Family & Novotel: tussen Kunst en Kids

In Lifestyle by Roryblokzijl2 Comments

Wat hebben we genoten van het leuke event bij het Novotel City Amsterdam! Ideaal voor in een (herfst)vakantie. Superleuk voor kinderen – zoals Mila – die erg van schilderen houden. ‘Tussen Kunst en Kids‘, origineel en goed gekozen naam. Erg fijn dat ik van Nicole in haar plaats mocht gaan. Mét peuterdochter. Inmiddels is ze alweer bijna kleuter aan het worden en breekt er weer een nieuwe fase aan. Een fase waarin haar creativiteit vol naar boven komt. Ik vind dit ook weer een fantastische leeftijd moet ik je zeggen.

Alles zat onder het plastic!

Want een kindje van 3,5 jaar leert zichzelf steeds beter te vermaken. Leert zelf spelen. Maar wil nog wel veel, heel veel aandacht. Ook daarom was een event als dit heel leuk. Eerst een treinreis naar Amsterdam, altijd spannend. Toen nog maar een klein stukje lopen naar het Novotel vanaf station RAI Amsterdam. Peuterdochter is nog niet vaak in hotels geweest, dus ook dit was een nieuwe ervaring voor haar. Leuk dat we heel vriendelijk werden begroet in de ruime receptie. Mila voelde zich direct heel welkom. En toen op naar zaal nummer 1. Wat een verrassing! De vloeren, de tafels. Alles zat onder het plastic. Dat moest natuurlijk ook wel, want waar (kleine) kinderen mogen schilderen en kunst creëren…

Tussen Kunst en Kids

Tussen Kunst en Kids

Schildersdoek, kwasten, kunst en … uitleg van Wendie Brauckmann

Ieder kind kreeg een eigen schildersdoek. Een palet en allerlei kwasten. Keuze zat. Maar hoe zou het verder gaan? Ook dat was natuurlijk goed voorbereid. Na een welkom van het Novotel kwam Wendie Brauckmann – kunstenares – naar het midden om alle kinderen te vertellen over het droomhotel wat ze mochten schilderen. Echte kunst dus. Alles mocht. Verschillende kleuren, glitters, mooie plakplaatjes en plaksteentjes. The sky was the limit. Mila luisterde braaf, maar meer dan eens vroeg ze zachtjes:”Mama, mag ik nu gaan schilderen?“.

Tussen Kunst en Kids

Tussen Kunst en Kids

Tussen Kunst en Kids

Family & Novotel: tussen kunst en kids

Ik vind het bijzonder leuk dat de kinderen direct werden toegesproken. Als kunstenaars en kunstenaressen in de dop. Zowel Wendie als de organisatrices van het Novotel en Ketchum liepen rond en assisteerden waar nodig zodat de kinderen zich bezig konden houden met het schilderen van hun werkje van kunst. Voor iedereen was allerlei lekkers geregeld: mooie groentesticks van komkommer, paprika en wortel. Spiesjes fruit met kiwi, ananas, aardbei en ander lekker fruit. Limonade, smoothies. Ook aan de mama’s en papa’s was gedacht met koffie, thee, smoothies, stukjes appeltaart, heerlijke petit fours-achtige mini gebakjes, stukjes pizza, heerlijke warme saucijsjes. Mjam.

Tussen Kunst en Kids

Tussen Kunst en Kids

Tussen Kunst en Kids

Tussen Kunst en Kids

Mama, mama, mama!

Maar wij moesten dan ook hard werken. “Mama, mag ik nog wat roze verf?“.  “Glitter? Mag ik alle kleurtjes gebruiken?“. “Wat zijn dat voor glimmende plaatjes, mama? Mag ik daar ook wat van?“. “Mama, mama, mama…“. Maar dat was eigenlijk alleen maar leuk. Stiekem had ik zelf ook best wel graag een mooi schilderij willen maken. Maar de creaties van de kinderen? Echte kunst. Mila is dan ook maar wat trots op haar mooie schilderij. We hebben het de dag erna (want het moest nog wel even drogen) in haar slaapkamer opgehangen.

Tussen Kunst en Kids

Tussen Kunst en Kids

Tussen Kunst en Kids

Tussen Kunst en Kids

Laat jij jouw kind veel schilderen? Wat doe jij om de creativiteit van je kind te stimuleren?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

Photocredits: 7 foto’s Julia Pelealu, 1 foto Wendie Brauckmann, overige foto’s van mijzelf

Superlief Nicole, dat ik in jouw plaats naar dit creatieve en leuke event mocht gaan.
Lees meer over Nicole & over het moeder zijn en andere mooie zaken van het leven op everyday-life!