Soms vraag je jezelf weleens af: waar doe ik het voor?

In Lifestyle by Roryblokzijl19 Comments

Waar doe ik het voor. Iets wat ik mijzelf heus weleens afvraag. Je hoeft er geen veertiger voor te zijn om jezelf – op bepaalde momenten – zo’n levensvraag te stellen. Hebben we het allemaal niet weleens meegemaakt? Bijvoorbeeld wanneer je als tiener een vervolgopleiding kiest. Je als twintiger denkt dé baan te hebben gevonden. Wanneer je jezelf realiseert – als dertiger – dat je nu wordt geacht keuzes te maken die je levenspad verder bepalen. En wat dacht je van het moment dat je veertig wordt? Dan wordt je geacht alles zo goed als geregeld te hebben.

Dé levensvraag

Op zulke momenten? Denk ik heus weleens: waar doe ik het eigenlijk allemaal voor? Ik kan mij nog levendig mijn vorige baan herinneren. Een hele goede baan, bij een hele goede werkgever. Alles was goed geregeld. De verzekeringen, het pensioen, de extra’s, de ‘perks‘ (BlackBerry van de zaak. Later ook een iPad). Veel was mogelijk. Toch was ik daar al een hele tijd niet meer gelukkig. En vroeg ik mijzelf al vaker af of dit het nu echt was. Waarom ik zo lang ben blijven ‘hangen’ in een baan waarin ik al best een tijdje niet meer happy was?

Vind zo snel mogelijk een vaste baan

Vroeger. Way back. Vertelden mijn ouders mij dat het heel belangrijk was om een vaste baan te hebben. Zeker als je rond de dertig jaar was. Vastigheid, regelmaat, structuur. Waarden die zij heel belangrijk vonden en die ik zeker heb overgenomen. Het heeft mij – en ons – ook veel gebracht. Ik denk toch wel dat Huib en ik elkaar heel goed aanvoelen op deze manier. Hij nam vroeger meer risico’s. Ik remde hem daarin wat af. Maar op een goede manier. We waren in balans.

Zekerheid versus levensvreugde

Nu zijn we in een hele andere situatie beland. We hebben – en daar zijn we zo blij mee en dankbaar voor – een klein meisje in ons leven. We zijn een gezin geworden. Die hele goede, vaste baan met een mooi salaris? Foetsie. Weg. Daarvoor in de plaats is een levensvreugde gekomen die zich uit op allerlei manieren. Blij zijn met het gezinsleven. Zorgen voor je kind. Ondernemen. Werken vanuit huis. Creativiteit. Daarentegen brengt het ook onzekerheden met zich mee. Ik heb geen vast inkomen. En de hoogte van mijn inkomsten is (nog) lang niet zo hoog als mijn directiesecretaresse-salaris.

Waar haal jij jouw voldoening uit?

Toch gaat het ook – en dat is een luxe als je partner een goede en vaste baan heeft, dat realiseer ik mij terdege – niet alleen daarom. Levensvreugde, creativiteit, thuis de zaakjes best op orde hebben – omdat ik tussen het werken door de tijd neem om veel in huis te doen. Leef je leven. En die inkomsten? Die komen wel. Daar geloof ik in. Waar ik mijn voldoening uit haal, vraag je? Uit de combinatie van dat alles. Ook al heb je heus zo nu en dan wel het gevoel dat je in een spagaat ligt.

Rory, waar doe je het eigenlijk allemaal voor?

En als ik mijzelf dan de vraag stel uit het begin van dit artikel? Waar doe je het eigenlijk allemaal voor? Dan denk ik aan de enthousiaste reacties van opdrachtgevers die zo blij zijn met wat ik schrijf, maar ook met name hóe ik dat doe. Vanuit het hart geschreven. Persoonlijk. Oprecht. Subtiel. Een groter compliment kan je mij bijna niet geven. Of de reacties van lezeressen die zich geraakt voelen door wat er uit mijn – spreekwoordelijke – pen is gevloeid. Daar doe ik het voor. Daar word ik blij van.

Kwaliteit boven kwantiteit

Afgelopen woensdag was ook weer zo’n dag. Tijdens mijn bezoek aan de Negenmaandenbeurs. Ik heb er bewust voor gekozen daar alleen naartoe te gaan. Zodat ik alle tijd en aandacht zou hebben voor de mensen die ik graag spreek. Natuurlijk zou het voor mijn blog misschien wel wenselijk zijn om samen met een groep bloggers een ’tour’ te doen over de beurs, mijzelf overal voor te stellen en nieuwe klanten te werven. Niets mis mee hoor. En heel gezellig. Alleen werkt het niet meer op die manier voor mij. Ruimte en persoonlijke aandacht, dat is waar ik voor sta.

Soms vraag je jezelf weleens af: waar doe ik het voor?

Stokke

Bij Stokke – zoals jullie weten ben ik een enorme fan van hun duurzame en mooie kindermeubilair – heb ik fijn bij kunnen praten over de nieuwste ontwikkelingen. De toekomstige lanceringen en alle ins and outs voor wat betreft het huidige assortiment. Hoe leuk (en handig!) zijn deze mooie silicone placemats met ingebouwde bordjes (samenwerking van EZPZ en Stokke). Ideaal voor de kleine kinderhandjes die dit niet makkelijk weg kunnen trekken. De kleuren zijn zacht en lief en passen helemaal bij de mooie kinderstoelen. En wat vind je van deze nieuwste (en prachtige) kleur roze voor de Tripp Trapp. Met recht een #chairforlife.

Soms vraag je jezelf weleens af: waar doe ik het voor?

Thule Sleek Black on Black

Even verderop mocht ik bij Thule een leuke bijeenkomst bijwonen met de hartelijke en enthousiaste Xelly Cabau van Kasbergen. Deze Makeup Artist and Hairstylist  – hoogzwanger van haar eerste kind – onthulde – samen met Thule – deze prachtige Thule Sleek Black on Black. Mooi, chique en strak design. Heel mooi hoe het zwarte aluminium frame is gecombineerd met stof in de kleur Midnight Black. Daarnaast gaf Xelly ook handige tips voor een makkelijke ‘5 minuten’ touch up voor drukbezette moeders. Daarbij maakte ze gebruik van de handige Thule Subterra Toiletry Bag. Ik zei net nog tegen Huib: “Hoe handig is dit voor een weekendje weg. Een uitvouwbare toilettas die je aan de badkamerdeur kan hangen“.

Soms vraag je jezelf weleens af: waar doe ik het voor?

Aerosleep en AeroMoov

Per mail was ik benaderd of ik interesse had om een presentatie van het Belgische Aerosleep en AeroMoov bij te wonen. En ja, ik weet het, ik heb geen klein kindje meer. Maar jullie misschien wel! En hoe handig is het om bij te blijven met alle nieuwe ontwikkelingen. Waar ik zelf vroeger niet zo bekend was met het fenomeen Aerosleep zag ik onlangs bij mijn schoonzus dat ons neefje in een bedje slaapt met het Aerosleep matras en bijpassend hoeslaken. Tijdens de presentatie werd nauwkeurig uit de doeken gedaan hoe dit precies ‘werkt’. En ook de stootranden in de wieg werden toegelicht. Heel handig! Dit had ik in ‘mijn tijd’ willen weten.

Soms vraag je jezelf weleens af: waar doe ik het voor?

Welkom op deze wereld

De uitleg over de AeroMoov reiswieg was eveneens heel nuttig. De uitsparingen bij de voeten, zodat een net bevallen moeder niet te diep hoeft te bukken en dit ergonomisch kan doen. De stabiliteit van de reiswieg die je ook als box kunt gebruiken. Marketing Manager Olivier liet ons zien dat de mooie travel cot niet zomaar om kan vallen. Al dit soort noviteiten zijn leuk om te ontdekken op de Negenmaandenbeurs. Er hangt sowieso een positieve vibe, want iedereen is bezig met ‘nieuw leven’.

Soms vraag je jezelf weleens af: waar doe ik het voor?

Soms vraag je jezelf weleens af: waar doe ik het voor?

Warung Gina = enak sekali *

Na een kort uitstapje richting Hal 10 – waar het Pasar Colours Festival plaatsvond en ik een overheerlijke gado gado (groentegerecht) met lontong (kleefrijst) van Warung Gina nuttigde – voelde het goed om weer huiswaarts te gaan. Maar niet voordat ik nog naar de gezellige liedjes had geluisterd en ook nog een Es tjendol (Indonesisch toetje met kokosmelk en gula jawa) had genomen. Heel tevreden en dankbaar voor alle fijne gesprekken kan ik met recht zeggen: “Hier doe ik het voor“.

Is de vraag: “Waar doe ik het eigenlijk voor” voor jou ook herkenbaar? En met wat voor levensvragen houd jij jezelf bezig?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

Voor het leuke event van Thule ben ik uitgenodigd

* ‘enak sekali’ is Indonesisch voor ‘heerlijk’

 

Ja! Stuur mij meer tips, adviezen en persoonlijke verhalen.

[ Vul je mailadres in en klik op ok! ]