Denver social Photoframe, meer dan een digitale fotolijst

In Lifestyle by Roryblokzijl4 Comments

Wat leuk! Dacht ik toen ik las over een nieuw social gadget, de Denver social Photoframe van Kruidvat. Dat zou ik ontzettend graag uitproberen. Wat het is? Simpel gezegd is het een digitaal fotolijstje waarop je ‘realtime‘ beelden kunt ontvangen van je loved ones.

Vamos!

Ons voorbeeld? Wij gingen – redelijk spontaan – een weekje naar Portugal. Normaal gesproken samen met Oma en Opa. Ditmaal met zijn drietjes. Maar hoe zouden ze er toch een klein beetje bij kunnen zijn? Met de Denver social Photoframe dus!

Get the Frameo app

Hoe het werkt? Als verzender installeer je (gratis) de nieuwe Frameo app (iOS en Android) op je smartphone. De ontvanger (Oma en Opa in ons geval) zorgt ervoor dat de Denver social Photoframe up & running is. Let op! Stroom en wifi is essentieel. De ontvanger geeft mij vervolgens een code die ik verwerk et voilà. Ready-set-go. De app heeft toegang tot mijn fotobibliotheek, maar ik kan ook ter plekke foto’s maken en versturen. Heel handig dus. Toch even wat kritische èn positieve puntjes om het nut van de Denver social Photoframe te verduidelijken.

Kritische vraag

De Man: “Wat is nu precies de toegevoegde waarde van de photoframe? Je kan toch ook gewoon foto’s appen?” Ja, dat is waar. Maar … dan moet je toch een handeling verrichten (smartphone pakken, WhatsApp openen). Plus gebruik jij je telefoon weleens als fotolijst? Nee, hij zit vaker in je broekzak, tas of lígt ergens op je tafel of bureau, toch? Bij het gebruik van de social Photoframe, gebruik je het ook daadwerkelijk als fotolijstje. En je ontvangt de foto’s vanzelf (wel even op het scherm van het lijstje tikken bij nieuwe binnenkomende foto’s). Oma: “Het is wel heel gezellig, dat foto’s vanzelf voorbij komen op het lijstje“.

Denver social Photoframe, meer dan een digitale fotolijst
Dit is de ‘Denver social Photoframe’ (linksonder). Looking good!

Verschil in kwaliteit tussen iPhone en social Photoframe?

Oma: “Ik vind wel dat de kwaliteit van de foto’s wat fletser is dan de oorspronkelijke foto op mijn iPhone7“. We hebben de proef op de som genomen en foto’s zowel via WhatsApp als via Frameo verzonden en je ziet het inderdaad wel. Maar hé, nogmaals. Je gebruikt je iPhone ook niet als fotolijst. Dit is een extra social gadget. Overigens ook een nuttige opmerking van Oma: “Het formaat is een andere verhouding, waardoor er wat van boven en van onder de foto afvalt (bij een breedtefoto)“.

Denver social Photoframe, meer dan een fotolijst
Het origineel (gemaakt met mijn iPhone 5S)

Denver social Photoframe, meer dan een digitale fotolijst
Het lijstje kan je overigens ook verticaal neerzetten in plaats van – zoals hierboven – horizontaal

Focussen op het belangrijkste punt (van de foto)

Dat laatste herken ik en is wel een dingetje overigens. Voordat je met de Frameo-app een foto verzendt, moet je – middels een cirkel – focussen op het voor jou meest belangrijke punt van de foto. Maar als je samen met je kind op de foto staat en je focust op je kind. Of je hebt een flinke close-up foto en je kan maar focussen op een deel, dan mist bij – in dit geval – mijn hoofd een stuk (nu miste bij deze #ussie sowieso al een stukje hoofd, maar toch). Kortom, met close-up foto’s verlies je teveel.

Denver social Photoframe, meer dan een digitale fotolijst
Denver social Photoframe, meer dan een digitale fotolijst

Ervaringen van de vakantieganger

Wat ik zelf heb ervaren? Met foto’s die je van wat verder af maakt ‘verlies’ je niet veel van de foto. Dat is prettig, want dan hou je het oorspronkelijke beeld meer intact. Voor allerhande vakantiefoto’s van wat verder weg (met meer omgeving erbij) is het dus niet zo’n punt.

Iets anders. Wil je á la minute een foto versturen, maar de ontvanger is offline? Dan lukt het verzenden helaas niet. En zal je een later moment moeten afwachten. Met een eventuele haperende wifi-verbinding bij de ontvanger (of bij de verzender) kan het dus wat lastig zijn.

Denver social Photoframe, meer dan een fotolijst
Denver social Photoframe, meer dan een digitale fotolijst
Met deze foto vind ik het resultaat prima! (de donkere vlek in het midden is de weerspiegeling van mijzelf)

Resumerend

Ik blijf het een ontzettend leuk (social) gadget vinden. Mooi vormgegeven want strak en eenvoudig (what you see is what you get). I like it. Dan ligt de nadruk ook meer op de foto’s, zoals het bedoeld is. Een voordeel? Als de social Photoframe ‘aan’ staat (en er is wifi en natuurlijk stroom) dan zie je – als thuisfront – zomaar (zonder dat je handelingen hoeft te verrichten) gezellige (vakantie)foto’s verschijnen. In een soort van slideshow. Waarvan je overigens de tijd tussen de verschillende beelden in kunt stellen. En wist je dat je – als verzender – ook allerlei leuke teksten aan de foto’s toe kunt voegen? Je kunt (als ontvanger) zelf instellen of je de teksten wel of niet bij de foto’s wilt zien.

Ontwikkelpunten social Photoframe?

Het is geen ontzettend luxe lijstje, al is de Photoframe ook weer niet van een héle lichte kwaliteit. Het materiaal van het lijstje is plastic en de kleur wit (van het model wat ik mocht testen – 7 inch Frameo Denver social Photoframe) is ook écht wit. Desalniettemin vind ik het mooi staan en ligt de nadruk nu echt op de foto’s.

Het afwijkende formaat zorgt ervoor dat close-up foto’s en foto’s in de breedte niet helemaal goed overkomen. Maar als je daar rekening mee houdt met het schieten van plaatjes en je op deze toch vrij eenvoudige manier ‘in real time‘ foto’s kunt delen. Vanaf je vakantieadres, huis, werk en zelfs vanuit het buitenland naar je eigen fotolijst bij het thuisfront. Dat is toch hartstikke leuk?

Denver social Photoframe, meer dan een digitale fotolijst
Staat heel mooi toch? Bij de andere fysieke fotolijstjes? En zeg nou zelf. Wanneer gebruik jij je smartphone als fotolijstje (zie het voorbeeld hierboven)? Ik niet hoor.

Veraf, maar toch dichtbij

Wat het kost vraag je? Vanaf 19 juni zijn de social Photoframes bij Kruidvat verkrijgbaar in twee formaten: 7 inch (€ 64,99) en 10 inch (€ 99,99) in de kleuren zwart of wit. De Frameo app is gratis te downloaden. Een toegankelijke prijs voor een social gadget waarmee je jouw geliefden dichtbij houdt. En het social photoframe biedt ook nog een verrassingselement. Spontaan kan je foto’s en digitale boodschappen voorbij zien komen. Veraf, maar toch dichtbij…

Wat vind jij van dit leuke social gadget? 

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

Dit product heb ik toegezonden gekregen

 

Ja! Stuur mij meer tips, adviezen en persoonlijke verhalen.

[ Vul je mailadres in en klik op ok! ]