Je bent een loedermoeder … of toch niet?

In Beeld, Lifestyle by Roryblokzijl2 Comments

Nou nee dus. Ik denk dat we allemáál wel een klein beetje loedermoeder in ons hebben. Ontstaan uit het beeld, de gedachtengang dat alle ‘picture perfect‘-plaatjes die om ons heen vliegen op social media van opgeruimde huizen, kinderen die er tot in de puntjes verzorgd bijlopen, pinterestwaardige levens die eigenlijk niet zo heel realistisch zijn. Is er een tegenbeweging op gang gekomen … de loedermoeders.

Loedermoeder? Wat dat betekent vraag je?

Ontzettend leuk om de hilarische fotootjes te zien en de tweets en artikelen te lezen. Een klein beetje zelfspot is helemaal niet zo gek! Dank voor de inspiratie Melissa, Sharon en Pauline van Loedermoeder! En internet zou internet niet zijn als daar niet ineens ook negatieve reacties over elkaar heen buitelen. De een lekker anoniem. De ander durft zich toch ergens voor uit te spreken. De grote gemene deler: het woord, de intentie wordt niet altijd goed begrepen. En dat is jammer.

Je bent een loedermoeder ... of niet?

Picture perfect anyone?

Want laten we eerlijk zijn. Is het leven ècht zo perfect zoals het wordt geëtaleerd op Instagram, of Facebook of wat voor ander social media kanaal dan ook? Hebben we niet allemaal – al dan niet diep verborgen – loedermoeder momentjes in ons? Hand in eigen boezem? Hier komt ie.

Iets met koken en een iPad

Ja, ik laat kleuter soms iets langer op de iPad filmpjes kijken omdat ik aan het koken ben (en tussendoor mijn Instagram-feed bekijk). Nee, ze mag niet iedere dag op de iPad. Eerder uitzondering dan regel. Maar incidenteel bij zo’n kook-moment? Ok, ok, het is wel eens drie kwartier geweest. En bijvoorbeeld een grappig moment? Waarbij je eigenlijk koter moet helpen? “Wacht heel even schat. Mama wil eerst een foto nemen“. Yep. Die gaat niet online overigens. Dat dan weer niet. Maar is voor privé-gebruik wel ontzettend grappig.

Lekker naar jezelf kijken

Dat zijn mijn – nog relatief – onschuldige voorbeelden. Maar jongens (en meisjes) daar gaat het ook om! Het is hilarisch, realistisch, grappig en leuk. Laten we elkaar niet zo serieus nemen. Laten we vooral (ik blijf het herhalen) meer naar onszelf kijken en heul veul minder naar de ander! Zou het leven een stuk makkelijker maken en veraangenamen. Just saying.

Je bent een loedermoeder ... of niet?
Ja! Ik kwam ook Linda (Mamaliefde) weer eens tegen

De ‘loedermoeder-award’?

Afijn, de loedermoeder-award dus. We verzamelden afgelopen donderdag rond een uurtje of vijf in de Hamilton bar van Center Parcs De Eemhof. Ontzettend leuk om zoveel collega-bloggers / (loeder)moeders eindelijk weer in real life te zien en spreken. Dat we dat allemaal vonden bleek overigens wel tijdens het diner later die avond waar de vrouwelijke bediening door de spreekwoordelijke bomen het bos niet meer zag: “Wie heeft er tonic besteld? Tó-nic? En Spa Blauw? Anyone?“.

Je bent een loedermoeder ... of niet?
Paparazzi en veel, heel veel plezier!

Daarvoor hadden we natuurlijk eerst het spannende moment … tromgeroffel … wie dan toch uiteindelijk de prachtige award mee naar huis mocht nemen. En dat was Lisette de Bruijn! Wel bekend van ‘Lisette schrijft’, maar natuurlijk ook van ‘Lieve Syl’, de Facebookpagina en columns waarin Lisette Sylvie Meis op een hilarische (en realistische) manier imiteert. Ontzettend leuk!

Je bent een loedermoeder ... of niet?
Persmoment

Na de ontvangst, de uitreiking en het bijbehorende persmoment volgde het diner in een van de restaurants van Center Parcs de Eemhof. Het avontuurlijke ‘Fuego Adventure Grill’, ook wel een mystieke vuurtempel genoemd. Ik vond de omgeving leuk en entertaining, al was ik natuurlijk ook veel in gesprek met mijn mede (mama)bloggers.

Je bent een loedermoeder ... of niet?
Naast gegeten moest er natuurlijk ook veel (bij)gepraat worden

Je bent een loedermoeder ... of niet?
Kiekeboe!

Je bent een loedermoeder ... of niet?
Het #loedermoeder menu!

Je bent een loedermoeder ... of niet?
Carpaccio to the max

Je bent een loedermoeder ... of niet?
Een werkelijk overheerlijke, crispy zalm. Mjam!

Je bent een loedermoeder ... of niet?
Toen stond het heerlijks nèt op tafel. Uiteindelijk bleef er … niets over?


And the winner is … Lisette!

Mama Mia!

Wat ik zelf ook ontzettend leuk vond en wat ik graag zelf eens zou willen ervaren – naast een weekend bij De Eemhof doorbrengen met de man en kleuter? Een bezoek aan hun Italiaanse restaurant ‘Nonna’s Family Pizza é Pasta’. Weet je dat we nog nooit (ik herhaal: nog nooit!) naar een van de vakantieparken van Center Parcs zijn geweest? Nu ik zelf heb ervaren hoe het is om hier (De Eemhof) gezellig te dineren en zelfs een nachtje te logeren. Besef ik pas hoe compleet en leuk dit is voor een gezin (en dan ben ik nog niet eens in zwemparadijs Aqua Mundo geweest).

Je bent een loedermoeder ... of niet?
De kleuren, de drukte, de gezelligheid. Echte Italiaanse uitstraling

Je bent een loedermoeder ... of niet?
Psssst, kijk eens boven je?

Je bent een loedermoeder ... of niet?
Pi, pa, pasta!

Je bent een loedermoeder ... of niet?
Oe, gezellig!

Sommige dingen blijven je bij

Iets wat mij erg is bijgebleven? De werkelijk prachtige natuur, luchten en bijzonder fotogenieke beelden om mij heen terwijl ik op de Gooimeerdijk (en respectievelijk Eemmeerdijk) reed. Ik heb letterlijk tig keer overwogen om te stoppen (nee, niet midden op de weg. In een ‘parkeerinham’) maar heb het uiteindelijk niet gedaan. Jammer.

Stadsmeisje

De bijzonder mooie omgeving waarin ‘ons’ cottagehuisje lag. Waar Esmée (Website4mama) en ik een nachtje mochten logeren.  ’s Avonds hebben we niet veel gezien, maar ’s ochtends kon ik genieten van een roodborstje dat mij letterlijk aankeek en voor mijn neus (er zat een schuifpui tussen) heen en weer trippelde. Een konijntje dat langs huppelde. Een poes die wel heel erg graag naar binnen wilde en mij verontwaardigd aankeek dat ik niet stante pede de schuifpui opentrok.

Je bent een loedermoeder ... of niet?
Overal raam in de woonkamer. Prachtig!

Je bent een loedermoeder ... of niet?
Gezellige woonkamer van de (6-persoons) cottage

Stichting de Opkikker

De momenten die de Eemhof organiseert voor stichting De Opkikker. Deze emotionele mama had in eerste instantie niet door waar het applaus en gejoel vandaan kwam tijdens het – zeer uitgebreide – ontbijtbuffet. Ik dacht dat het speciaal entertainment voor de kindjes van de gasten was.

Een gesprek met Jolanda van Center Parcs wees uit dat de rode loper, de Markies en Markiezin en andere prachtig uitgedoste mensen, de kikker van De Opkikker. Speciaal bedoeld waren voor zieke kindjes en hun familie. Een voor een werd hun naam omgeroepen. Mochten ze over de rode loper heen lopen en werd er enthousiast voor ze geapplaudisseerd. Met tranen in mijn ogen en een dikke keel haalde ik nog maar eens een stukje wafel en een caffé latte.

Je bent een loedermoeder ... of niet?
Restaurant Evergreenz, waar je ook kunt genieten van een zeer uitgebreid ontbijtbuffet

Je bent een loedermoeder ... of niet?
Als je wilt worden er ter plekke allerlei soorten eigerechten voor je gemaakt. Of een pannenkoekje, of een wafel...

Je bent een loedermoeder ... of niet?

Kortom, al met een al een ontzettend leuke, gezellige en bijzondere uitreiking van de ‘loedermoeder van het jaar’-award, die ik niet had willen missen.

Kende jij het woord ‘loedermoeder’ al? En vertel eens wat meer over jouw innerlijke loedermoeder?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

Meer tips, adviezen en persoonlijke verhalen in je inbox? Schrijf je in!

[ Vul je mailadres in en klik op ok! ]