Vind je balans: kind thuis en toch vanuit huis werken?

In Beeld, Lifestyle by Roryblokzijl4 Comments

Yes, I can. Maar niet zo makkelijk te realiseren. Zeker niet als je voor jezelf weet dat je kind toch echt op nummer 1 staat. Ik ervaar het met name in periodes als bijvoorbeeld de herfstvakantie, wanneer peuterdochter niet naar de peuterspeelzaal gaat. Of in tijden dat ze ziek is. Je wilt zoveel, maar het gaat eenvoudigweg niet. En weet je dat juist op een moment dat ik eigenlijk ‘even’ niets kan. Ik ineens meer doe dan ik ooit had gedacht?

Vind je balans: kind thuis en toch vanuit huis werken?

Dus toch een soort van balans? Hé, hoe komt dat?

Hoe dat komt? Die balans? Een mindset. Meegaan met de flow. Als je jezelf erop instelt dat je nu eenmaal weinig ruimte hebt en dat alles wat je doet meegenomen is… krijg je zomaar opeens meer voor elkaar dan je denkt. Het is net alsof je jezelf van te voren juist géén doelen moet laten stellen. Je wensen loslaten. En dan lijkt het vanzelf goed te komen.

Alleen spelen

Een peuter van 3,5 jaar speelt steeds meer alleen. Met haar speelgoed. En haar eigenbedachte verhaaltjes. Vaak genoeg hoor ik – terwijl ik in de keuken aan het koken ben, of op mijn laptop aan het werk ben – heel zacht gefluister. Dan speelt ze dat pop haar zusje is. En vertelt ze pop waar ze naartoe gaan reizen. Wat ze aan mag doen. Kleedt ze pop aan. Té lief.

Vind je balans: kind thuis en toch vanuit huis werken?
(Longsleeve en rokje: Noppies)

Mama, ik ben toch belangrijker?

Maar het is ook zo dat ze regelmatig aandacht wil. Vanzelfsprekend. Ze is nog klein. Dus dat hoort er ook bij. Soms met een zucht, maar altijd met een glimlach laat ik mij dan meetrekken in het spel. En staan we te dansen in de huiskamer. Of lopen we in een ’treintje’-formatie door het huis. Want – vindt peuterdochter: “Mama, ik ben toch belangrijker?” En weet je? Dat vind ik ook. Hoe het ook zij. Ik kan een balans willen. Maar de weegschaal slaat toch altijd door naar haar kant. En terecht.

Tussen Kunst en Kids

Hoe geweldig is het dan dat je merkt dat je zo’n prachtige herfstvakantieweek hebt gehad! Doordat je ineens in de plaats van een andere (mama)blogger naar een leuk persevent bent geweest. Superleuke collega (mama)bloggers hebt ontmoet. Een creatieve en fijne middag hebt gehad. En peuter ook. Ik heb het over ‘Tussen Kunst en Kids’, bij het Novotel in Amsterdam. Mila en een groot aantal kinderen hebben zelf een echt kunstwerk mogen schilderen. Een superfijne dag die mijzelf ook weer in balans heeft gebracht. Met veel fun!

Kindervakantie: kind thuis en toch vanuit huis werken?

Kindervakantie: kind thuis en toch vanuit huis werken?
(Vest, sjaal, longsleeve en rokje: Noppies)

Over kinderyogabordspel, Mila’s onderwaterwereld en kalenders gesproken

En terwijl we enorm tegen deadlines aanliepen met ons kinderyogabordspel (het is inmiddels geleverd!), de eerste officiële druk van Mila’s onderwaterwereld en ook nog de eeuwigdurende, schattige, überlieve Mila’s verjaardagskalender heb ik toch de tijd genomen om lekker een rondje Naarden-Vesting te lopen. De balans weer even de andere kant op laten gaan. Namelijk die van vrije tijd, natuur en plezier. Heerlijk! Veel frisse lucht opsnuiven, terwijl Mila in haar nieuwe kleertjes rondrende.

Vind je balans: kind thuis en toch vanuit huis werken?

Rondje natuur, onbetaalbaar

Want weet je dat dat echt de ultieme tip is? Als het water je figuurlijk tot de lippen staat. Je even niet meer goed kunt focussen. Het gevoel hebt dat je er niet meer uitkomt? Dan is de natuur ingaan. Met kind. Lekker wandelen. Zo waardevol. Samen genieten van het weer. Frisse lucht inademen. Lekker bewegen. En dan als bonus oefenen met foto’s maken. Voor een OOTD (oftewel: outfit of the day) van Mila.

Vind je balans: kind thuis en toch vanuit huis werken?

Deze kleertjes (de sjaal die ze draagt en het vestje, rokje en de longsleeve die ze in haar handen houdt) van peuterdochter heb ik gekregen van Noppies
Vest Lyn: 39,99
Longsleeve Lyn: 19,99
Sjaal Lyn: 18,99
Rokje Lyn: 22,99
Maillot, laarsjes en overige kleding: eigen bezit

Kan jij goed vanuit huis werken? En heb jij de ultieme tip om een goede balans te vinden?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

Ja! Stuur mij meer tips, adviezen en persoonlijke verhalen.

[ Vul je mailadres in en klik op ok! ]