Mama heeft een beetje haast

In Gezichtsverzorging & make-up, Lifestyle by Roryblokzijl34 Comments

Haast? Weinig tijd hebben? Heel herkenbaar denk ik. En niet alleen voor moeders. Wij vrouwen herkennen vast wel het gevoel van teveel willen doen in te weinig tijd. Opstaan, (uitgebreid) douchen, kleding uitzoeken, gezichtsverzorging, make-up … the works. Als daar een kleintje bij komt, dan wordt het ineens heel anders. Want waar je eerst dacht dat je weinig tijd had? Merk je nu pas hoeveel tijd je destijds eigenlijk had. En vraag je jezelf af waar die ruimte voor jezelf helemaal is gebleven.

Teveel haast, dus geen gezichtsverzorging meer?

But still. Waar iedereen om mij heen zei: “Jij met je gezichtsverzorging routine? Let maar op hoe anders dat wordt met een baby (of klein kindje)“. Kan ik  je in alle oprechtheid vertellen. Bij mij is dat niet veranderd. Natuurlijk heb je minder tijd. Maar ik zorgde er wel voor dat ik de tijd hiervoor (iedere ochtend en iedere avond je gezicht reinigen en erna gezichtsverzorging) bleef nemen! Waarom? Omdat ik het belangrijk vind. Voor jezelf blijven zorgen is iets wat heel belangrijk is. Je kan pas goed voor een ander zorgen als je ook goed voor jezelf zorgt, toch?

Half 5, heb je al gedoucht?

Euh Rory, gezichtsverzorging? Belangrijk? Really? Ja, ik vind van wel. Want naast moeder ben je ook nog gewoon jezelf. En natuurlijk. Ik herken heel goed nog de eerste paar weken (Whut? maanden!) waarin ik allang blij was als ik om half vijf ’s middags had gedoucht. De badkamer weer eens van binnen had bekeken. Ik beken. Dat was wel een dingetje. Maar die gezichts- en lichaamsverzorging? Check!

Zorgvuldig testen van producten, zeker niet in de haast

Hoe heerlijk is het als er ook producten bestaan die het ons allemaal wat makkelijker maken. En toch niet inboeten aan kwaliteit. Ik zeg: doen! Over welke producten ik het heb? Vooralsnog over een tweetal producten die ik heb mogen testen. Zoals jullie weten wil ik gezichtsverzorging uitgebreid testen (met een minimum van vier weken), omdat ik anders – vind ik zelf – niet het recht heb om een oordeel te vellen over de werking van een product.

Mama heeft een beetje haast

Oogcrème voor meisjes en vrouwen met haast

Aldus … gebruik ik alweer vier weken een fijne oogcrème van La Roche-Posay genaamd ‘Pigmentclar eyes‘ met als ondertitel ‘anti-dark circle, brightening care‘. Dat belooft wat! Een nuttig product voor ons moeders met (kleine) kinderen. Maar ook voor meisjes en vrouwen die te weinig slapen. Ik zal je eerlijk vertellen dat ik heel veel verwachtte van dit product. Zeker omdat ik zo blij was (en ben) met de producten van La Roche-Posay die ik eerder heb gebruikt.

Wat zegt La Roche-Posay zelf?

Gebruik dit product bij blauwe en bruine kringen. Pigmentclar Ogen zorgt voor een aanzienlijke vermindering van blauwe kringen door een slechte bloedcirculatie. En van bruine kringen door een overmatige productie van melanine“. Goed om te weten. Je gebruikt deze oogcrème overigens zowel ’s ochtends als ’s avonds. De oogcrème bevat geen parabenen. Heeft een heel licht tintje. Is parfumvrij (ik ruik echt niets). En ‘nickel controlled‘. Want … het fijne is dat je de oogcrème aanbrengt met een verkoelende metalen applicator.

Wat vindt Rory?

Ik vind het een hele fijne oogcrème. Het bijzondere is dat het meteen verkoelend werkt (door de verkoelende metalen applicator waardoor de crème aangebracht wordt). Prettig is dat ik geen (oog)concealer meer hoef aan te brengen als extra stap. Iets wat ik ook niet meer durfde sinds de uitbraak van eczeem rond mijn oog. Heel eerlijk? Ik vind het effect op mijn blauwe / bruine kringen wel minder dan een concealer. Aan de andere kant pretendeert de crème dat ook niet te zijn (een vervanging van concealer). En ik zie er wel minder moe uit. Door het verkoelende effect slinken eventuele ‘zakjes’ onder je ogen ook wat sneller. Tijdwinst? Check!

Mama heeft een beetje haast

In haast je lichaam verzorgen?

Maar natuurlijk gaat het niet alleen om het gezicht, maar ook om je lichaam. Want een beetje ochtendritueel bevat ook een douche met zeep, douchegel of douche foam (of anders) en – na het afdrogen – wil je jouw huid ook goed insmeren. Daar hebben we natuurlijk een bodymilk, body lotion of body butter voor. Of een huidolie. Of anders. Maar ook dat kost best wat tijd. En ik heb in de ochtend juist haast. Een body butter vind ik persoonlijk heerlijk. Maar je moet het wel goed insmeren plus het duurt even voordat het is ingetrokken.

Spray de body lotion op je lijf

Een van mijn favoriete merken – Kneipp – heeft een wel heel handig en fijn product op de markt gebracht. Een spray body lotion! In de twee bijna iconische geuren ‘Silky Secret’ en mijn favoriet ‘Patchouli’. Al moet ik zeggen dat de Silky Secret-variant wel heel erg lekker is in deze spray body lotion. Dochtertje van 6 mocht het natuurlijk ook proberen op een arm en haar keuze is heel duidelijk en direct: “Patchouli!“. Dat weten we dan ook weer.

Maareh, scheelt het echt in tijd?

Of het ook echt tijd scheelt? Jazeker. Ik vind van wel. Het sprayen gaat heel snel (en handig). Het insmeren gaat ook heel vlot. Het is dun. Nagenoeg vloeibaar. Dus het gaat heel makkelijk. Wat mij betreft is dit ook een product wat een stukje tijdswinst geeft in het drukke ochtendritueel. Ik vind het heel fijn. En ik vind het – gek genoeg – ook weer iets wat past bij de komende zomer (als de zon nu echt eens doorkomt dan). Een olie vind ik heel fijn voor de avond. Een body butter voor wanneer het wat kouder is. Twee opmerkingen wil ik nog wel even kwijt. Als je jezelf net hebt ingesmeerd is het lastig om de body lotion te sluiten (draaisluiting). Je moet echt eerst even je handen wassen. En let op! Als je niet gericht spuit (circa 15 cm van je lichaam af) kan de vloer glad worden.

Mama heeft een beetje haast

Mama heeft een beetje haast
Fijne luchtige emulsie die verrassend snel en makkelijk uitsmeert

En wanneer heb je dan haast?

Wanneer ik dan haast heb? Ten eerste in de ochtend. Wanneer je niet alleen jezelf klaarmaakt voor de dag, maar ook je kleuterdochter van 6 jaar helpt. Haren borstelen en invlechten. Ontbijt klaarmaken. Zeker als je allerlei vers fruit wilt snijden dan kost het best wat tijd. Broodtrommel en drinkbeker klaarzetten. Dus alles wat helpt om tijd te besparen is welkom. Een ander moment. Na een hot yoga-les móet ik echt even douchen (en het liefst mijn haren wassen). Ik heb veel profijt ondervonden van beide producten.

Resumerend

Kortom. Heb je regelmatig haast? Tijdgebrek? Anders? Dan kan ik je deze producten zeker aanraden. Wil je echt helemaal van de blauwe of bruine kringen af en gebruik je toch al foundation? Dan is de Pigmentclar Eyes zeker een goede ondergrond voor onder je (oog)concealer. Voor mij – ik gebruik geen foundation – is het een prima oplossing nu ik toch de oog concealer niet meer gebruik. Het haalt de kringen niet helemaal weg, maar mijn blik is frisser dan wanneer ik het niet gebruik. De bodylotion in spray vorm vind ik ontzettend handig. Het scheelt mij in ieder geval tijd.

Had jij al van deze producten gehoord? En wat is jouw ultieme tip om tijd te besparen qua gezicht- of lichaamsverzorging? 

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

De oogcrème van La Roche-Posay, Pigmentclar Eyes kost rond de € 18,- voor 15 ml

De body lotion spray van Kneipp (Silky Secret of Patchouli) kost € 9,99 voor 200 ml

Deze producten heb ik toegestuurd gekregen

Ja! Stuur mij meer tips, adviezen en persoonlijke verhalen.

[ Vul je mailadres in en klik op ok! ]