40up-feest, horror of pure joy?

In Lifestyle by Roryblokzijl2 Comments

40up-feest, horror of pure joy?

Vriendin Monique en ik waren weer aan het zoeken naar leuke feestjes, want we hadden zo’n zin om te dansen. Rotterdam, Amsterdam, veel was de revue al gepasseerd. Het een was te ver (met openbaar vervoer naar Rotterdam en weer terug naar Almere is niet echt handig), het andere feest viel niet helemaal in de smaak.

Hokjesgeest

Afijn, Monique stuurde mij een berichtje over het 40up-feest wat plaats zou vinden in Utrecht. De locatie (Tivoli Oudegracht) kende ik al van de Blue Note Trip- en Wicked Jazz Sounds-feesten en bevalt heel goed. Utrecht is maar 40 minuutjes rijden…need I say more? Toch wel. Het eerste wat bij mij opkwam is namelijk pure weerstand! Hoezo 40up? Waarom in de hokjesgeest duiken? Ik voel mij 30, wat moet ik bij zo’n 40up-feest?

Feest!

Simpel, het is een (40up-)feest van herkenning. Toegegeven, het dansende publiek om ons heen leek ouder dan wij. Wij voelden ons de jonkies van het feest. En ik moet eerlijk zijn. De muziek aan het begin van de avond was niet om over naar huis te schrijven. Ik (want het is mijn persoonlijke mening) vond het jammer dat het tempo er niet echt in zat. Qua muzieksmaak was het eigenlijk ook niet echt ‘mijn ding’. Maar wil je het leuk hebben? Dan is het toch een kwestie van je ergens overheen zetten. Stel je open en probeer te genieten.

Explosie

In het begin van het 40up-feest lukte dat niet goed. Maar toen kwam vriend Jim met zijn vriendengroep. En zij maakten het met z’n allen gewoon heel gezellig. Genieten van het feest an sich. Lekker drankje, even kletsen en toe maar, lekker dansen. Zij trokken ons mee in de gezelligheid. En wat er dan gebeurt…DJ en VJ voelen de vibe in het (overigens zeer enthousiaste) publiek heel goed aan. Het tempo gaat omhoog. Het ene na het andere succesnummer volgt elkaar op. De videobeelden en remixes volgen elkaar op. Totale feestexplosie. Ik vermoed dat we toch echt wel een uurtje of vier hebben gedanst.

Moraal van het verhaal: zet je weerstand opzij. Stel je open en ga genieten. Jij maakt de avond (een ander kan dat niet voor je doen)!

40up-feest, horror of pure joy?

Wat vind jij van een ‘leeftijdsgebonden’ feest? Horror of pure joy?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl