Walking on my blue (and grey) leather shoes – schoenen voor de man

In Lifestyle by Roryblokzijl12 Comments

Een variant op het liedje ‘Blue suede shoes‘. De tekst is natuurlijk heel anders (“but don’t you
step on my blue suede shoes“) maar ik vond het wel heel toepasselijk. Want Huib en schoenen. Dat is toch wel een dingetje. Een specifieke smaak. Een grote zorgzaamheid (schoenen poetsen? Hij doet het nog) en oplettendheid. Je zal hem geen bruine schoenen onder een blauw pak zien dragen. Terwijl dat in deze tijd best wel weer kan. Of het fashionable is? Dat moet iedereen voor zichzelf uitmaken.

Van New York tot je eigen stad

Schoenen dus. En bij voorkeur van leer. Van binnen èn van buiten graag. Tot nu toe werden ze gekocht in het buitenland (toen we nog regelmatig tripjes naar New York en Rome maakten) of bij de gerenommeerde schoenenwinkels. Gaandeweg kwamen we erachter dat er veel meer ‘vissen in de vijver’ zijn voor wat schoenenwinkels betreft. Nu moet ik toegeven dat Huib daar altijd wat sceptisch over is geweest.

Een ‘eigen merk’? Dat is toch niet hetzelfde?

Een beetje net als wanneer ik iets in de supermarkt koop van het eigen merk. Dat kan volgens hem nooit zo goed zijn als ‘the real deal‘. Onzin natuurlijk. Want waarom zou dat niet zo zijn? Zijn het niet vaak restanten van een A-merk met een ander label of wikkeltje eromheen? Dat is natuurlijk weer iets heel anders dan schoenen. Dat klopt.

Walking on my blue (and grey) leather shoes - schoenen voor de man
Wist je dat je tegenwoordig bij Bristol ook leren schoenen kunt kopen? Zowel voor mannen, vrouwen als kinderen?

Met minder geld iets heel moois kopen

Het principe is daarentegen hetzelfde. Nu we door omstandigheden wat meer moeten opletten met onze uitgaven, heb ik ontdekt dat je voor veel minder geld ook prachtige leren schoenen kunt kopen. Bijvoorbeeld bij Bristol. Het is maar waar je voor openstaat. Dat is waar ik voor sta. Als je niet meer openstaat voor dat wat er mogelijk is, in wat voor stramien zit je dan vast? En waarom?

Ik heb geen tijd om in de uitverkoop te duiken

Iets wat mij onlangs nog opviel in het centrum van de inmiddels grote stad waarin ik woon. Vlak voor de kerstdagen struinde ik nog even langs de winkels. Op zoek naar de mooiste cadeaus voor niet persé de hoofdprijs. En echt. Het is mogelijk. Als je gewoon maar wat meer moeite doet. Wat meer de tijd neemt. En ook door alles heenkijkt. Toegegeven. Niet iedereen heeft het geduld om door de rekken met afgeprijsde artikelen te gaan. Item voor item te bekijken. Totdat je dat pareltje eruit haalt, waar ineens iedereen om je heen naar kijkt. Omdat jij het in je handen hebt.

Consumeren of consuminderen? That’s the question

Dat is dus wat ik dacht te zien. Mensen met tassen vol luxe cadeaus. Op het laatste moment gekocht. Soms gedachteloos, soms met aandacht. Maar vaak wel tegen de hoofdprijs. En dat is natuurlijk ook prima. De economie draait weer op volle toeren. We consumeren ons helemaal gek. Persoonlijk doe ik daar niet aan mee. En probeer ik juist te consuminderen. Wanneer je echt wat nodig hebt proberen we altijd eerst te kijken of we het in de aanbieding kunnen vinden, of tweedehands.

Walking on my blue (and grey) leather shoes - schoenen voor de man

Lederen schoenen voor bij een zakelijke outfit

Met schoenen ligt dat wat anders. Hoewel ik zelf onlangs een paar – tweedehands – laarsjes heb aangeschaft waar ik ontzettend blij mee ben. Werkt dat voor Huib niet. En dat mag ook. Hij heeft een specifieke smaak. Een kast vol zakelijke outfits. Die hij ook iedere dag van zijn werkende leven draagt. Jullie hebben vast wel mijn artikel over de honderden overhemden gelezen die hij heeft (en draagt). Daar horen dito stropdassen bij. En je begrijpt dat hij altijd naar een bepaald type – bijpassende zakelijke -schoenen zoekt.

Schoenen? Het liefst van leer

Zelf heb ik van jongs af aan gehoord van mijn moeder dat leren schoenen (en dan bij voorkeur ook leer van binnen) het beste zijn voor je voeten. Dan worden ze niet broeierig – en heb je minder kans op klachten of aandoeningen – en leren schoenen blijven ook gewoon heel mooi. Mits je ze goed verzorgt. En dat zit bij Huib wel goed. Het mooie van dit prachtige paar leren schoenen is dat het een combinatie is van een halfhoog laarsje en een zakelijke, nette schoen. De kleurcombinatie zorgt ervoor dat het bij meerdere kleuren pakken past.

Bristol for Men

De rubberen zool is extra handig – want die leren zolen slijten enorm snel. Verhakken kost tegenwoordig ook behoorlijk wat geld – en ziet er niet uit als een rubberen zool (wat de zakelijkheid van een schoen benadrukt). Een mooi paar schoenen dus, in alle opzichten. Wat ze kosten vraag je? Voor maar € 59,99 koop je dit paar leren (ook wel ‘lederen’ genoemd) schoenen. Leer van buiten, leer van binnen. Een handig stukje elastiek bij de hiel (nee, dit gaat niet snel lubberen) waardoor je makkelijker de schoen inkomt. Huib vindt het een uitkomst. De schoenlepel heb je daardoor niet nodig.

Walking on my blue (and grey) leather shoes - schoenen voor de man
Grappig hè? Op iedere foto lijken de kleuren weer net anders. De basis is grijs, met bruine en blauwe accenten. Zie je het accent van de blauwe (rubber) hakken?

Langer met je schoenen doen

En de mooie zool (en hakken) zijn dus van kunststof, waardoor je ook langer met de schoenen doet. Nog een pluspunt? Je combineert ze net zo makkelijk met een zakelijk kostuum, als met een jeans en trui. Van meerdere markten thuis dus, deze mooie schoenen van Bristol. Sinds Huib ze heeft, draagt hij ze echt enorm vaak. Het model, de kleuren. Het zorgt ervoor dat je ze heel makkelijk bij any other outfit kunt dragen. Ik vind het een aanwinst. Voor Mila en mijzelf ga ik binnenkort ook kijken voor leren schoenen.

Hoe lang doe jij met je schoenen? En kies jij bewust voor lederen (leren) exemplaren?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

 

Deze schoenen heeft Huib ontvangen

 

 

Ja! Stuur mij meer tips, adviezen en persoonlijke verhalen.

[ Vul je mailadres in en klik op ok! ]