YOLO! oftewel You Only Live Once

In Lifestyle by Roryblokzijl2 Comments

YOLO! oftewel You Only Live Once

Een enorm populaire kreet. Zeker bij de Twitteraars en Instagramers onder ons. Hoe weet je dat je – ondanks dat je je nog jong voelt – toch wel een tikje veertig plus bent? Als je niet altijd direct weet wat sommige van dit soort kreten en afkortingen betekenen. Met het schaamrood op de wangen moet ik bekennen dat ik gister van mijn vriendin van 44 moest horen wat ‘YOLO’ nu eigenlijk betekent. Hmmmm.

YOLO! oftewel You Only Live Once

(bron: keep-calm-and)

Onder een steen gelegen ?

Klein onderzoekje. Op Instagram vind ik onder de hashtag #YOLO maar liefst 17.553.811 foto’s! Variërend van selfies tot auto’s, taarten en huisdieren. Ok? Heb ik onder een steen gelegen ? Ach, een dag niet geleerd is een dag niet geleefd denk ik dan maar. Maar als ik dit dan nog even verder wil uitdiepen. Wat is nu precies het gevoel wat iemand heeft bij ‘You Only Live Once’?

YOLO! oftewel You Only Live Once

(De Grand Canyon gezien hebben, valt dat onder YOLO?)

‘YOLO’, klein of groot

Is dat iets kleins. Zoals een lekkere Godiva-bonbon à 3,50 kopen en die samen met je kind opsmikkelen? Of gaat het meer om een ervaring als een lang weekend in NYC? Of is het een spannende ervaring opdoen met acteerlessen volgen, of werken als een figurant, of een slipcursus doen, of toch maar eens die bungeejump doen? YOLO? Ik denk dat het voor iedereen een andere betekenis kan en mag hebben. Groot of klein, als het goed voelt, als het je blij maakt, als je je gelukkig voelt bij wat je doet. YOLO.

live once

 Life-changing moment

Voor mij persoonlijk? De allerbeste beslissing is geweest dat ik de keuze moest maken om thuis te blijven. Er te zijn voor mijn kind. En ook voor mijzelf. Want als ik was doorgegaan in het tempo en met de druk die ik bleef ervaren, dan was ik weer vol over mijn grenzen heen gegaan. Een andere ‘life-changing’ keuze? De start van deze blog. Ik zit vol creativiteit en op de een of andere manier heb ik dat altijd onderdrukt. Wie schrijft die blijft? Ik weet het niet, maar wat ik wel weet is dat dit heel goed voelt. Ik word er blij van. Ik word er gelukkig van. En mijn omgeving dus ook. YOLO dus.

YOLO! oftewel You Only Live Once

Wat is jouw ‘YOLO’-moment? Deel het in een comment. Ik ben nieuwsgierig naar jouw beleving!

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl