Er is iets anders. Wat is het? Je ziet er zo jong uit!

In Gezichtsverzorging & make-up by Roryblokzijl28 Comments

Zo jong? Ik zie er ‘zo jong’ uit? En dat uit de mond van mijn beste vriendin. Dan weet ik ook echt dat het klopt. Dat het de waarheid is. Leuk! Dacht ik. Want die dag had ik namelijk voor het eerst een nieuw product geprobeerd. Een product voor mijn (gezichts)huid van Laboratoires Filorga Paris. De naam? Time-Flash, Express smoothing active primer. Een product wat je huid zegt glad te maken en tegelijkertijd oneffenheden vervaagt, net als een Instagram-filter. Door de zogenaamde ‘Lift & Blur-technologie’. 

Too good to be true?

Klinkt ‘too good to be true‘? Ik sta zelf overal voor open. Maar ik wil het natuurlijk wel een flinke periode gebruiken om een gedegen review te kunnen geven. Ik probeerde het product op vrijdag 5 januari voor het eerst. Die dag ging ik voor een werkbespreking van Milaboekjes met mijn beste vriendin richting Utrecht. Altijd fijn. Even ‘bomen’ over hoe het gaat. Onze toekomstplannen en de lopende zaken. We bespreken wat er is verkocht. Denken na over wat we wanneer gaan schrijven en waarom. En dat onder het genot van een heerlijke koffie verkeerd bij ons favoriete café.

Iets met blikken vangen

Lopende vanaf de trein vroeg ik M. of zij wat merkte aan mijn gezicht. Of het er gladder, jonger uitzag. Haar eerste ongezouten commentaar? “Lieverd, dat moet je niet aan mij vragen. Dat soort dingen zie ik niet goed. Daar let ik niet op“. Ok, prima de luxe. Geen probleem. Dan lopen we gewoon door. Is het omdat ik er meer op lette of was het puur toeval? Hoe dan ook. Ik ‘ving’ – naar mijn mening – veel blikken van mannelijke passanten en dat deed mij best goed (wie niet? Maar dat is weer een ander verhaal).

Er is iets anders. Wat is het? Je ziet er zo jong uit!

Er is iets anders. Je ziet er zo jong uit

Ondertussen viel het vriendin ook op en bekeek zij mij nog eens beter. Was mijn haar misschien anders? Had ik heel goed geslapen? Gebruikte ik een ander oogpotlood? Of was ik heel ontspannen? Er was toch iets anders. Afijn, we hadden werkzaken te bespreken dus het gesprek ging al snel een andere richting op. Toch bleef het in mijn hoofd hangen. Zou het echt na een keer gebruik zichtbaar zijn? Hoe zou ik dit op foto vast kunnen leggen?

Wat zegt Filorga zelf?

Time-Flash biedt een liftende werking. Een ‘vervagende’ werking. Fijne lijntjes vervagen. De textuur wordt glad gestreken. Verwijde poriën worden verkleind. All-round smoothing huidverzorging voor een liftend effect op elk moment. Biedt de huid blijvende correctie van allerlei soorten rimpels: van oppervlakkig, expressierimpels, holle rimpels tot droogterimpels“.

Er is iets anders. Wat is het? Je ziet er zo jong uit!

Wat vindt Rory?

Als veertigplusser vind ik dit een heel fijn product. In combinatie met de gezichtsverzorgingsproducten die ik zelf al dagelijks gebruik. Een serum, DDML-lotion, dagcrème met SPF en daaroverheen Time Flash. Als het ware een extra hulpmiddel om ‘in an instant‘ een goed verzorgd en toch ook echt wel jonger uiterlijk te krijgen. Zoals Filorga zegt: “lifting en optische blurring“. De geur is subtiel en de substantie is zacht en lichtroze gekleurd. Een mooie flacon die ook nog eens leuk in de badkamer oogt. Waar ik eerst de werking van het product aan wilde kijken na de allereerste positieve ervaring is mijn mening eigenlijk alleen maar nog positiever geworden.

Wat kost dat?

Deze fijne toevoeging aan mijn gezichtsverzorging routine kost € 39,90 voor een tube van 30 ml. Niet heel goedkoop, maar wel een waardevolle aanschaf, zeker voor de ouder wordende huid. Want hoe je het ook wendt of keert, zodra je ouder wordt is het belangrijk om je gezichtsverzorging (overigens ook de verzorging van je lichaam en haar) daar op af te stemmen. Dit is een merk wat ik vaak heb gezien, maar nog niet eerder heb geprobeerd. Juist door het uitproberen van producten word ik gestimuleerd om – dankzij de ervaring daarmee – mijn beauty routine aan te passen.

Er is iets anders. Wat is het? Je ziet er zo jong uit!

Volgens mij werkt het. Je ziet er echt zo jong uit!

Aan het einde van de dag begon vriendin er opnieuw over. Kijkend en analyserend bespraken we de mogelijke oorzaken van het er ‘zo jong’ uitzien. Gek genoeg had ik juist een paar zware en moeilijke weken achter de rug. En er dan juist zo goed uitzien. En jong. Dat moest dan toch wel door de Time-Flash komen. Een product wat je overigens als make-up basis kan gebruiken (niet voor mij, want ik gebruik geen foundation) of als huidverzorging. Ik kies voor het laatste. En ik ben er oprecht erg blij mee. Ik heb geen minpuntjes kunnen bedenken. Behalve dan misschien de prijs.

Ik kies voor kwaliteit

Ik kies liever voor kwaliteit dan voor budgetproducten. Zeker met mijn gevoelige huid de laatste tijd. Ik ben dan ook erg benieuwd naar de overige (Time-Zero en / of Time-Filler) producten van dit fijne merk. Aan te schaffen met de bij ICI Paris XL gespaarde punten, als cadeau vragen voor Moederdag of mijn verjaardag en / of natuurlijk gewoon sparen voor kwaliteitsproducten waarvan ik weet dat ze fijn zijn en aanvoelen op mijn huid.

Er is iets anders. Wat is het? Je ziet er zo jong uit!
Het is natuurlijk altijd lastig vast te leggen, maar met deze voor- en nafoto zie je wel dat mijn huid zichtbaar gladder en egaler eruit ziet

Heb jij weleens van het merk Filorga gehoord? 

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

Dit product heb ik toegezonden gekregen

Filorga Time-Flash is vanaf februari 2018 verkrijgbaar bij ICI Paris XL