Moederdag 2020, eentje om nooit te vergeten

Moederdag 2020, eentje om nooit te vergeten

In Lifestyle by Roryblokzijl15 Comments

10 mei 2020, een moederdag om nooit te vergeten. Waarom? Omdat we momenteel nog steeds in de fase van ‘intelligente lockdown‘ zitten, waardoor we alleen voor het hoognodige naar buiten mogen (doktersbezoek, boodschappen, een ommetje maken waarbij je rekening houdt met 1,5 meter afstand) en uitgebreid fysiek shoppen, uit eten gaan of een datenight (extern) er op dit moment echt even niet in zit. Er zijn ergere dingen natuurlijk, maar het is pittig dat je nu bijvoorbeeld niet Oma kan bezoeken en knuffelen. En de situatie is natuurlijk best onwerkelijk en op momenten zelfs beangstigend. Afijn, over het winkelen voor moederdag gesproken. Natuurlijk heb je nog genoeg online mogelijkheden en daar kan ik je wellicht een beetje bij helpen en / of inspireren.

Moederdag 2020, versie 2.0

En natuurlijk staat dit los van de ontbijtjes op bed, mooie knutselwerkjes, tekeningen en ander leuks. As we speak is ‘minime‘ al bezig met een kunstwerkje voor moederdag. Ik mag niet kijken, maar eigenlijk toch weer wel (het lukt haar nog niet om geheimpjes te bewaren) als ik het maar meteen weer vergeet. Euhhhhh. Ok! Ondertussen word ik belaagd met allerlei hints voor ‘het’ cadeau wat ik namens papa en haarzelf ga krijgen. Ik ben benieuwd hoe dat bij jullie thuis gaat. Dat zorgt er voor mij gek genoeg tegelijkertijd voor dat moederdag toch een tikje hetzelfde blijft voelen als altijd.

BlogBox van RVG PR

Wist je dat ik een hele bijzondere BlogBox heb ontvangen van RVG? Met daarin allerlei moois, geschikt voor alle moeders. Speciaal voor moederdag-inspiratie. De producten zijn namelijk heel divers. En daarom geschikt voor de moeder die van spelletjes houdt, technisch goed onderlegd is, graag opruimt, houdt van mooie sieraden of graag in de tuin bezig is. Handig toch? Ik laat het je gewoon even zien, zodat je een indruk krijgt van wat het is. Leuk ter inspiratie, om door te sturen aan je man of gewoon om alvast te bestellen voor jezelf.

Costa de Tuin-esia

Wij zijn zelf behoorlijk bezig onze tuin ‘op te leuken’, omdat we al aanvoelden dat de zomervakantie wel een dingetje zou worden dit jaar. Dus hebben we een aantal tuinkleden gekocht en een extra parasol. Zodat ‘Costa de Tuinesia’ dit jaar een mooie vakantiebestemming wordt, mits het weer meewerkt dan. Want dat maakt het thuisblijven wel wat beter behapbaar. En hoe leuk is het als je de flora en fauna in je eigen tuin ook wat meer stimuleert? Dat is meteen even het opstapje naar een van de cadeaus uit deze fijne BlogBox.

Moederdag 2020, eentje om nooit te vergeten

Stijlvol design van Capi (voor in de tuin)

In deze box zitten twee prachtige stijlvolle producten van Capi. Een design voederhuisje en bijenhotel die ook nog eens recyclebaar zijn. Hoe mooi is het dat je op deze manier kan bijdragen aan de voortplanting van bijen. Door de verschillende groottes van bamboestokjes en gaten in het frontje is dit de ideale omgeving voor (solitaire) bijen. Met het voederhuisje krijgen we misschien wel nóg meer vogels in de tuin. Nu even een goed plekje vinden om het op te hangen (niet te laag, want we hebben wat brutale buurkatten en op het oosten, want dat is de beste plek las ik).

Van ‘hoarding‘ naar opruimen … met Curver

Jullie hebben vast wel op mijn IG stories gezien dat ik – ook al heb ik nog nooit zo weinig tijd gehad sinds het ingaan van de intelligente lockdown en het thuisonderwijs – eindelijk weer aan het opruimen ben. Navraag leerde mij dat het wel een Indisch ding is. Kleding bewaren, in vuilniszakken doen en dan toch weer door de zakken kijken voor een laatste check. Afijn, om een lang verhaal kort te maken. Gistermiddag zijn er dan toch weer zes vuilniszakken richting Zending over Grenzen gegaan, gevuld met mooie kleding en schoenen van mijzelf en Mila.

Moederdag 2020, eentje om nooit te vergeten

Van rommelzolder naar extra lichte kamer

Volgende stap is om mijn beautyproducten (die ik veelvuldig test) op te bergen op een nieuwe en toegankelijke plek op onze mooie – maar nog iets te volle – zolder. Hoe fijn is het dat ik nu deze jute lookalike manden heb gekregen van Curver. Ideaal om mijn gezichtsverzorgingsproducten in op te bergen. En veel handiger dan wanneer ik product voor product los op een plank in de speciaal hiervoor uitgeruimde kast neerzet.

Moederdag 2020, eentje om nooit te vergeten

Spelen met Azul Zomerpaviljoen

Next present: een spel! In de BlogBox zat de nieuwste versie van het spel Azul, namelijk Azul Zomerpaviljoen. Ik moet je eerlijk bekennen dat wij vroeger thuis nooit zoveel spelletjes hebben gespeeld (mijn moeder hield er niet van). Wel heb ik met mijn vaker heel vaak Yatzee, Boggle (bestaat het eigenlijk nog?) en het kaartspel ‘pesten’ gespeeld. Later – toen ik net samenwoonde met H. – heb ik Scrabble ontdekt. En inmiddels doe ik ook weleens mee met Rummikub, maar een echte ‘spellenmoeder’? Neuh, dat ben ik niet. Erg benieuwd of Azul Zomerpaviljoen daar verandering in gaat brengen. Man en kind hebben al nieuwsgierig naar de doos zitten koekeloeren.

Moederdag 2020, eentje om nooit te vergeten

Maak jij weleens een slideshow? Leuk voor een jaaroverzicht voor moederdag 2020

Toen kwam er nog iets heel leuks uit de box, namelijk een softwarepakket in van Magix, waarmee je in een handomdraai foto’s kunt bewerken tot slideshow en meer. Handig voor als je een YouTube-kanaal hebt (heb ik niet eerlijk gezegd). Nog niet, so to say. Maar ik ben heel benieuwd wat dit ook voor mijn reguliere foto’s kan doen. Want foto’s bewerken is iets dat ik normaal gesproken zoveel mogelijk ontwijk. Ik ben gewoon niet zo heel technisch. Maar eerlijk is eerlijk, op zich zou het wel heel professioneel zijn om ze te bewerken. Zal ik wel of zal ik niet? De doos kijkt mij wel heel afwachtend aan.

Moederdag 2020, eentje om nooit te vergeten

Betekenisvol… moederdag 2020

Last but not least zat er ook nog een heel leuk sieraad in de meest recente BlogBox van RVG PR. Namelijk een prachtig collier met bedels van Jéh Jewels. Twee colliers zelfs! Zilver- èn koperkleurig. Zo mooi dat de drie bedels (Icons collectie) allemaal een speciale betekenis hebben. Allereerst een 925 sterling zilveren engel met daarop een hoefijzer (bescherming, verzorging, onvoorwaardelijke liefde. Het hoefijzer vangt het geluk op dat van boven komt). Het hart staat symbool voor de liefde. De laatste is ook heel bijzonder, namelijk de ‘spiral of Life’ (leven, verdieping en loslaten). Heel bijzonder en speciaal voor iedereen die een beetje liefde en aandacht verdient. Wist je trouwens dat Jéh Jewels tot en met 13 mei 25% korting geeft op de icons-collectie?

Hoe kijken jullie tegen deze moederdag 2020 (tijdens de intelligente lockdown-periode) aan?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

 

Deze #happymom BlogBox heb ik ontvangen van RVG PR

 

Adviesprijs Capi bijenhotel – € 37,50

Adviesprijs Capi voederhuisje – € 37,50

Adviesprijs Curver jute mand – vanaf € 4,-

Adviesprijs Jéh Jewels collier met losse bedels – € 92,-

Adviesprijs Azul Zomerpaviljoen (Asmodee) – € 39,99

Adviesprijs Photostory Deluxe (MAGIX) – € 49,99

 

Ja! Stuur mij meer tips, adviezen en persoonlijke verhalen.

[ Vul je mailadres in en klik op ok! ]