Vandaag? Blijf ik binnen

Vandaag? Blijf ik binnen

In Lifestyle by Roryblokzijl8 Comments

Ja ja, het ‘Vandaag-Blijf-Ik-Binnen-seizoen’ van Anne&Max is begonnen! Want binnen blijven is zo gek nog niet. Zeker als ik kijk naar de situatie sinds een week of twee geleden. Wanneer het ziek zijn elkaar opvolgde. Ik overeind moest blijven staan om de ballen hoog te houden. Makkelijk was het niet, maar je kiest er dan wél sneller voor om binnen te blijven en te genieten van dat wat er is. Het pakketje van Anne&Max kwam dan ook goed van pas.

Vandaag-Blijf-Ik-Binnen-thee

Wat dacht je van een afkorting voor de leuke term: ‘Vandaag-Blijf-Ik-Binnen’? Namelijk: VBIB! Deze heerlijke zakjes thee zijn 100% biologisch en zorgvuldig samengesteld door Anne&Max zelf. De Vandaag-Blijf-Ik-Binnen-thee is – met als smaak ‘rooibos met sinaasappel, kardemom, kaneel en gemberwortel’ – uitermate geschikt voor dit seizoen. De VBIB-thee is licht zoet en smaakt heerlijk bij iets lekkers, zoals een stukje pure chocolade.

Choco Chai

O la la! Ook ideaal voor een binnen-blijf-dag. De heerlijke spicy choco met de milde zoete smaak van chai is voor als je houdt van chocolademelk met een beetje pit. Doe er nog lekker een shot espresso in en dit is je ‘go to’-drankje bij een moeilijke dag. Of gewoon een fijn drankje om je dag mee te starten. Deze bio choco chai is gemaakt met pure ingrediënten zoals zeezout, chilipeper, gember en kardemom.

Koffie!

Wist je dat – naast espresso en filterkoffie – Anne&Max ook handige, composteerbare koffiecups heeft? De cupjes zijn gemaakt van natuurlijke materialen en plantaardige oliën. Na het maken van je espresso (of lungo) gooi je deze single use cups gewoon bij het restafval (of composteer je deze thuis). Ideaal om de voedingrijke compost weer te gebruiken om te gebruiken in je moestuintje. Zo drink je niet alleen lekkere koffie – gemaakt van koffiebonen uit Peru – maar zijn deze cups ook beter voor het milieu! Pluspunt.

Vandaag? Blijf ik binnen

Wat zegt Anne&Max?

De ‘Huiskamer Espresso’ is een mooie koffie voor smaakvolle espresso (40 ml) of koffie met melk. Voor de liefhebbers van een grotere koffie is de Huiskamer Lungo (110ml). Beide cups hebben de smaaktonen rode kers, hazelnoot en pure chocolade. De Lungo heeft iets meer tonen van pure chocolade en een minder sterke intensiteit“.

Wist je dat…

Anne&Max is aangesloten bij het Futureproof Coffee Collectief? Dat houdt in dat verschillende koffiebedrijven samenwerken aan de berekening van de echte prijs voor koffie. De biologische Arabica koffies worden direct van kleinschalige koffieboeren ingekocht. Fantastisch, want hierdoor ontvangen de koffieboeren een eerlijke prijs! Alle koffiebonen zijn op een duurzame en eerlijke manier geproduceerd. En 1% van hun omzet van de koffiebonen gaat naar het planten van een (voedsel)bos.

En dan deze re-usable cup

Ik kreeg deze mooie roze Anne&Max re-usable cup. Heel handig om je warme drank in mee te nemen, want niet alleen houdt de cup je drankje tot wel 45 minuten warm, maar je kunt ‘m ook oneindig gebruiken én is voor 100% recyclebaar! Oe, en wist je dat je – iedere keer als je koffie, thee of chocomelk bij een Anne&Max komt halen met je eigen cup – maar liefst €0,30 korting krijgt? Hoe meer gasten hun eigen cup meenemen, hoe minder papieren cups worden gebruikt. Het doel is om helemaal te stoppen met papier en alleen nog maar re-usable cups te gebruiken.

Vandaag? Blijf ik binnen
Meer foto’s? Vind je in mijn Instagram-post

Wat achtergrond informatie over Anne&Max

Al bijna 20 jaar is het Anne&Max haar oprechte missie om een huiskamer in de stad te zijn, met maar liefst 29 vestigingen in Nederland. Het brood, de croissants en de scones worden iedere vroege ochtend afgebakken. De dagelijks geleverde ingrediënten worden gesneden of verwerkt tot heerlijke sappen en de koffie wordt uitgebreid getest om de lekkerste espressi en cappuccini te maken. Elke dag weer, elke dag vers en veelal bio, biodynamische, fairtrade, direct trade of gewoon hele goede eerlijke producten met een bijzonder verhaal. Ik zeg, dat klinkt goed!

Wobbe zegt

Oprichter Wobbe van Zoelen: “Wij gaan zo goed mogelijk met de wereld om ons heen om. Daarom wordt een groot deel van onze producten nu al milieuvriendelijk geproduceerd en blijven we actief op zoek naar kwalitatief goede en milieuvriendelijke producten en werkwijzen. Zo hebben wij samen met onze koffiebranders en lokale koffie exporteur onze eerste direct trade opgezet in Peru. Door deze samenwerking ontvangen de koffieboeren een eerlijke prijs en is er beter zicht op het proces van producent tot consument. Zo hoef je je als gast geen zorgen te maken dat niemand
in de keten is geschaad en zodat alles dat goed smaakt, ook goed voelt.

Vandaag? Blijf ik binnen

Wist je dat Anne&Max ook

• Volledig avocado vrij is
• Jaarlijks met Lowlander twee voetbalvelden aan zeegrasplantjes in de Waddenzeeplant
• Samenwerkt met The Ketchup Project en al meer dan 75.000 heeft gered
• Een platform voor artiesten is voor het artwork van hun menukaart
• Hun werkkleding van 100% gerecycled materiaal is gemaakt
• Jaarlijks aan Stichting het Vergeten Kind, Women INC en One Tree Planted doneert.

Ik ben in ieder geval heel blij met mijn pakketje en – as I type – ga ik weer een lekkere mok rooibos thee maken! Welk Anne&Max-filiaal heb jij weleens bezocht?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl