En we noemen haar … Lientje – de Kanindocka pop

In Lifestyle by RoryblokzijlLeave a Comment

Al vanaf het eerste moment dat ik haar zag wist ik. Dit is een popje wat enorm favoriet zal zijn bij ons kleuterdochtertje. Sterker nog. Ik ben er zelf helemaal weg van! Ik ben verliefd. Op dit lieve, zachte, mooie knuffelpopje. Haar volledige naam? Kanindocka. Oja, ze komt uit Zweden. Waar het leuke merk Miniroom haar heeft ingelijfd bij de Miniroom-familie.

Iets met meisjes en (Kanindocka)poppen

Kleine meisjes spelen graag met poppen? In dit geval vindt dit grote meisje het ook helemaal niet vervelend om op deze knuffelpop te passen als dochterlief naar school is hoor! Ik krijg duidelijke instructies: onder het dekentje op de bank. Af en toe (nep-)eten en drinken geven. Veel aandacht en regelmatig een knuffel. Zo gezegd zo gedaan.

En we noemen haar ... Lientje - Review Kanindocka pop

Wel of geen knuffels in bed

Mila was en is helemaal weg van de pop. Waar ze vroeger – toen ze baby en dreumes was – van mij niet met knuffels in bed mocht slapen (Ik was bang dat ze met haar gezichtje op de knuffels zou gaan slapen. Tikje hysterisch? Ingewikkeld op zijn minst? Klopt. Maar het is zoals het is). Waar ze zelf ook geen interesse in had overigens. Is dat nu helemaal anders. Haar bedje is nu zó vol met knuffels dat er bijna geen ruimte meer is voor Mila zelf.

En we noemen haar ... Lientje - Review Kanindocka pop

Veiligheid staat voorop

Wat ik persoonlijk heel belangrijk vind bij knuffels? Dat ze veilig zijn! Dat staat met stip op nummer 1. En wat ik ook fijn vind, is als ze wasbaar zijn, bij voorkeur in de wasmachine. Dat zit bij dit popje wel goed (wassen op 30 graden). De CE-markering op het label geeft aan dat de fabrikant zich houdt aan de regels voor speelgoed die in de EU gelden. De Kanindocka-pop is veilig en voldoet aan de eisen voor de gezondheid en het milieu. Kijk, daar zijn we blij mee. Daar kan je mee aankomen als kraamkadootje.

Knuffel mij!

Maar is Mila niet al te groot om met een pop te spelen? Nee joh. Het is juist goed voor haar ontwikkeling. Knuffelen. Verzorgen. Liefkozen. Het versterkt juist de empathische gevoelens die een kleuter steeds meer ontwikkelt. En laten we ook het ontwerp niet vergeten. Lieftallig, lichte, zachte pastelkleuren, het popje roept als het ware: “Knuffel mij!“.

En we noemen haar ... Lientje - Review Kanindocka pop

En we noemen haar…Lientje

Want kleuterdochter bedacht dat ze ‘Kanindocka’ niet zo’n leuke naam vond. Na een paar minuutjes brainstormen bedachten we de naam ‘Lientje’. Een lieve naam voor een lief popje. Mila bedenkt zelf de leukste namen voor haar favoriete knuffels. Ik noem: Flappie, Tuttel, Kees, Dikkie Dun (vanwege zijn kleine koppie), Blue en nu dus … Lientje!

En we noemen haar ... Lientje - Review Kanindocka pop

Good to know

De Miniroom Kanindocka-pop is gemaakt van 100% katoen (het jurkje is gemaakt van polyester). Het popje voelt heerlijk zacht. Veilig en geschikt voor baby’s vanaf 0 jaar. Of het aan mijn moederschap op latere leeftijd ligt of niet. Ik ga voor veiligheid en kwaliteit. Daarom vind ik dit lieve popje een ideaal kraamkado, maar het is natuurlijk ook superleuk als verjaardagskado of als kado voor de komende Sinterklaas- en Kersttijd. De prijs vraag je? De Kanindocka-pop is verkrijgbaar voor 34,99

En we noemen haar ... Lientje - de Kanindocka pop

Blij Blij Blij

Mama? Mag ik dit popje alsjeblieft houden?” Het moge duidelijk zijn. Lientje is de nieuwe favoriet van dochterlief. Maar wees gerust. De andere knuffels zijn en blijven lief. Maar Lientje hoort nu ook bij de knuffel-familie. Het is leuk om te zien hoe een klein kind zich ontwikkelt. Alle vaardigheden en eigenschappen die ze zich aanleert of die versterkt worden. Mooi, duurzaam en lief speelgoed kan daaraan bijdragen.

En we noemen haar ... Lientje - Review Kanindocka pop

Heeft jouw kind een favoriete knuffel? En wat is zijn of haar naam?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

Wist je dat je dit lieve knuffelpopje kunt bestellen bij de ontzettend veelzijdige en leuke webshop Niet Groot? En dat er nog veel meer leuke lifestyle producten te vinden zijn?

Dit product heb ik ontvangen

Ja! Stuur mij meer tips, adviezen en persoonlijke verhalen.

[ Vul je mailadres in en klik op ok! ]