Als de slaap van je gezicht af te lezen is

In Gezichtsverzorging & make-up by Roryblokzijl14 Comments

Als de slaap van je gezicht af te lezen is?“. Ik moest hard lachen toen ik deze (herkenbare) zin las in de persinformatie, behorende bij wederom een hele fijne nieuwe crème van een van mijn favoriete merken Filorga. Want ook ik ken dat wel. Het – na het ’s ochtends wakker worden – in de spiegel kijken en gewoon een hele vouw in je gezicht zien van de afgelopen nacht. En die zin stond vermeld in de persinformatie van welk product? Ik heb het over een van de nieuwste crèmes van Filorga: Time-Filler Night. De substantie voelt als een succesvolle kruisbestuiving tussen een gel en een volle, voedende crème. Ook deze nachtcrème heeft de bekende zachte en lichte signatuur-geur.

Wakker worden met rimpels en vouwen in je gezicht?

Maar even hoor. Hoe zit dat nu precies? Dat de ‘slaap van je gezicht af te lezen valt’? Eerlijk is eerlijk. Vroeger kende ik dat niet. Als twintiger en – vooruit – als dertiger. Je werd wakker en je gezicht was gewoon glad. Geen rimpeltjes, vouwen van het kussen in je gezicht, of een wat ‘puffy‘ opgeblazen uiterlijk (tenzij je de nacht ervoor flink was doorgegaan met feesten. Tot laat had gedanst en wellicht wat alcoholische versnaperingen had genuttigd). Maar verder? Smooth as usual.

Als de slaap van je gezicht af te lezen valt

Niets aan te doen, niets aan de hand

Nu is dat toch weleens anders. Als veertiger. Het hoort gewoon bij het ouder worden. Dat je gezicht niet meer zo glad is, en zeker niet na het slapen. “Niets aan te doen. Niets aan de hand“, denk ik dan altijd maar. Als dat het ergste is, toch? Dan is het natuurlijk wel heel fijn dat er crèmes en producten zijn, die dat min of meer kunnen tegengaan. Laten we heel eerlijk zijn. Je kunt nooit ècht iets heel substantieel veranderen, tenzij je de injectienaalden erbij pakt of zelfs een operatie ondergaat. Ik heb het over producten en behandelingen als botox (bestrijding van uitdrukkingsrimpels), hyaluronzuur-injecties (om diepe rimpels op te vullen) en zelfs complete facelifts.

Hoe producten kunnen bijdragen aan een mooie huid

Zelf heb ik daar overigens geen ervaring mee. Ik ben het eigenlijk ook niet van plan (al veroordeel ik niemand die dat wel doet of wil doen. Iedereen moet dat voor zichzelf weten). Toch ben ik er ook weer van overtuigd dat crèmes, serums, maskers en andere huidverzorgingsproducten zéker kunnen bijdragen aan een mooiere, goed gevoede, gehydrateerde en gladder ogende huid van je gezicht. Daar ben ik dan wel weer een ervaringsdeskundige in. En laat het merk Filorga nu de bovengenoemde technieken als inspiratie hebben gebruikt bij de ontwikkeling van de bestseller Time-Filler.

Als de slaap van je gezicht af te lezen valt
Heerlijk romig, voelt bijna als een nachtmasker en de ochtend erna – bij het wassen van mijn gezicht – voel ik letterlijk nog een laagje. Ideaal en fijn

Ik kijk het nieuws niet meer

Ik geloof zelf in een combinatie van goede levensgewoonten: genoeg uren slaap (indien mogelijk), veel water en (kruiden)thee drinken, gezond eten (vers bereide maaltijden), voldoende beweging (lopen, sporten) en voldoende lachen. Aan dat laatste ontbreekt het veel mensen nog weleens, is mijn indruk als ik op een gewone doordeweekse dag om mij heen kijk. Het is een van de redenen dat ik het nieuws niet meer volg, geen kranten meer koop en weinig televisie kijk (behalve de occasional Netflix-serie). Allemaal veel te negatief. Als er echt iets heel belangrijk is, hoor ik het wel van H. die wèl via allerlei apps het nieuws volgt.

NB Dit artikel heb ik geschreven vóór de vreselijke gebeurtenis in Utrecht, die mij erg heeft geraakt. Daarop zijn deze uitspraken natuurlijk niet van toepassing

Als de slaap van je gezicht af te lezen valt

Verzorg jij de huid van je gezicht goed?

En daarbij verzorg ik mijn huid dus graag en goed. Een goede nachtcrème hoort daar voor mij echt bij. Waarom? Je huid staat ’s nachts niet bloot aan eventuele negatieve invloeden van buitenaf. En zo kan je huid ook beter en makkelijker herstellen. Time-Filler Night draagt hier zijn steentje(s) aan bij door een formule die een meervoudige werking heeft tegen maar liefst vier typen rimpels (contractie-, diepe-, lijntjes- en uitdrogingsrimpels). Ik voel en zie direct effect. Het voelt aan als een soort van nachtmasker. De ochtend erna voel ik – bij het wassen van mijn gezicht – nog een laagje van de crème op mijn huid. Heerlijke hydratatie en een (echt) gladde huid. Wat wil je nog meer?

Time-Filler Night en Neovadiol Phytosculpt

Vanzelfsprekend heb ik dit goed (en dus dagelijks, gedurende meerdere weken) uitgeprobeerd, overigens samen met een nog andere, hele fijne innovatie van een ander favoriet merk van mij: Vichy. Ik heb het over een van de nieuwste ontwikkelingen: Neovadiol Phytosculpt. Oorspronkelijk is deze crème bedoeld als toevoeging aan de verzorgingsroutine voor de 50+ vrouw en richt zich op de hals en huid van de kaaklijn. Het bevat phytosterol en proxylane, vermindert zichtbare tekenen van huidverslapping en verbetert de elasticiteit en stevigheid van de huid.

Als de slaap van je gezicht af te lezen valt
Natuurlijk ligt het altijd aan de hoek waarin je fotografeert, maar ik zie toch ècht verschil tussen links (ruim vier weken geleden) en rechts (foto is afgelopen weekend gemaakt). Strakkere kaaklijn en minder plooitjes op mijn kin

Iets met een slappere kaaklijn, of niet?

Nu was ik – als 48-jarige – ook zeer geïnteresseerd in de werking van dit product. Want ook al ben ik nog geen 50, heb ik nog niet echt een slappe huid bij mijn hals en is mijn kaaklijn nog prima zichtbaar (bleek onlangs ook bij een van de Observe-huidanalyses die ik mocht ondergaan. Er werd letterlijk gezegd dat er bij mij amper verslapping van de huid zichtbaar is). Toch is mijn huid niet meer zo strak als vroeger, dus ik was gewoon nieuwsgierig naar de werking van de Phytosculpt. Baat het niet dan schaadt het niet.

Na ruim vier weken testen

De geurloze en best stevige substantie breng je via een tube aan op je vingers en je masseert het aan beide kanten van je gezicht goed in. De crème is niet plakkerig, trekt snel in en voelt goed aan op mijn huid. Ook de Phytosculpt ben ik inmiddels al ruim vier weken aan het testen, dus het was inmiddels echt tijd om mijn bevindingen met jullie te delen. Ik vind het een ideale combinatie voor de nacht (Filorga Time-Filler Night en Vichy’s Neovadiol Phytosculpt). Overigens gebruik ik de Neovadiol Phytosculpt ook in de ochtend. Als fijne en rijke verzorging voor mijn gezicht en hals.

Heb jij weleens slaaprimpels? En maak jij jezelf druk om een verslapping van je kaaklijn en hals? Wat doe jij ertegen? Tips zijn altijd very welcome!

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

Filorga Time-Filler Night, 50 ml., €59,90 – verkrijgbaar bij ICI Paris XL

Vichy Neovadiol Phytosculpt, 50 ml., tussen de € 24,- en € 33,95 – verkrijgbaar in je apotheek of online

 

Beide producten heb ik toegezonden gekregen

 

Ja! Stuur mij meer tips, adviezen en persoonlijke verhalen.

[ Vul je mailadres in en klik op ok! ]