Liftactiv Collageen Specialist van Vichy? Die probeer ik graag uit!

In Gezichtsverzorging & make-up by Roryblokzijl18 Comments

Liftactiv Collageen Specialist. Ik weet het nog goed. Al scrollend door de Instagram stories stuitte ik op het verhaal van Vichy. Tijdens een event met hun nieuwste ambassadeurs werd de nieuwe Vichy crème belicht: Liftactiv Collageen Specialist. Direct voelde ik de behoefte om meer te weten. Wat zou deze crème voor mijn veertigplus huid kunnen betekenen? Uitspraken als ‘versteviging van contouren’ en ‘rimpels die worden opgevuld’ hebben zeker mijn belangstelling. 

Vichy Liftactiv Collageen Specialist

Super fijn dat ik de Vichy Liftactiv Collageen Specialist mocht uitproberen. Wat zo speciaal is aan deze nieuwe crème van Vichy? Het is de eerste keer dat het mineraliserend thermaal water van Vichy (15 mineralen!) wordt gecombineerd met anti-aging peptiden (Peptide type l en Peptide type ll) en vitamine CG. Peptiden zijn mini eiwitten die het celmetabolisme stimuleren. Vitamine CG zorgt voor depigmentatie. Het doel van deze fijne crème? Tegengaan van tekenen van collageenverlies in de huid – en dus huidveroudering. Deze crème belooft je huid zichtbaar steviger en egaler te maken.

Ben je ‘in denial‘?

Uhm, waarom is dat zo belangrijk voor je Rory? Iets met ‘in denial‘ zijn? Juist niet. Het gaat er meer om dat ik mijzelf – als veertigplusser, maar eigenlijk sowieso – goed wil verzorgen. En daar ook de juiste gezichtsverzorging bij wil gebruiken. Toegegeven, ik gebruik al vanaf mijn 25ste een anti-rimpel crème (ja echt!), in eerste instantie overigens wel van een budget merk. Totdat mijn (oudere) collega mij bezwoer dat ik toch echt voor de betere merken zou moeten gaan. “Je huid is kostbaar. Verzorg die dan ook goed“, was haar motto, dat ik van haar heb overgenomen.

Veertigplusser met een kwetsbare huid

Positief dus. Als jij niet goed voor jezelf zorgt, wie doet het dan wel? “Ja, maar niet iedereen heeft geld voor de duurdere merken. En wie weet of die ook werkelijk beter zijn?” Tja, ik heb de wijsheid ook niet in pacht. Maar ik weet wel wat ik zelf ervaar. Mijn kwetsbare huid van tegenwoordig is niet blij met budgetproducten (door de daarin gebruikte ingrediënten) en ik spaar dan ook liever iets langer voor een goed product. Die ervaring – van mijzelf als veertigplusser – deel ik dan ook graag met jullie. Een gedegen testperiode vind ik overigens wel een vereiste. Anders kan ik niet in alle oprechtheid vertellen wat een huidverzorgingsproduct al dan niet voor mij doet.

Liftactiv Collageen Specialist van Vichy? Die probeer ik graag uit!

Wat zegt Vichy zelf?

Dat de Liftactiv Collageen Specialist bewezen èn zichtbaar werkzaam is op rimpels, pigmentatie, frisheid en elasticiteit. Je ziet er jonger uit. De huid is zichtbaar steviger, egaler en stralend met opgevulde rimpels, verstevigde contouren, als het ware een gladgestreken huid. Je kan de (dag)crème overigens zowel in de ochtend als avond gebruiken. Ik heb de crème dagelijks in de ochtend gebruikt. Gecombineerd met een serum (onder de dagcrème).

Wat ik ervaar?

De crème is lichtroze van kleur, voelt zacht aan op de huid en ruikt licht geparfumeerd. Ik voel geen enkele irritatie. Het bijzondere van deze crème? Het werkt – in mijn beleving – als een primer. Het maakt glad, matteert de huid als het ware. De poriën zijn veel minder zichtbaar. Alsof er een ‘blur‘ over mijn gezicht komt. Je teint wordt egaler. Heel fijn en een goede basis voor je eventuele foundation of gewoon ‘as it is‘ voor een lichte make-up (waarmee ik oogpotlood, mascara, eventuele highlighter of blush en lippenstift bedoel). Uren later voelt mijn huid nog steeds glad. En dat blijft zo tot het einde van de dag wanneer ik mijn gezicht reinig.

Liftactiv Collageen Specialist van Vichy? Die probeer ik graag uit!

Aanwinst of niet?

Zoals ik vaker zeg is het lastig te meten of de pigmentatie op mijn huid minder is geworden en of de rimpeltjes minder worden. Dat is dan ook niet het doel op zich. Wat ik wèl belangrijk vind en wat ook duidelijk zichtbaar is, is de gladdere, strakkere huid. Een teint die na het opbrengen van de Vichy Liftactiv Collageen Specialist toch echt egaler is dan daarvoor. Het verschil is in het ochtendlicht duidelijk zichtbaar. En ook een heel belangrijk aspect. De crème trekt razendsnel in en doet zijn – goede – werk. Maakt je huid klaar voor wat je er verder nog mee wil doen (foundation? Alleen een lichte make-up? Verder niets? Alles is mogelijk). Een aanwinst voor het Vichy-assortiment en een crème die ik zeker opnieuw wil aanschaffen (halverwege de testperiode was het potje van 50 ml serieus halfleeg).

Toch nog een ontwikkelpunt

Ik mis een SPF in de crème. Ik loop op een dag best veel heen en weer naar school en ben dan gemiddeld wel zo’n half uur aan het lopen. Tel daar de andere loopjes bij op (naar een event met het openbaar vervoer in Amsterdam, of naar de supermarkt in de buurt) en zonder dat je daar erg in hebt  wordt je dan aan best veel zonlicht blootgesteld. Begrijp mij niet verkeerd, we hebben ook wat vitamine D nodig. Zeker diegenen onder ons met een (licht) getinte huid (zoals ikzelf).

Liftactiv Collageen Specialist van Vichy? Die probeer ik graag uit!

SPF of geen SPF. That’s the question

Toch vind ik het – nu we ineens weer een Indian summer in de herfst hebben – wel een beetje tricky om helemaal zonder zonbescherming rond te lopen. Mijn huid is nu eenmaal wat ouder plus ik kamp met wat pigmentvlekken. Mijn oplossing is om er nog een dun laagje overheen aan te brengen met een hoge SPF. Overigens alleen als ik weet dat ik langer dan normaal in de zon ben (zittend op een terrasje of wandelend in de natuur).

Heb jij van deze nieuwste telg in de Vichy-familie gehoord? En gebruik jij dagelijks een SPF, op wat voor manier dan ook?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

Dit product heb ik toegezonden gekregen

50 ml Vichy Liftactiv Collageen Specialist kost je ongeveer € 36,95 en is verkrijgbaar online of bij je apotheek

 

Ja! Stuur mij meer tips, adviezen en persoonlijke verhalen.

[ Vul je mailadres in en klik op ok! ]