het voelt letterlijk gladmakend.

Het Lift-Designer serum

Mijn opmerkingen – want die mogen er ook zijn: ik vind het wat lastig om de hoeveelheid te bepalen. De inhoud die er met een keer drukken uitkomt is minimaal. Ik druk zelf wel een keer of vijf / zes (voor mijn gezicht en hals). Dus weet ik eigenlijk niet of ik veel gebruik of weinig. Aan de andere kant geloof ik in beter teveel dan te weinig en na bijna een maand testen zit er nog genoeg in de flacon. Een andere opmerking betreft de vorm van de flacon. Hij loopt naar onderen toe smal af. Hoe vaak ik ‘m al niet per ongeluk omgestoten heb. Gelukkig staat hij in een doosje op een plankje van mijn badkamerkastje, maar de onderkant had voor mij wat breder mogen zijn.

Lees jij vaak in bed? Dan is Lift-Structure van Filorga een goed idee
Als je goed kijkt, dan kan je dit als een goede voor-foto zien (met name de wat minder strakke contouren bij mijn kaak)

Dat is weer een bruggetje!

Is meteen weer een bruggetje naar de twee andere producten, de Filorga Lift-Structure Ultra-lifting cream (voor overdag) en de Filorga Sleep & Lift Ultra-lifting night cream. Wat een prachtige potjes (vierkant, stabiel, en wederom chique). Ze staan in mijn badkamerkastje, maar liever had ik ze nog in het zicht gehad. Het matglas gecombineerd met het witte deksel en de zwarte letters maken het bijna tot een designer-uiterlijk. Enough about that. Het gaat natuurlijk om de crèmes zelf en wat ze doen.

Lift-Structure Ultra-lifting cream

Allereerst de Lift-Structure Ultra-lifting cream. Een crème die heerlijk aanvoelt op je huid. Stevig, maar niet een witte waas creërend. Een lichte en aangename geur die niet al te aanwezig is. Het voelt heel comfortabel als laatste stap voor je de dag in gaat. Het enige wat ik wel mis? Een SPF. Want waar ik onlangs van een toxicoloog hoorde dat het helemaal niet zo goed is dat we altijd maar een SPF aanbrengen (voor een eventuele allergie die zou kunnen ontstaan), begreep ik van een dermatoloog dat het toch wel essentieel is om een zonbescherming aan te brengen. Dat kan je natuurlijk altijd nog hier overheen aanbrengen (bij zonnen is dat zelfs noodzakelijk).

Lift-Structure Sleep & Lift

In de avond kies je voor de Sleep & Lift en die is ook fijn! Eigenlijk zou ik na het aanbrengen daarvan (maar dan is het avond en het licht zo slecht) eigenlijk direct een foto willen maken, want het is alsof er een filter over mijn gezicht is gegaan. Mijn huid ziet er letterlijk glad en strak uit. Zou dat door de twee ‘regenererende aminozuren’ komen die ook in de crème zitten? Die maken je huid namelijk voller en herstellen de gezichtscontouren volgens Filorga. Ik weet het niet, maar ik weet wel dat de volle textuur van de crème heerlijk aanvoelt en heerlijk aanbrengt.

Lees jij vaak in bed? Dan is Lift-Structure van Filorga een goed idee
Ander licht, andere kamer, maar wel nagenoeg dezelfde positie van mijn gezicht. Ik zie een strakkere gezichtscontour bij mijn kaken en minder ‘vouwen’ bij mijn kaken

Geloof jij mij op mijn bruine ogen?

En serieus? Je kan mij geloven op mijn bruine ogen of niet. Maar ik merk echt dat de beginnende onderkin die ik soms leek te zien – ja, zeker als je jouw hoofd boven een boek laat hangen. Of wanneer je met je kin naar je borst zakt – echt nagenoeg weg lijkt te zijn. Ik hoop dat de foto’s het resultaat dat ik ervaar ook laten zien. Natuurlijk heb je niet ineens een rimpelloos gezicht. Daar gaat het ook niet om. Het gaat om de subtiele verschillen in stevigheid van de huid. Een huid die gladder oogt, meer elastisch en daardoor ook stralend.

Iets met Filorga en lezen in bed

Filorga, Fantastisch, Innoverend, Luscious, Ongelofelijk, Ravissant, Geweldig, Aanrader. Zomaar een zin die er ineens uitrolde. Ik schreef al eerder over een fijn product van dit merk en ik ben gewoon razend enthousiast. Ik ben qua leeftijd in een andere fase gekomen en dat betekent dat de gezichtsverzorging ook wat anders wordt. Clinique is nog steeds (ook) favoriet bij mij, maar ik moet eerlijk bekennen dat deze Lift-Structure lijn van Filorga – net als de express smoothing active primer Time-Flash – mijn hart heeft gestolen. En sowieso? Blijf ik lekker mijn boeken lezen in bed. Alleen toen ik een tijdje terug begon aan het boek van Ayn Rand – De kracht van Atlantis – met een pagina of 1350 was ik snel klaar. Dat kon ik maar beter overdag doen (want veel te zwaar).

Lees jij ook in bed? En heb jij al gehoord van deze nieuwe lijn van Filorga?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

 

Voor de introductie van Filorga’s LIFT-STRUCTURE ben ik uitgenodigd. Deze producten heb ik ontvangen.

Filorga LIFT-DESIGNER (30 ml, € 64,90), LIFT-STRUCTURE (50 ml, € 64,90) en SLEEP & LIFT (50 ml, € 64,90) zijn verkrijgbaar bij ICI Paris XL

 

Ja! Stuur mij meer tips, adviezen en persoonlijke verhalen.

[ Vul je mailadres in en klik op ok! ]