Tag: 9 dingen waar ik trots op ben. Waar ben jij trots op?

In Persoonlijk by Roryblokzijl7 Comments

Waar ik trots op ben? Leuk! Ik neem graag het stokje over van Esmée. Zij schreef een paar weken eerder over de dingen waar zij trots op is en maakte er een leuke tag van. Normaal gesproken doe ik niet zoveel met tags, maar deze tag is zo positief! En dat is best leuk om te lezen in deze koude periode met helaas weinig zon? Zo gezegd zo gedaan.

Geertje, Karen, Esmée en nu … ik!

Oorspronkelijke bedenkster van de tag is overigens Geertje op Lifesabout.nl. Esmée’s blogvriendin Karen van Dejlig.nl riep op om zelf ook een lijst aan te leggen met dingen waar je trots op bent. Superpositief dus! Maar genoeg over de tag en meer over het onderwerp ’trots’. Best een lastig onderwerp om over te schrijven. Waarom? Omdat het makkelijker is om negatieve dingen over jezelf te zeggen dan positieve. Dat is in ieder geval mijn persoonlijke ervaring.

Ah, het is een oud jurkje hoor

Een voorbeeld? Herkenbaar voor velen misschien? Je hebt je best gedaan er leuk uit te zien. Draagt een mooi jurkje. En je krijgt een compliment:”Wat zie je er mooi uit!“. Een goede reactie zou kunnen zijn: “Dankjewel!“. Een reactie zoals ik die zou kunnen geven:”Maar het is een oud jurkje hoor“. Waar dat op slaat? Geen idee.

Het glas is halfvol

Nog eentje. Maar dan voor de gedachtengang. “Wat een mooie jurk heb je aan!“. Ik zou dan zomaar kunnen denken:”Oh, een mooie jurk. De jurk is dus mooi. Ik niet“. Vermoeiend? Best wel. Inmiddels zijn we jaren verder en zie ik het glas echt veel meer als halfvol in plaats van halfleeg. De voorbeelden zoals hierboven genoemd zijn (bijna) niet meer actueel.

Trots zijn

Maar goed. Het ging over trots zijn. Trots zijn op. Trots zijn op mijzelf. Of ik wat kan opnoemen vraag je? Ja hoor. Hier komt ie.

1) Het kleine meisje (in jezelf)

Als eerste ben ik enorm trots op mijn kleine meisje. Onze kleuter. De manier waarop zij in het leven staat. Positief, nieuwsgierig, blij, open, ontvankelijk, puur, oprecht, gelukkig. Ja maar Rory, het ging over trots zijn op jezelf. Ja, dat klopt. Maar ik benoem het omdat ik daar nog wat van leren. Of moet ik zeggen: opnieuw leren? Want zoals zij nu is, zo moet ik als kind ook zijn geweest. Een beetje in ieder geval. Ik ben trots op mijn streven om – dankzij mijn dochtertje – het kleine meisje in mijzelf er weer te laten zijn.

2) 40 en … voor het eerst moeder

Ten tweede ben ik ontzettend trots dat ik – na jaren twijfelen en te hebben vastgehouden aan zekerheid – heb gekozen voor het starten van mijn blog. Ein-de-lijk. Zou ik willen zeggen. Het is zo fijn om te merken dat mensen er bewust voor kiezen èn er oprecht van genieten om iets van jou te lezen. Zichzelf daarin te herkennen. Soms zelfs van dochters van moeders die hen rond hun veertigste hebben gekregen. Dat er een (gestaag) groeiende belangstelling is voor 40envoorheteerstmoeder? Zowel van lezeressen (èn lezers), bedrijven en mensen die met mij willen samenwerken? Ik ben er trots op.

3) Mila en de boekjes

Vanzelfsprekend hoort bij dit artikel over trots ook een ‘joepie’ voor wat betreft de serie kinderboekjes die ik samen met mijn beste vriendin schrijf, Milaboekjes. En niet alleen boekjes overigens. We zijn ook het avontuur aangegaan om een kalender samen te stellen èn niet te vergeten ons ontzettend leuke pluche beestje, de roze krab uit het eerste deel van Milaboekjes: ‘Mila’s onderwaterwereld‘. Zó ontzettend leuk om de enthousiaste reacties van kinderen en hun ouders te zien als ze onze zachte, lieve knuffel vasthouden.

4) Het eerste Nederlandse kinderyogabordspel

En wat dacht je van het (eerste Nederlandse) kinderyogabordspel? Het loopt als een trein! Samen met diezelfde beste vriendin en een bevriende kinderyogadocent hebben we dit concept ontwikkeld, gepubliceerd en in de wereld gezet. Trots ben ik daarop. Zeker als ik alle positieve reacties van (kinderyoga)docenten en kinderen hoor en zie. Geweldig! Ons doel is om het spel bij iedere basisschool in Nederland te krijgen. Zo kunnen we kinderen in hun kracht zetten.

5) Het leven van het leven

En natuurlijk ben ik trots op de persoon die ik ben. Wie ik ben geworden op mijn 46ste. Wat ik allemaal heb bereikt in het leven. Dat ik door heb durven zetten. Risico’s heb durven nemen. Van de gebaande paden af ben gewandeld. Dat ik vol heb durven gaan voor mijn creativiteit. En nu we toch bezig zijn. Om het nog wat persoonlijker te maken. Ben ik trots op mijn gevoel voor mode. Mijn gevoel voor stijl. Dat ik altijd ben blijven sporten. Dat ik probeer van iedere dag een feestje te maken.

6) Healthy teeth

Nu we toch even met uiterlijk bezig zijn. Toevallig iets wat mijn mondhygiëniste van de week nog tegen mij zei: “Je mag trots zijn op je gebit. Veertigplus, geen gaatjes, sterke, stevige, mooie tanden“. En inderdaad. Daar ben ik zeker trots op. Ik heb heel veel te danken aan mijn moeder, die van jongs af aan heeft benadrukt dat je tanden ontzettend belangrijk zijn. En ik heel veel te danken aan Nayer – mijn mondhygiëniste – voor wie ik graag naar Huizen afreis voor mijn vier afspraken per jaar. Dankzij haar verzorg ik mijn gebit nog veel beter dan voorheen!

7) VIVA400

Waar ik nog meer trots op ben? Mijn nominatie voor de VIVA400! Wat was het gaaf. Wat was het een onvergetelijke avond in het Rotterdamse. Een eer. Een feestje. Een bevestiging van al het positieve, creatieve en leuke waar ik mee bezig ben. Persoonlijke en zakelijke groei. I love it. Als ik een bucketlist had gehad (en dat heb ik niet. Ik vind dat niet nodig omdat ik elke dag wil zien als een prachtige dag vol mogelijkheden), dan had dit zeker ergens bovenaan gestaan.

8) Burn-out

En weer naar het innerlijk. Mijn beleving – of eigenlijk doorleving – van de periode vóór, tijdens en ná mijn burn-out. Een van de grootste levenslessen die ik ooit heb meegemaakt. Je weet niet hoe het voelt totdat het je overkomt? Een waarheid als een koe. Je komt jezelf ontzettend tegen. Maar hoe geweldig is het, dat ik er ook daadwerkelijk van heb geleerd? Veel spiritueler en positiever in het leven ben komen te staan En het aller, allerbelangrijkste is dat ik veel meer in het nu sta. Veel meer voel in plaats van denk. Veel meer in de flow blijf. Veel meer voor mijzelf kies.

9) Trappelende voetjes

Letterlijk ‘innerlijk’. Waar ik nog meer trots op ben? Of zou het eerder dankbaar moeten zijn? Dat ik een kind heb mogen krijgen. Dat ik het gevoel heb mogen leren kennen van zwanger zijn. Trappelende voetjes heb mogen voelen in mijn buik. Mijn zwangerschap mee heb mogen maken. Dat het allemaal heel anders liep dan verwacht. Niet alleen een natuurlijke bevalling maar er bovenop nog een spoedkeizersnede. Dat het allemaal niet zo soepel liep. Dat ik het heel zwaar heb gehad het eerste jaar. Maar ik heb het mogen meemaken! Ik ben een gelukkig mens. En trots.

Concluderend?

Ben ik trots op de levenslessen die ik tot nu toe heb mogen meemaken. Heb mogen doorleven. Ze hebben mij nog meer gevormd. Tot de persoon, de moeder, de partner, de vrouw, de Rory die ik nu ben. Ik.ben.trots.op.mijzelf.

Ik geef het stokje door aan Miriam (MeerVanMir) en ik ben heel benieuwd waar zij trots op is. Een leuke manier om ons weer iets meer te leren kennen, is it not?

Trots zijn op jezelf. Zo makkelijk nog niet. Kan jij makkelijk positieve dingen van jezelf benoemen? En zoja, durf je in de reactie voorbeelden te geven? Ik ben benieuwd!

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

Meer tips, adviezen en persoonlijke verhalen in je inbox? Schrijf je in!

[ Vul je mailadres in en klik op ok! ]