Nog een heel leven voor je op je veertigste?

In Persoonlijk by Roryblokzijl2 Comments

Nog een heel leven voor je op je veertigste?

Heb je nog een heel leven voor je op je veertigste? Hell yeah! Een tijdje terug zag ik dat iemand via deze zoekterm op mijn site terecht is gekomen. Nieuwsgierig als ik ben denk ik dan direct na over het onderwerp. En over de persoon die deze zoekterm heeft ingetypt. Waarom stelt iemand die vraag? Wat is dan zijn of haar gevoel daarbij? Is het positief bedoeld, of juist negatief? Of zoek ik er weer eens veel te veel achter? 

Denken voor een ander

Ja, ja, ik weet het. Ik denk teveel voor een ander. Niet alleen op mijn veertigste. Deed ik altijd al. Zelfs als ik een vraag stel ben ik eigenlijk al druk bezig met hun antwoord en mijn reactie daar weer op. Zucht. Is dat iets typisch voor vrouwen? Het schijnt zo te zijn. Ik weet het niet. Vind het ook niet zo belangrijk. Nieuwsgierigheid is leergierigheid, toch? Ok, terug naar de hamvraag.

Nog een heel leven voor je op je veertigste?

Dertig? Dan ben je stokoud

Ik weet nog wel dat toen ik vijftien, zestien was. En toen echt het gevoel had dat je – als je dertig was – stokoud was. Laat staan veertig of ouder. Raar, want hoe ouder je zelf wordt, hoe meer je die grens verlegt. Ok, toen ik dertig werd had ik even een moeilijk moment. Je kent het misschien wel. Gewoon nog met zijn tweetjes, hard aan het werk. Dubbel inkomen, twee auto’s, leuk huis en dan denken: dertig? Nu moet ik aan de anti-rimpel crème, ofzo. Tikkeltje onzinnig.

Nog een heel leven voor je op je veertigste?

Veertig is het nieuwe dertig

Hoe anders was dat rond mijn 35e. Ik voelde mij ‘on top of the world’. In de bloei van mijn leven. Euforisch. Dat ging zo gestaag door tot mijn veertigste. Die verjaardag hebben we goed gevierd in New York. Zo geweldig. Maar het werd nog beter. Ik werd zwanger. Nog in mijn veertigste levensjaar. Veertig is het nieuwe dertig? Misschien. Voor velen niet, voor sommigen wel? Ik kan niet voor anderen bepalen wat ze voelen. Maar wel voor mijzelf.

Nog een heel leven voor je op veertigste?

Resumerend? Het leven loopt zoals het lopen moet. Ik ben oprecht blij met wat ik heb. Daar focus ik op. Op je veertigste begint weer een hele nieuwe fase. Voor mij persoonlijk écht een hele nieuwe fase. Namelijk die met een klein meisje erbij.

Nog een heel leven voor je op veertigste?

“Heb je nog een heel leven voor je op je veertigste”?

Wat is jouw antwoord op deze vraag? Ik zou het heel fijn vinden om jullie reacties te lezen.

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl