Schat, het ruikt naar sauna in de badkamer

In Gezichtsverzorging & make-up, Lifestyle by Roryblokzijl30 Comments

Het ruikt naar sauna in de badkamer? Yes, dat kan goed kloppen. Ik ben namelijk twee heerlijke producten aan het uitproberen. In het kader van de detox-maand – zoals ik het zelf maar noem – had dit niet op een beter tijdstip kunnen komen. Wees gerust. Geen goede voornemens hier. Daar geloof ik niet in (aan het begin van een nieuw jaar bedoel ik). Want dingen die je wilt veranderen? daar begin je aan wanneer het goed voelt. En dat is voor mij dus nu.

De spiegel in de badkamer liegt niet

Na een (te) drukke december – en eigenlijk stiekem ook oktober en november – maand waarin ik nagenoeg niet heb gesport. Toch wat vaker uit eten ben geweest, of iets heb gehaald bij de toko. Ook bij wat meer events aanwezig ben geweest, waar ik natuurlijk ook goed ben verzorgd met bubbels en allerlei lekkers. De obligate oliebol en appelflap (vooruit, van die laatste hebben we er gewoon 6 weggewerkt). Was en ben ik het even zat. De spiegel in de badkamer ondersteunde dat.

Ik voel mij er niet prettig meer bij

Ik merkte dat ik mij niet meer prettig voelde in het patroon van toch iets meer en vettig eten. Ja, ook weer iets meer drinken, ondanks dat ik destijds voor Koffietijd een heel alarmerend artikel over alcoholgebruik had gelezen. Uit mijzelf ga ik dan wat meer water en kruidenthee drinken. Merk ik dat ik de Griekse (10% vette yoghurt) laat staan en zomaar ineens – voor het eerst in 7 jaar – weer kies voor milde, biologische magere kwark. Minder brood eet. Sowieso minder tussendoortjes. En ook weer wat extra aandacht aan mijn huid besteed.

Schat, het ruikt naar sauna in de badkamer

De verwarming staat te loeien

Want in deze wintermaanden waarin de verwarming in de woonkamer en keuken eigenlijk elke dag wel aanstaat. Waarin ik minder sport en veel aan de eettafel zit te werken. Merk ik dat mijn huid droger wordt, ook al drink ik regelmatig water. Ook de huid zelf mag je best goed verzorgen. Nu doe ik dat al uitgebreid met mijn huidverzorgingsroutine. Mijn lichaam smeer ik iedere ochtend (en soms avond) in. Maar een ‘laagje’ van die droge huid afhalen door een lekkere scrub? En dan meteen je huid extra goed verzorgen met een dikke, romige body butter? Yes please.

The Original Champneys Health Spa

Dat je los van reinigen met deze producten ook nog de huid kan verstevigen? Dat is een fijne pre. Ik heb het over de Detox Skin Firming-lijn van Boots, genaamd Champneys. Ik mocht twee producten uitproberen, waarmee ik de ochtend na ontvangst meteen maar ben begonnen. Allereerst heb ik – nadat ik mijn lichaam goed af heb gespoeld onder de douche – de flinke tube (250 ml) Champneys Detox Skin Firming Shower Scrub ter hand genomen. De kleur van de scrub is lichtbruin met kleine zichtbare korreltjes. De geur is prettig aanwezig en ruikt heel fris. Ik associeer het met een geur zoals ik die uit de sauna ken. De scrub is zacht maar effectief. Mijn huid voelt glad en zacht aan na het afspoelen.

Schat, het ruikt naar sauna in de badkamer

Een Spa-gevoel in je eigen badkamer!

Na het afdrogen is het heel belangrijk om je huid goed te voeden. Daarvoor gebruik ik de Champneys Detox Skin Firming Body Butter uit dezelfde lijn. Ik vond het heel apart om de lichtbruine kleur te zien. De body butters die ik eerder gebruikte zijn namelijk bijna allemaal wit. De substantie is heerlijk dik en smeert goed uit, zonder waas. Een belangrijk advies: laat de body butter goed intrekken. Neem daar echt de tijd voor, want als je te snel na het insmeren je kleding aantrekt zou je vlekken kunnen krijgen. Nadat ik deodorant had opgedaan en even had gewacht kon ik overigens prima mijn dagelijkse buikspieroefeningen op het bed doen (erna zag ik geen vlekken).

Schatje, het ruikt een beetje naar sauna in de badkamer

De geur van de Body Butter? Los van het feit dat ook dit product mij het ‘sauna’-gevoel geeft, ruik ik iets fris en fruitigs zoals citroen, maar ook een warm accent als kardemon. Andere ingrediënten als kokosnootolie, shea butter en cocoa butter zorgen voor die goed gehydrateerde, gladde en zacht aanvoelende huid. Ik was blij verrast met het mooie en chique uiterlijk van deze pot Body Butter en tube Shower Scrub. Maar nog meer met de werking. Letterlijk verfrissend (Shower Scrub) maar ook ultiem verzorgend en hydraterend (Body Butter).

Schat, het ruikt naar sauna in de badkamer

En, is je huid al wat verstevigd?

Maar hoe zit het dan met die ‘firming‘ oftewel verstevigende werking Rory? Tja, dat is iets wat heel lastig meetbaar is. Want het hangt natuurlijk ook af van heel veel factoren, zoals je levensstijl (beweeg je veel of niet), leeftijd (hoe jonger hoe ‘strakker’ je huid is) en eet- en drinkgedrag (uitleg niet nodig, toch?). Wat ik wel ervaar is dat de combinatie van scrub en body butter mijn huid heerlijk glad maakt en goed hydrateert. Waardoor je optisch al wat stevigheid ervaart.

Al met al een heerlijk (detox) verwenmoment. Beleef je eigen Spa-ervaring in je eigen badkamer. Hoe sta jij tegenover detoxen?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

De Shower Scrub en de Body Butter van de Detox Skin Firming-lijn van Boots, ‘The Original Champneys Health Spa’ heb ik toegezonden gekregen

 

Champneys Detox Skin Firming Shower Scrub – 250 ml – adviesprijs € 8,95

Champneys Detox Skin Firming Body Butter – 300 ml – adviesprijs € 12,95

 

Ja! Stuur mij meer tips, adviezen en persoonlijke verhalen.

[ Vul je mailadres in en klik op ok! ]