47 en voor het eerst (Klingel)model

In Lifestyle by Roryblokzijl33 Comments

Model? Jij? Yes. En leuk dat ik het vond! Zo leuk dat ik het gewoon even moet delen. Want hebben we het allemaal niet weleens? Dat je iets mag doen wat je als kind of als tiener zó eng vond en dus nooit uitgeprobeerd hebt. Een kans. Een opportunity. Iets om te grijpen. Zo voelt het in ieder geval zeker voor mij. En laat ik eerlijk zijn. Het is niet zo dat ik het nog nooit eerder had gedaan. Maar het was wel voor het eerst dat ik als veertigplusser – en een stuk minder onzeker – er nu voor ging.

Model tijdens een fotoshoot? Yes please!

Ik heb het over een fotoshoot. Wat normaal gesproken is voorbehouden aan ‘echte’ modellen. Aan mooie mensen die dit voor hun werk doen. Er gepokt en gemazeld in zijn. Draaien, lachen, anders kijken, een sprongetje maken? Piece of cake. Voor hen dus. Helaas niet voor mij. Ik ben geen model. Nooit geweest. Daarentegen maakt leeftijd – in mijn geval – toch echt heel veel uit. In ieder geval voor wie ik ben. Waar ik voor sta. Wat ik nu durf uit te stralen en te vertellen.

47 en voor het eerst (Klingel)model

Kwetsbaar opstellen? Dat kan ik

Jezelf kwetsbaar opstellen. Gewoon durven zeggen dat je iets spannend vindt. Of dat je wel wat van  de ‘poseer-skills‘ van diegene vóór jou wilt hebben. Want man, wat deed ze het goed. En zelfverzekerd. Als een professioneel model. Zelfs in aanwezigheid van wat meer personen dan alleen de ‘gebruikelijke’ fotograaf en de styliste / online PR manager van het PR-bureau. Want de mensen van Klingel waren er ook bij.

47 en voor het eerst (Klingel)model

Iets met code rood en autorijden

Waar ik zelf vroeger – toen ik in de twintig was – wat verlegen in een hoekje zou zijn gaan zitten. Kwam ik nu al met veel geluid binnen. Want de dag van de fotoshoot? Was ook de erge storm. Code oranje werd zelfs code rood en ik moest toch in de piek van de storm naar Amsterdam rijden. Ik zal je vertellen. Ik vond het spannend. Behoorlijk spannend. Maar ik keek hier zó ontzettend naar uit. Naar deze fotoshoot. Als model te mogen meewerken. Dat ik als vanzelfsprekend gewoon ben gegaan.

47 en voor het eerst (Klingel)model
Photocredits: Merel

Uit je jas worden geblazen

Ik werd zowat uit mijn jas geblazen. Mijn auto – toch best een grote en stevige auto – schudde heen en weer. Zorgt er wel meteen voor dat je gespreksstof hebt. Dat laatste heb ik dan sowieso wel, want voor ik het wist was ik gezellig aan het kletsen met iedereen en voelde ik mij al erg thuis. Bij de leuke mensen, in de gezellige setting en aan een heerlijke cappuccino kon ik door de collectie van Klingel heen browsen.

47 en voor het eerst (Klingel)model

Model for a day

Het leuke was namelijk dat ik drie looks mocht samenstellen / uitkiezen en daar werden dan een stuk of 600 foto’s van gemaakt (ja, ik hou van overdrijven. Maar serieus. Er zijn heel veel foto’s gemaakt). Klingel maakt een selectie en die foto’s komen online te staan. Erg leuk. En ik ben trots dat ik – als een van de drie bloggers / influencers – hieraan mee mocht werken. Eerlijk is eerlijk. Ik mag ook een van de drie looks (of een andere look) uitzoeken voor mijzelf. En dat is helemaal geen straf zal ik je zeggen. Want voor ieder is er wat wils als je eens op de site kijkt.

47 en voor het eerst (Klingel)model

Leuk opgedroogd. Klinkt leuk als model…

Waar ik vroeger best weleens shoots heb mogen doen – gewoon als Rory – voor de Flair, Viva en Esta – en later zelfs nog als deelnemer / finalist aan de ‘Mooie Meiden Muur’-verkiezing van een radiozender (en dat op mijn 34ste. Ik was de oudste van het hele stel) op het strand van Bloemendaal. Komt het nu – op en nabij mijn veertigste – steeds vaker op mijn pad. En ik zal je vertellen. Ik floreer. Word er ontzettend blij van. Natuurlijk vind ik het best spannend. Maar nu overheerst met name het ‘leuk leuk leuk’-gevoel. En dat straal je vervolgens dan ook uit.

47 en voor het eerst (Klingel)model

Klingel en MaisonPR, dankjulliewel voor een fantastische ochtend! Ondanks de storm heb ik de hele dag met een dikke glimlach op mijn gezicht rondgelopen.

Een fotoshoot, word jij daar blij van of ontwijk je het liever?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

 

Photocredits voor alle foto’s: Rob van der Voort Rob en Merel, heel veel dank voor deze prachtige foto’s! Ik ben er ontzettend blij mee.

Alle combinaties die ik draag, zijn samengesteld door Merel – Online PR manager MaisonPR – (en mij) uit de nieuwe collectie van Klingel. Alleen het zwarte hemdje op de tweede foto is privé-bezit

Accessoires zoals de zilverkleurige ketting en ring: Mi Moneda. De gouden ketting en de zwarte pumps: privé-bezit. Alle andere schoenen: MaisonPR

 

Ja! Stuur mij meer tips, adviezen en persoonlijke verhalen.

[ Vul je mailadres in en klik op ok! ]