Veertigplus-test: een nachtmasker voor een verjongend effect

In Gezichtsverzorging & make-up by Roryblokzijl14 Comments

Een veertigplus-test? Nu ik onlangs jarig ben geweest moet ik bekennen dat ik wel een veertigplusser ‘to the max‘ ben. Aan de andere kant is dat misschien juist wel heel goed in het kader van het testen van gezichtsverzorgingsproducten. Dat ik nog steeds veelvuldig jonger wordt geschat heeft misschien te maken met mijn (Indische) genen, of met het moeder zijn van een jong kind. Toch ben ik ervan overtuigd dat de manier waarop ik mijzelf verzorg zeker ook bijdraagt aan mijn ‘goed geconserveerde’ (blêh, wat klinkt dit belegen) huidje.

Veertigplusser to the max

Ik ben erg dankbaar voor het feit dat ik wat dat betreft ‘ontdekt’ ben door de PR-bureaus en de merken van alle fijne producten die ik in de loop der tijd heb mogen testen. Vlak voor de vakantie was het dan ook weer zover. Een nieuw product van een van mijn favoriete merken: Filorga. Prachtig design, minimalistisch uiterlijk en toch uitgesproken chique. Tegelijkertijd ingetogen maar met maximaal effect. Je bent inmiddels benieuwd? I put it to the test for you.

Rory test: NCEF-Night Mask van Filorga

Ik heb het over Filorga’s nieuwste NCEF-Night Mask. Een waanzinnig product, namelijk een speciaal masker voor wanneer je kampt met korte nachten en een vermoeide en gestreste huid. Uh, mijn hand schiet direct omhoog. Als moeder van een (klein) kind is het denk ik een zegen om dit product te gebruiken. En daar ben ik denk ik niet de enige in. Twee producten in een klap (klinkt leuker dan ‘vliegen’). Een nachtcrème en masker ineen. Minder handelingen en maximaal rendement. Ik zeg: “JA!

Slaap houdt je jong

We weten natuurlijk allemaal dat voldoende slaap (een goede nachtrust) belangrijke factoren zijn voor het krijgen en houden van een gezonde, mooie huid. Naast genoeg (water) drinken, hydrateren door middel van crèmes en nog veel meer. Maar slaap een tijdje heel erg slecht en het effect is direct te zien: een grauwe huid, vaal en een waas onder je ogen. Met een beetje pech donkere vlekken en met nog minder mazzel zijn de ‘zakjes’ ook nog eens gevuld met vocht. Et voilà … wallen! Het is niet voor niets dat je ook regelmatig leest dat slaap je jong houdt.

Veertigplus-test: een nachtmasker voor een verjongend effect

Jongens, ik heb zó slecht geslapen!

Ikzelf wist overigens niet echt wat slaapgebrek was (al dacht ik het wel te kennen. Hilarisch gewoon) totdat ik hoogzwanger was (draaien lukte niet meer, onrustig gevoel in buik en ledematen) en daarna, toen ik bevallen was van een baby. Om de twee uur borstvoeding. Veel, erg veel huilen. Maar hé, zo gek is dat niet. Als je jezelf probeert voor te stellen hoe het enorm wennen moet zijn voor een baby. Uit zijn veilige coconnetje in de buik van mama naar de buitenwereld met al haar prikkels. Een ritme van dag en nacht wat nog moet omdraaien. Wennen aan alles om je heen. Ga er maar aan staan.

Veertigplus-test: een verjongend effect

Maar ik wijd weer eens uit. Al ben ik zelf al een tijdje ‘uit de luiers’ met een meisje van 6 jaar oud. Ook ik heb weleens slechte nachten. Acht uur slaap? Ik haal het bijna nooit (jij wel?). Ook zou ik veel meer water moeten drinken dan wat ik nu doe. Hoe fijn zou het zijn als je huid tijdens de uren slaap die je hebt automatisch zou herstellen? Zou verjongen? En je dat effect ook nog eens zou kunnen verdubbelen (zowel herstel als correctie van rimpels, stevigheid en glans)? Volgens Filorga kan het. Hun credo bij het NCEF Night Mask is niet voor niets: “Een verjongend effect, al na 7 nachten!

Veertigplus-test: een nachtmasker voor een verjongend effect
Een hele fijne stevige substantie die je goed uit kunt smeren. Een prettige licht geparfumeerde geur die mij aan rozen doet denken

Age is nothing but a number

Hoe dat nu kan? Denk aan een combinatie van hyaluronzuur, Melatonin’CX, collageen en een intensief natuurlijk detoxmiddel. En je begrijpt dat je hiermee het herstel van de huid intensiveert. Dat je zelfs rimpels corrigeert en je huid haar stevigheid en glans weer terugkrijgt. Klinkt te mooi om waar te zijn? Laat ik dit Night Mask nu heel uitgebreid getest hebben. Na het vlak voor de vakantie een paar weken en erna iedere avond te hebben gebruikt, kreeg ik gewoon een waanzinnig compliment van een nichtje: “Rory, je ziet er sowieso véél jonger uit, maar hoe oud ben je nu eigenlijk, 45 of 46?“. Ik: “Uhm, ik word dus 48 jaar volgende week“.

Veertigplus-test wijst uit: zachte en mooiere huid

De uitkomst van mijn test? Mijn huid voelt niet alleen gladder en zachter aan, maar ziet er ook wat ‘lichter’ uit. Mooier. En als je het toch wilt weten. Voor mijn gevoel ook wat jonger. Dat kan ik natuurlijk niet hard maken, maar met complimentjes zoals hierboven beschreven ben ik wel heel blij. Natuurlijk heeft elk voordeel ook een ontwikkelpunt. Normaal gesproken gebruik ik een satijnen kussensloop – handig voor een gladdere huid en minder haarverlies – maar als je het masker hebt aangebracht is dat niet de ideale combinatie als je een buikslaper bent. Dan ‘plakt’ het toch al snel wat teveel.

Veertigplus-test: een nachtmasker voor een verjongend effect
Op de foto nog vol, maar inmiddels bijna helemaal leeg. Een volgend exemplaar staat hoog op mijn wishlist

Plakken aan je kussensloop

De oplossing is natuurlijk om – tijdelijk – een katoenen kussensloop te gebruiken. Of – zoals ik doe – eerst een tijdje te lezen in bed, zodat het Night Mask meer is ingetrokken en dan pas te gaan slapen. En proberen in eerste instantie op je rug te blijven liggen. ’s Ochtends word ik overigens bijna altijd op mijn buik wakker, maar wees gerust. Ik zie geen vlekken op het kussensloop. Het is dus meer een gevoel waar je even aan moet wennen.

Hoe lang slaap jij gemiddeld per nacht? En wat is het effect daarvan op jouw huid?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

Het NCEF-Night Mask van Filorga ter waarde van € 59,90 (voor 50 ml) heb ik toegezonden gekregen. Dit product is vanaf september verkrijgbaar bij ICI Paris XL

 

 

Ja! Stuur mij meer tips, adviezen en persoonlijke verhalen.

[ Vul je mailadres in en klik op ok! ]