Zo moeder zo dochter, sneakers it is!

In Lifestyle by Roryblokzijl8 Comments

Sneakers? Zo moeder zo dochter? Tja, als moeder kan ik niet anders zeggen dan dat mijn dochtertje toch echt een ‘mini me‘ was en is. De liefde voor kleding, accessoires, schoenen, combinaties maken is met de paplepel ingegoten. Zoals ik echt dol was op alles wat glimt (nog steeds wel hoor, maar ik ben het meer subtiele ook erg gaan waarderen) is dochterlief dol op alles wat ik heel leuk vind. En merk ik dat naast het badkamerkastje, ook mijn kledingkasten, lades met sieraden en nu ook de schoenenkasten haar aandacht krijgen.

Als driejarige op pumps

Waar ze als driejarige al dolgraag op mijn pumps wilde lopen (wat is dat toch met kleine meisjes en hakken?) is ze nu zeer bewust aan het kijken wat ik aandoe, hoe ik dat combineer en waarom. Het fijne van het hebben van een blog is dat ik op deze manier heel goed op de hoogte blijf van alles wat speelt in de wereld van beauty, mode en lifestyle. Dat ik eruit kan halen wat op mij van toepassing is. En natuurlijk kijk ik ook naar mijn doelgroep van moeders en moeders ‘to be‘ op latere leeftijd.

Zo moeder zo dochter, sneakers it is!

Jazz voor kinderen

Want als ik een ding inmiddels wel weet. Is dat het krijgen van een kindje op latere leeftijd niet alleen pittig, zelfs zwaar kan zijn (voor zowel je fysieke als mentale toestand). Maar dat het je ook hartstikke jong houdt. Hoe vaak ga ik niet dansend met Mila door de kamer? Laat ik haar ‘mijn’ mooie muziek horen. Supperclub, Wicked Jazz Sounds, maar ook klassieke muziek van Michiel Borstlap. Luisteren we natuurlijk niet alleen naar cd’s van K3, maar ook naar jazz voor kinderen. Specifiek de cd ‘Waarom? Daarom?‘ van MrLuca (aanrader!).

Zo moeder zo dochter, sneakers it is!

Sneakers, skinny jeans, wit t-shirt

Ik merk dat ik mij ook zo kleed. De ene dag heb ik ontzettend veel zin in een kek jurkje met stiletto heels. Maar andere dagen kan ik intens genieten van één van mijn vele low rise skinny jeans, met een wit t-shirt en sneakers. Ja, ik heb de comfortabele schoenen echt ontdekt. Heerlijk. Dat kon vroeger – toen ik bij een bank werkte – absoluut niet. Vandaar dat ik een zeer uitgebreide collectie stiletto heels heb verzameld in de loop der jaren. Zwart, rood, zilver, goud, 9 cm, 11 cm hakhoogte. Ik noem maar een dwarsstraat.

Zo moeder zo dochter, sneakers it is!

Sneakers met een stijlvolle en hippe uitstraling

Allemaal heel erg leuk en aardig, maar met vier keer per dag op en neer naar de school van mijn dochtertje lopen is dat niet altijd even comfortabel. Vandaar dat ik steeds vaker aan sneakers dacht. Maar dan wel luxe sneakers. Sneakers met een uitstraling. Comfy èn classy. Die elegantie uitstralen. Te combineren zijn met zowel een suède jasje als met een leuk hip overhemd. Chique maar met een twist. Zo noem ik het dan maar. Toen ik op de site van AQA shoes keek, kon ik dan ook bijna niet kiezen. Zoveel verschillende elegante, hippe en stijlvolle sneakers zag ik, precies zoals ik bedoelde!

Zo moeder zo dochter, sneakers it is!

“Mama, ik wil heel graag roze sneakers!”

Voor dochterlief gaat het om heel andere aspecten. “Roze mama, dat wil ik graag!“. Uh, ok. Een rits aan de zijkant, zodat je èn veters hebt maar toch het gemak van snel aan en uit doen. Leer van buiten èn van binnen voor de zweetvoetjes (er wordt wat afgerend door een kleuter op een dag). Een goede pasvorm. Degelijk. Gericht op de ontwikkeling van een kindervoetje. Zit ik toch weer te kijken naar de eigenschappen die ík belangrijk vind.

Zo moeder zo dochter, sneakers it is!

Een roze tijgerprint, alles is mogelijk

Terug naar dochterlief. Want ze mocht een paar sneakers van GIGA Shoes uitzoeken. Super! Natuurlijk had ze al eerder fijne GIGA-gympjes mogen lenen toen ik een leuk OOTD-artikel mocht maken van een greep uit de zomercollecties 2017 van meerdere merken. Wèg was en is ze van deze stoere en toch heel meisjesachtige sneakers. Maar nu ze met mij meekeek op de website van GIGA wist ze het meteen. “Mama, deze mooie roze sneakers! Is dat nu een tijgerprint? Wow…“.

Zo moeder zo dochter, sneakers it is!

Styliste in de dop

Zo schattig. Het enthousiasme. De woorden. Van een vijfjarige kleuter. “Mam, dat kan ik mooi combineren met dat t-shirt met het Mini Mouse-hoofdje. En met die felroze legging“. Roze, roze, roze. Wist je dat in eerste instantie blauw haar lievelingskleur was? Afijn, toen we een fotoshoot gingen doen (vaste fotograaf ‘De Man’ had er zin in) wist Mila al heel snel wat zij aan wilde doen, maar ook wat ík aan moest doen. En huppelden we – moeder en dochter – vrolijk in de mooie natuur met onze nieuwe sneakers aan. Ook heel prettig? Ze lopen heerlijk. Inlopen is nagenoeg niet nodig. Dankjewel GIGA shoes en AQA shoes! We zijn er heel blij mee!

Zo moeder zo dochter, sneakers it is!

Zo moeder zo dochter, sneakers it is!

Wat vind jij van onze sneakers? Kende jij de merken GIGA Shoes en AQA shoes al? En hoe vaak draag jij sneakers?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

Deze sneakers heb ik toegezonden gekregen

De sneakers van Mila (GIGA Malaga Mid Pink) zijn verkrijgbaar voor € 109,95

Mijn sneakers (AQA Boase Mid Silver) zijn verkrijgbaar voor € 129,95

Ja! Stuur mij meer tips, adviezen en persoonlijke verhalen.

[ Vul je mailadres in en klik op ok! ]