Hoe Netflix zorgt voor drama in je leven

In Lifestyle, Persoonlijk by RoryblokzijlLeave a Comment

Netflix? Zorgt voor drama in je leven? Dat vind ik knap. En een tikje oppervlakkig misschien? Niets is minder waar. Althans, dat is mijn humble opinion. Want waarom zou je een serie, waar je trouw naar kijkt. Waarvan de personages bijna ‘familie’ lijken te zijn geworden. Niet kunnen voelen als iets wat geïntegreerd is in je leven?

Heb je zelf geen leven ofzo?

Nou Rory, dat klinkt een beetje alsof je zelf geen leven hebt. Geen sociaal leven. Zal ik je eens wat vertellen? Waar ik vroeger dagelijks ‘iets leuks’ wilde doen (en dat ook deed). Uit lunchen ging (hé, ik werkte op loopafstand van de Utrechtsestraat in Amsterdam). Niet alleen met de vrimibo bezig was, maar ook met de mamibo tot en met de domibo. Heel vaak uit eten ging. Dansen. Is dat nu toch een stuk minder geworden.

Burgertrutje

En het was geweldig hoor! Ik had het niet willen missen. Waar ik de eerste vijftien jaar van mijn werkverleden vooral heel precies en misschien wel burgerlijk bezig was. Want we waren alleen maar aan het werk. Dat ging altijd voor. Drinken doordeweeks? Nee. Want er zat een zware werkdag aan te komen waar we altijd fris en fruitig voor wilden zijn. Laat staan uitgaan op een doordeweekse dag.

Everything is possible

Leek daar vanaf mijn 35ste verandering in te komen. Acteerlessen doordeweeks en erna borrelen tot sluitingstijd. Een clubnight op zondagavond? Ik draaide er mijn hand niet voor om. The sky was the limit en ik daagde mijzelf uit om alles mee te maken. Live life to the fullest. Uiteindelijk putte ik mijzelf volledig uit en was dit toch ook niet waar het allemaal om draaide in het leven.

Het liep even niet meer zo soepel

Op het moment dat ik dacht dat alles niet meer zo goed liep en we tijdens een vakantie spraken over en ons heel goed realiseerden waar het eigenlijk allemaal om draaide. Om liefde. Om samenzijn. Om ons. En ik leerde los te laten. Toen gebeurde daar ineens het meest spontane en mooiste in ons leven. Ik raakte zwanger van ons kleine grote wondertje.

Netflix changes your life?

Maareh Rory, wat heeft dit allemaal met Netflix te maken? Heel veel. Want ons leven veranderde enorm. Niet alleen door de komst van een heel lief klein meisje. Ik raakte onverwacht mijn vaste baan kwijt. Ging door een diep dal. Krabbelde na een hele tijd weer omhoog. Startte mijn blog. Begon ik met beste vriendin aan onze serie kinderboekjes. Het kinderyogabordspel. En voor ik het wist was ik weer ‘full steam ahead’ bezig.

Wanneer de mening van anderen niet meer zo belangrijk is

En zo komen we weer bij Netflix uit. Want de man werkt ook hard, heel hard. En heeft ook wat te verhapstukken gehad in de loop der jaren. Financieel is het plaatje helemaal anders geworden. We gaan veel minder uit eten (sporadisch). Ik ga bijna niet meer dansen (een bedrijf opstarten kost heel veel energie). Cafébezoek is ook drastisch verminderd. En hebben we onze ontspanning gevonden in regelmatig een paar afleveringen van een goede Netflix-serie kijken. Zijn we saai? Misschien in de ogen van anderen wel. Maar weet je? Wat anderen vinden is gewoon niet zo belangrijk meer.

De deur uit met die tv

Waar anderen vinden dat een tv de deur uit zou moeten. Zijn wij van mening dat een uurtje (of twee) een fijne serie op Netflix kijken helemaal niet verkeerd is. Het is ontspanning. Het geeft rust. Het is fijn. Natuurlijk is het belangrijk om met elkaar te blijven praten (dat zouden we inderdaad vaker mogen doen). Maar in die eerste drukke jaren met een klein kindje? Is Netflix-en gewoon heel erg fijn.

Emotioneel anyone?

Ik wijd uit. Want ik heb het nog niet eens over de drama gehad waar Netflix voor zorgt? Gek genoeg was dat het ‘echte’ onderwerp van de blog. Ik zei al  eerder dat een serie, als je er pakweg 5 seizoenen van hebt gekeken. Dat de personages. Als familie voelt. Gisteren zagen we een aflevering van de geweldige serie waar we momenteel naar kijken. Een aflevering waarin zoiets dramatisch gebeurde. Wat we niet zagen aankomen. En waar we door werden geraakt. Big time. Het riep een emotie op. Dat kan dan eigenlijk toch niet ‘fout’ zijn?

Netflix, ik ben zo blij dat we het eindelijk ontdekt hebben! Wat zijn jouw favoriete series?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

Meer tips, adviezen en persoonlijke verhalen in je inbox? Schrijf je in!

[ Vul je mailadres in en klik op ok! ]