Word stapelverliefd op het leven en geniet van je pad

Word stapelverliefd op het leven en geniet van je (levens)pad

In Gezichtsverzorging & make-up, Lifestyle, Persoonlijk by Roryblokzijl12 Comments

Stapelverliefd? Waarop? Of op wie? Of wat? Het leven? Je (levens)pad? Waar hebben we het eigenlijk over? De partner, een geheime liefde, je (levens)werk, een nieuwe baan, een sprankelend inzicht of anders? Let me explain it to you. Een tijdje terug kreeg ik het mooie boek van Natascha Koningsveld van Colour&Spice toegestuurd: “The Beauty Sabbatical” met als ondertitel: “word stapelverliefd op het leven“. Zo mooi om je te verdiepen in hoe je leven loopt, waar je naartoe wilt en het pad ernaar toe. Gek genoeg wilde ik dit boek enorm graag lezen en toch ook weer niet. Ken je dat? Iets heel graag willen en er tegelijkertijd tegenop zien? Dat zegt iets. In dit geval over mijzelf.

I went down to the crossroads – het pad van mijn leven

En toch… komt het helemaal op het juiste moment. Ik sta namelijk echt op ‘crossroads‘ voor wat betreft werk en misschien toch ook mijn leven in zijn totaliteit (want alles heeft met elkaar te maken). Of dat nu te maken heeft met leeftijd, of bezinning, of met het terugkijken op je leven tot nu toe. In ieder geval ben ik op dit moment erg bezig met mijn pad in het leven. Daarom is het stiekem ook extra moeilijk om daadwerkelijk diep in dit prachtige (werk)boek te duiken. De opdrachten te doen, want dan moet je namelijk oprecht en eerlijk zijn (tegenover jezelf) en kwetsbaar. Daar moet je ook echt de tijd voor nemen, vind ik. En dat is niet alleen ingewikkeld maar ook spannend.

Word stapelverliefd op het leven en geniet van je pad

The law of attraction

Want wil je de waarheid wel weten? Oprecht en eerlijk tegenover jezelf zijn. Durf je dat? Durf je in de spiegel te kijken en te zien waar je nu staat? Ondanks alle zorgen die er zouden kunnen zijn te geloven in de uitkomst? Want dat is waar het om gaat. Flip the switch. Denk niet aan: “Maar stel je voor dat het niet lukt“. Of: “Heb ik daar het geld wel voor?“. “Is het niet allemaal te onzeker?“. Niemand weet het zeker. Neem gewoon de beslissing. Ondanks dat je het niet weet. Je neemt gewoon de beslissing. Op dat moment schakelt je brein over naar een hogere frequentie. En dat is het moment dat de wet van de aantrekkingskracht zijn werk gaat doen.

It’s meant to be – het (levens)pad

Ik praat waarschijnlijk in raadsels voor een groot deel van jullie. Te vaag? Te onduidelijk? Ik begin er zelf steeds meer in te komen. Te geloven in wat er voor mij klaarstaat. Het universum regelt het allemaal. Luister je weleens naar de verhalen van Hicks? Of verdiep je jezelf in de affirmaties van Louise Hay? Zo niet, geen probleem natuurlijk. Maar weet dit. Er gebeurt zoveel in je leven. Het is goed om ervoor open te staan. Te voelen dat: “what’s meant to be” daadwerkelijk voor je klaarstaat. Het staat er al. Is al voor je uitgestippeld. Maar erin geloven? Dat moet je zelf doen. In een nutshell is dat mijn interpretatie van het prachtige boek van Natascha Koningsveld van Colour&Spice.

Kiezen voor het licht in jezelf

Prachtig om te lezen waar Natascha vandaan komt. Hoe haar leven is gelopen. Hoe ze het pad van haar leven tot nu toe heeft bewandeld. De keuzes die ze heeft gemaakt. Wat het leven haar heeft gebracht. Het is inspirerend en het zorgt ervoor dat het – in ieder geval bij mij – begint te kriebelen van binnen. Los daarvan vind ik het (juist in deze ingewikkelde tijden) heel fijn en goed om mij bij tijd en wijle terug te trekken in mijn eigen cocon. Te genieten van de visualisaties, het tekenen en schilderen wat weer omhoog komt (als kind was het een van mijn favoriete bezigheden), te lezen over wat je diep van binnen weet maar wat je eigenlijk alweer vergeten was in de hectiek van het leven.

Word stapelverliefd op het leven en geniet van je (levens)pad

See you true colours

Afgelopen zondag waren dochtertje en ik weer aan het tekenen en schilderen. Een van de dingen die deel uitmaakt van ‘quality time‘ van moeder en dochter (met haar vader doet ze juist weer heel andere dingen, zoals in weer en wind naar buiten gaan en lekker fietsen). Soms pakken Mila en ik er mooie boeken bij om inspiratie op te doen. En ja, ook dan komt dit mooie boek naar voren. Toevallig openden we het bij hoofdstuk 2 ‘Rebalance’ en ik werd geraakt door de mooie woorden: “Het vraagt moed om stil te staan bij je doen en laten. Het vraagt moed om je terug te trekken uit situaties die niet in harmonie zijn met jouw persoonlijkheid“.

Word stapelverliefd op het leven en geniet van je (levens)pad

Dit is wie ik ben – dit is jouw pad

Dit is met recht – naast een dierbaar naslagwerk om er steeds weer bij te pakken – een werkboek te noemen. Je leest het niet in een keer uit. Opdrachten zijn er om in fases uit te voeren (voor mij). Soms voelt een situatie ineens rijp om je ergens op te storten en op andere momenten voel ik mij te kwetsbaar of onzeker en weet ik dat ik het even moet laten. Hoe dan ook heeft het iets in mij getriggerd. Eigenlijk – als ik heel eerlijk ben – was ik al bezig met het principe van ontdekken waar ik nu sta, waar ik naartoe wil en te genieten van de weg ernaar toe. Toch had ik nog even een extra duwtje nodig om mijzelf te realiseren dat dit het juiste pad is. Het goede moment. Om de stap te wagen, het risico te nemen, te geloven in mijzelf.

Word stapelverliefd op het leven en geniet van je (levens)pad

Interview met Natascha

Als je jouw leven overnieuw zou mogen doen (met de kennis van nu). Zou je de dingen dan anders hebben gedaan?

Als ik terugkijk op de 52 jaar dat ik op deze prachtige planeet rondwandel, dan heb ik voor mijn gevoel al veel verschillende levens geleefd. Ik was als kind heel expressief en eigenzinnig, ik trok mij van niemand iets aan, mijn ouders werden er gek van. Vanaf mijn 15de had ik een vast vriendje, zijn familie zat in de fashion en het interieurdesign. We woonden aan een van de mooiste grachten van Amsterdam en gingen vijf dagen per week uit. Het leven lachte mij toe, als een vlinder fladderde ik door het leven. Na acht jaar ging de relatie uit en halverwege mijn twintigste belandde ik in een rampjaar. Hierna ben ik spiritueler geworden, bedachtzamer, en leerde ik beter naar mijzelf en mijn intuïtie te luisteren.

Ik startte vervolgens mijn eerste schoonheidsstudio en ontwikkelde een liefde voor natuurgeneeskunde en natuurzuivere producten. Mijn kinderen werden geboren en ik werd gevraagd om creative director te worden van een natuurzuiver cosmeticamerk. Hier leerde ik alles over branding en het opbouwen van een krachtige merkidentiteit. Superleuk, maar jeetje wat miste ik het een-op-een werken met mensen. Het moment waarop alles samenkomt. Dat de antwoorden als vanzelf binnenstromen en je precies aanvoelt wat iemand nodig heeft om boven zichzelf uit te stijgen.

Dit verlangen liet mij niet meer los en in 2009 startte ik een zoektocht naar één volmaakt mooie huidverzorgingsmethode voor ambitieuze vrouwen die behoefte hebben aan Inner & Outer Beauty. De combinatie van spiritualiteit, natuurgeneeskunde, coaching en de allermooiste natuurzuivere producten voor het bewerkstelligen van meer energie en een mooie huid, bracht mij bij het creëren van de Colour&Spice – Holistic Beauty Therapy. Toen ik de deuren van mijn studio opende, wist ik niet wat mij overkwam. Binnen een halfjaar had ik een megalange wachtlijst voor mijn behandelingen. Er werd lovend over geschreven door beautyjournalisten van bladen als Nouveau, JAN, Harper’s Bazaar, LINDA., Libelle en Grazia. 

Zo schreef beautyjournalist Anneloes Tas: ‘Door mijn werk als beautyjournalist heb ik de afgelopen jaren veel bijzondere beautytreatments mogen ervaren. Maar zelden heeft een gezichtsbehandeling zoveel indruk gemaakt als deze. Behalve de stralende gloed, die zelfs wekenlang bleef, heeft Natascha mij voor altijd meer inzichten gegeven over het welzijn van de huid en de connectie met je algehele wellbeing, energie, state of mind en zo meer.’ Voor mij was dit een erkenning dat er behoefte was aan een holistische beautymethode die zich niet alleen focust op uiterlijke verzorging, maar ook op wie je bent, wat je voelt en wie je als vrouw wilt zijn.

Door de grote belangstelling kwam ook een langgekoesterde wens uit: mijn liefde voor authentieke schoonheid en holistisch ondernemen delen met vakvrouwen die ook op een dieper niveau wilden werken. Inmiddels werken er meer dan 25 Colour&Spice – Holistic Beauty Therapists in Nederland en België. En hoewel het mijn passie is om vrouwen te begeleiden, kun je mij ook vaak vinden in mijn atelier, waar ik teken, schilder en boetseer. Ik heb onlangs een opleiding voor creatieve coaching afgerond en die integreer ik met zó veel plezier in mijn werk. Het mooie is dat al die verschillende dingen zijn samengekomen in mijn werkwijze en in mijn boek The Beauty Sabbatical.

Tijdens mijn Beauty Sabbatical heb ik ervaren hoe belangrijk het is om bewust ruimte te maken voor alle creaties die in je zitten en die gehoord en gezien willen worden. Een waardevol leven betekent voor mij naast gezondheid, liefde en vrijheid, ook ruimte creëren om jezelf steeds weer opnieuw uit te vinden. Als ik mijn leven nogmaals zou mogen invullen, dan had ik mijn intuïtieve en ondernemende kwaliteiten graag op jonge leeftijd in mezelf gewaardeerd en niet – zoals ik dat jarenlang heb gedaan – in twijfel getrokken of als zwakheid bestempeld. Ik heb mezelf zo vaak verweten dat ik geen strategische keuzes maakte op basis van bijvoorbeeld omzet of het creëren van een groot bereik. Nu ben ik daar juist trots op. Dat had ik graag op jongere leeftijd willen inzien, dan had ik mijn strenge en perfectionistische periodes kunnen overslaan“.

Wat heeft het schrijven van dit werkelijk prachtige boek je gebracht?

Door het opnieuw beleven van herinneringen, het maken van de oefeningen in het boek en ook door mijn zienswijze te verdiepen, ben ik veel dichter bij mezelf gekomen. Mijn eigen Beauty Sabbatical heeft écht heel veel in gang gezet. Van kleine veranderingen, zoals het anders indelen van mijn dagen, tot aan de verkoop van ons huis en het verhuizen naar een andere stad“.

Welke Colour&Spice producten zou je aanraden wanneer je jezelf – zoals ik – op ‘crossroads‘ voelt?

Ik zou de dag beginnen met een Beauty Sabbatical-moment voor jezelf, omdat je hiermee in kleine stapjes je zelfverzekerdheid traint. Dit zorgt ervoor dat je straks makkelijker grote beslissingen maakt, vanuit je eigen waarheid. Als je voelt dat je op een kruispunt staat, is het eerste doel: je eigen pad weer kunnen zien en voelen. En ik zou je aanraden om van start te gaan met de Colour&Spice – Holistic Beauty Therapy.

De Holistic Beauty Therapist ondersteunt je maandelijks met een twee uur durende behandeling waarin ze met onder andere healing, massages, kruiden en coaching een Beauty Detox-proces van zuiveren en herstellen in gang zet. Je ziet je huid mooier worden en ervaart meer rust in het dagelijks leven. Stap voor stap bouw je zo je energie weer op en versterk je niet alleen je uiterlijke pracht, maar ook je innerlijke kracht. Onder de vleugels van een professional kun jij groeien. En als laatste… een 7-daagse miniset met natuurzuivere producten. Het is extra fijn om jezelf nu te verwennen met mooie huidverzorging“.

Raad je aan om door te zetten bij twijfel of juist een pas op de plaats te nemen?

Doorzetten! Altijd in beweging blijven, ook al is het maar één klein stapje in de juiste richting“.

Ik was blij verrast met de fijne recepten zoals ‘rozemarijn-steranijsdrank’ en ‘rozen & kardemomlassi’. Kunnen we in de toekomst ook recepten van ondersteunende gerechten (voor bijvoorbeeld lunch of diner) van je verwachten?

Helaas niet, maar wel mooie handgemaakte bekers en schaaltjes“.

Wat zijn je ideeën over een vervolg op dit mooie boek, waarin je misschien nog dieper ingaat op bepaalde punten?

Ik heb ontzettend veel zin in het geven van livedagen. Vanaf 1 september gaat mijn nieuwe studio open. Hier ga ik een klein groepje vrouwen door middel van een jaarprogramma persoonlijk begeleiden met het creëren van een authentieke merkidentiteit en een business waar ze al zo lang van droomden. De eerste masterclass die ik sinds tijden heb gegeven, is sinds vorige week een feit. Het was zo fijn om weer eens ‘offline’ samen met andere vrouwen mooie dingen te creëren“.

En als laatste geen vraag, maar meer een opmerking. In de toekomst zie ik mijzelf graag eens bij je langskomen. Ik ben heel erg benieuwd hoe wij in ‘het echt’ matchen en of je meteen aan zou voelen welke behandeling (of productsoort) bij mij past. Bij mijn (levens)pad. Wat zou jij daarvan vinden?

Daar kijk ik nu al naar uit! Je bent straks meer dan welkom in mijn nieuwe studio in Leiden. Het gaat een intieme, inspirerende en magische plek worden, waar je als vrouw helemaal tot jezelf kunt komen en waar ik je graag laat zien hoe je op holistische wijze het mooiste in jezelf naar buiten brengt. Zodat jij NU de vruchten kan gaan plukken van alles wat je tot nu toe hebt gemanifesteerd“.

Word stapelverliefd op het leven en geniet van je (levens)pad

Dankjewel Natascha!

Dankjewel voor je inspiratie Natascha, zowel met je boek als met je fijne producten. En ook veel dank voor je uitgebreide, mooie en inspirerende antwoorden. Ik kom heel graag eens bij je langs! Ik heb er nu al ontzettend veel zin in.

De geurkaars gaat trouwens hard, want ik voel mij oprecht in de flow werken wanneer ik de kaars laat branden. Het (nacht)masker gebruik ik ook nog met veel plezier want wat een boost is het voor mijn – toch ouder wordende – huid. Dank ook voor je liefdevolle en waardevolle tips en adviezen! Ik neem ze allemaal mee op het pad van mijn leven.

Werken aan jezelf. Genieten van je (levens)pad. Ze noemen ‘liefde’ een werkwoord, maar dat geldt – vind ik – net zo goed voor werken aan jezelf. Hoe doe jij dat?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

Ik heb het prachtige boek en de geurkaars toegezonden gekregen

Colour&Spice Beauty Sabbatical pakket ‘Let the sunshine in’ (exemplaar The Beauty Sabbatical twv € 29,50 en de limited edition Beauty Sabbatical geurkaars twv € 34,50) – nu samen voor € 59,50

 

Photocredits Colour&Spice: foto’s van de binnenzijde van The Beauty Sabbatical èn foto’s van Natascha van Koningsveld 

 

Ja! Stuur mij meer tips, adviezen en persoonlijke verhalen.

[ Vul je mailadres in en klik op ok! ]