Don’t detox … pretox! Wat een briljant credo

In Gezichtsverzorging & make-up, Lifestyle by Roryblokzijl12 Comments

Spontaan begon ik te componeren: “Don’t you just detox, start to pretox!” Het kan zomaar een van de nieuwste hits zijn (mits ík niet diegene ben die het zingt dan). Een briljant credo van Clinique (en sowieso een briljant woord). Waarom detoxen als je het vóór kunt zijn? Er zijn tegenwoordig natuurlijk zoveel externe invloeden op je kwetsbare huid. Vervuiling (smog), zon, koude, droogte. Alles heeft zijn weerslag. Niet alleen op je innerlijk, maar zeker ook op je uiterlijk. Hoe kun je er nu voor zorgen dat je huid dat allemaal vóór is? Geen roodheid of geïrriteerde plekjes meer. Geen vale huid, geen grijze waas, of droogteplekjes?

Pretox is een illusie

Niet detox maar pretox. Klinkt als een utopie? Nu niet meer. Want mijn favoriete merk sinds mijn 25ste – Clinique – komt met een wel heel mooie oplossing. Waar ik sinds jaar en dag mijn DDML (Dramatically Different Moisturizing Lotion) gebruik, is daar nu een heel nieuw product: Dramatically Different Hydrating Jelly. Beroemd om de ‘Clean-Shield Technology‘. Clean-Shield what? Denk aan een schild wat vervuiling tegenhoudt terwijl de substantie tegelijkertijd je huid hydrateert en ervoor zorgt dat de vochtigheidsgraad gehandhaafd blijft.

Pretox your life, haal luchtzuiverende planten in huis

Klinkt goed hè. Maar nu even de ‘real life-experience‘ oftewel mijn ervaring met dit product. Het begon er al mee dat ik de flacon ontving in een wel hele grote doos. ‘Zonde’ was mijn eerste reactie. Totdat ik de doos opendeed en het ontzettend lieve plantje zag! De pilea pepromioides (oftewel het ‘pannenkoekenplantje’) kwam mij tegemoet. Wist je dat deze plant – behalve een schattig en lief uiterlijk – ook een luchtzuiverende werking heeft? Matcht prachtig met de DDHJ van Clinique.

Pootjes die uit de huid bij mijn oog werden gehaald

En dat komt allemaal heel goed van pas. Want onlangs was het plotseling weer raak. Eens in de zoveel tijd word ik gestoken door het een en ander. Eerder schreef ik al over een wel heel bizarre ervaring (iets met acht pootjes die uit de huid bij mijn oog werden gehaald, ieeeew). Op de bewuste avond was het denk ik weer wat anders. Na het dagelijkse bijpraatmoment gingen we nog even chillen met een Netflix-aflevering van de Finse serie die we op dat moment keken, Karppi. En ineens voelde ik wat kriebelen bij mijn oog.

Don't detox ... pretox! Wat een briljant credo

Wrijf nooit met je vingers in je oog!

Afblijven! Maar nee, stiekem zat ik vermoedelijk toch een beetje te wrijven bij mijn oog (note to self: nóóit doen, want je vingers zijn niet schoon genoeg) want ineens was er wat druk op mijn oog. En voelde ik het gewoon opzwellen. Een blik in de spiegel zei mij genoeg. Het was weer raak. Zou het te maken kunnen hebben dat het aantal planten in de huiskamer geminimaliseerd is? Dat tijdens de vakantie er twee weken geen raam of deur open is geweest? We een mechanisch ventilatiesysteem hebben?

Pretox je huis, doe open die ramen

Hoe dan ook. Sinds de ochtend na het ‘steek-incident’ zet ik alle deuren en ramen op de eerste verdieping en zolder niet meer slechts een half uurtje open, maar gewoon úren. Er moet weer frisse lucht in huis komen. Beneden is dat altijd wat lastig. Ben je in de woonkamer of keuken, dan zit je met alles open in de tocht. Maar alles open zetten en dan naar boven gaan is ook niet echt een optie. Een tikje spannend als je begrijpt wat ik bedoel. Het pannenkoekplantje kwam dan ook op een zeer geschikt moment. En de Dramatically Different Hydrating Jelly eveneens.

DDHJ, een lichte, olievrije watergel

Want alhoewel ik volgens thuisarts.nl de dagen erna beter even geen gezichtsverzorging en / of make-up op kon brengen, wilde ik natuurlijk juist wèl dit product testen. In het kader van de pretox zeker. De watergel is namelijk erg licht, vrij van olie en helemaal transparant. Een soort gelei op waterbasis die voelbaar vocht in mijn huid aanbrengt, hydrateert (boven de veertig móet je – vind ik zelf – toch echt je huid goed hydrateren) en op de een of andere manier de balans herstelt. Dat ben ik dus ook gaan doen. Mijn gezichtshuid voelt zacht en glad aan. En zie ik het goed of lijkt mijn huid ook wat meer ‘ontspannen’ en zie ik een gezonde glans? De gelei voelt overigens ook net iets lichter aan dan de DDML.

Don't detox ... pretox! Wat een briljant credo

Uh, wát zit er allemaal in zeg je?

Wat zit er dan precies allemaal in? Sodium Hyaluronate (een vochtboost wat zorgt voor die frisse look), Glycerine (voor een soepele huid en tegen vochtverlies), Sucrose (hydrateert en verzacht), Trehalose (zorgt voor het aantrekken en behouden van vocht), een mengsel van zonnebloempitten, gerstextract en komkommerextract voor de versterking van de huidbarrière, waardoor de huid beter in staat is zich te herstellen. Hydroxyethil Urea (voor intensieve hydratatie). Een hele mond vol. Altijd prettig om te lezen (vind ik zelf) maar nog belangrijker vind ik wat een product doet.

DDML versus DDHJ

Ik kan in alle oprechtheid vertellen dat waar ik sinds mijn 25ste altijd een flacon van 125 ml DDML in huis móest hebben als basis (je kan alleen de DDML aanbrengen, zonder verdere dag- of nachtverzorging en onder je make-up. Maar dat vind ik persoonlijk meer geschikt voor de jongere mensen onder ons. Bij mij moet er een dag- of nachtcrème overheen) ik nu ook bijzonder in mijn nopjes ben met de DDHJ. Beide producten zijn heel fijn. Waar de DDML meer een hele zachte crème is, biedt DDHJ je een lichte olievrije watergel. De DDML beschermt tegen vervuiling, maar DDHJ zorgt ervoor dat je huid 87% minder gevoelig is voor vervuiling. DDML versterkt de vochtbarrière van je huid, waar DDHJ 24 uur lang hydratatie herstel biedt.

Om en om

Twee topproducten dus, waar je zelf een keuze uit kunt maken. Na jarenlang de DDML te hebben gebruikt ben ik na een gedegen testperiode heel tevreden met dit nieuwe product van Clinique, de DDHJ. Wat mij het meeste aanspreekt? De extra bescherming van je huid tegen vervuiling. Mijzelf kennende zal ik deze producten allebei blijven gebruiken. Wellicht om en om. Want dat het een heel fijn basis gezichtsverzorgingsproduct is, is voor mij een zekerheid.

Don't detox ... pretox! Wat een briljant credo

Wat spreekt jou aan aan de Dramatically Different Hydrating Jelly? En hoe zorg jij ervoor dat je zo min mogelijk last hebt van verontreiniging van de lucht in je huis?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

Deze Dramatically Different Hydrating Jelly heb ik toegezonden gekregen

De Dramatically Different Hydrating Jelly (DDHJ) is online verkrijgbaar en bij de parfumerie. Een flacon van 50 ml kost € 27,50, een (pomp)flacon van 125 ml kost € 52,00

 

Ja! Stuur mij meer tips, adviezen en persoonlijke verhalen.

[ Vul je mailadres in en klik op ok! ]