Wat Squalan voor je kan betekenen

Wat Squalan voor je kan betekenen

In Gezichtsverzorging & make-up by Roryblokzijl13 Comments

Alweer een paar jaar geleden – toen ik voor het eerst mee mocht werken aan het televisieprogramma Koffietijd als een van de ‘Koffietijdvrouwen’ – maakte ik kennis met een hele aardige visagiste. We waren aan het praten over haar werk en ook over datgene waar ik mee bezig was in mijn blog en natuurlijk kwam het gesprek uit op beauty. Nu wilde het toeval dat deze visagiste een vriendin heeft die Squalan heeft ontwikkeld en opgericht. Ze was super enthousiast en liet mij wat squalan olie voelen op de huid van mijn hand. Dat voelde erg fijn en was meteen mijn eerste kennismaking met het natural skincare merk Squalan.

Wat zegt Squalan zelf?

Squalan is ontstaan vanuit de natuur en gevonden door twee gepassioneerde ervaringsdeskundigen- Leslie en Monique – die zelf in hun leven alles geprobeerd hebben op het gebied van huidverzorging. Ons merk is het resultaat van een lange zoektocht naar de ideale huidverzorging. De producten werken verzachtend, kalmerend en herstellend. Squalan kiest voor eerlijke en natuurlijke ingrediënten, die allen de functie van de huid versterken en ondersteunen. Het antwoord voor iedereen die op zoek is naar een veilige, betrouwbare en 100% natuurlijke huidverzorging“.

Pure Beauty 

Hoe tof is het dat ik – via Maureen van Pure Beauty PR – al diverse producten van het merk Squalan heb mogen gebruiken, zoals onder andere het zonnebeschermingsproduct SUN30 , de fijne Cleansing Gel en het Eye Serum en natuurlijk de Body Oil. Het Eye Serum heb ik – ook na afloop van de testperiode – overigens nog iedere dag gebruikt totdat het helemaal op was. Onder mijn oogcrème en ook op mijn lippen trouwens. Goed voor de conditie van de dunne huid van je lippen en ideaal als primer voor onder je lippenstift (vind ik).

Wat Squalan voor je kan betekenen

Natural botox met Squalan Gold

Ik was zooooo nieuwsgierig naar de bijzondere innovatie: Squalan Gold (ook wel natural botox genoemd). Een geweldig product. Het is een anti-aging serum voor de gezichtshuid (zonder chemicaliën en parfums, met stoffen uit zeekraal en wakame, baobab en moringazaadolie) dat je huid hydrateert. En echt, je huid voelt heerlijk zijdezacht aan. De substantie is heerlijk vol en daarom ideaal – vind ik – voor het aanbrengen op de huid voor de nacht. Zodat het goed in kan trekken en alle tijd krijgt om zijn werk te doen. Want wist je dat de ingrediënten vól vitamines en vetzuren de tekenen van het ouder worden beperken? Iedere ochtend wanneer ik mijn gezicht reinig voel ik letterlijk het effect van dit heerlijke serum.

Altijd je gezicht reinigen!

Maar wist je dat het Nederlandse merk Squalan ook een hele fijne reiniger heeft? 100% plantaardig, weinig ingrediënten en heel effectief. I love it. Heerlijk zacht voor mijn (gevoelige en kwetsbare) huid, deze ‘oil to milk’-reinigingsgel. Behalve reinigend werkt deze cleanser ook verzorgend. Wat er onder meer aan ingrediënten in zit? Een combinatie aan oliën, moringazaadolie (zuiverende werking en bescherming tegen (milieu)schade van buitenaf), antioxidanten, omega 3,6,9 en vitamines A en E. Wat ik een pluspunt vind? Soms ervaar je weleens een ‘strakkere’ huid als je jouw huid reinigt. Zo niet met deze cleanser. Het droogt mijn huid niet uit en reinigt tot in de diepste lagen.

Wat Squalan voor je kan betekenen

Voor de kwetsbare huid onder je ogen: Squalan Eye

Natuurlijk is ook de kostbare, kwetsbare en dunne huid om je ogen heen ook extreem belangrijk om goed te verzorgen. Doe je dat niet, dan droogt de huid snel uit en zie je dat terug in de (droogte)lijntjes. En los daarvan gaat de huid rondom je ogen dan ook jeuken (bij mij in ieder geval). De substantie van dit oogserum (Squlan Eye) is héél dun (met een pipetje breng je een druppel aan op je vinger. Die druppel verdeel ik voorzichtig en zachtjes kloppend onder de ogen en aan de zijkant). Je huid voelt direct gladder aan en het serum werkt ook anti-verouderend.

Wat zit er dan precies in?

Ook hierin vind je een combinatie van oliën die geschikt zijn voor de gevoelige en tere huid om de ogen. De speciale glutenvrije olie uit haver vermindert wallen en donkere kringen en zorgt voor de gouden kleur (van het serum). Moringazaadolie en Squalane verstevigen de huid en zorgen voor een gladdere huid. Weet je dat ik soms een aantal druppels op mijn volledige gezichtshuid aanbracht als basis voor de nacht (toentertijd bestond het serum Squalan Gold nog niet)? Het verminderde trouwens daadwerkelijk mijn wallen (je weet wel, die verdikkingen van vocht in de ochtend onder de ogen). De huid om mijn ogen zag er gladder uit (en zo voelde dat ook).

Wat Squalan voor je kan betekenen

Over olie gesproken

Ik had het eerder al over de Squalan Body Oil. Ideaal voor een droge huid en in de fase van de coronacrisis vond ik het ook een ideaal product voor de droge handen. Want dat blijven wassen van die handen was er zó in geramd. En toch probeerde en probeer ik een betere balans te vinden. Aan de ene kant door af en toe – en dat werkt heel goed als je ergens anders bent dan thuis, waar je niet makkelijk water beschikbaar hebt – een bacteriewerende handgel of handspray te gebruiken (World of Wellcare, Loveli). En aan de andere kant door die gewassen handen heel goed te hydrateren (met dus de eerder genoemde Body Oil van Squalan).

Een suncare product zonder allergenen
En een zonneproduct? Heeft Squalan dat ook? Ja! Founders Leslie van der Meijden en Monique Hugen zeggen: “Bescherm je huid in de zon met een suncare product dat geen allergenen bevat om een zonneallergie te voorkomen“. Ook daar voel ik natuurlijk wat bij. Want zonneallergie is vaak geen echte zonneallergie, maar een een reactie van de huid op de ingrediënten in zonproducten in combinatie met de warmte van de zon. We begrijpen allemaal wel dat je geen parfum of eau de toilette moet opsprayen vlak voordat je gaat zonnen. Toch bevatten de meeste zonbeschermingsproducten ook parfum. Hmmm, good point.
Wat Squalan voor je kan betekenen
Zonnen zonder zorgen
Het product dat ik kreeg toegezonden – Squalan SUN30 – is (net zoals de variant SUN15) goedgekeurd door Allergy certified. Deze filters zijn dus veilig en bevatten geen andere ingrediënten die voor allergische reacties kunnen zorgen. Dus zoek je naar veilige, 100% natuurlijke zonverzorging voor de huid, dan zijn de producten van Squalan interessant. Want deze producten bevatten gegarandeerd geen ingrediënten die allergische reacties kunnen veroorzaken. Dus ook geen natuurlijke of etherische parfum en geen parabenen.
Silky Smooth Solution: Squalan Rich voor de droge en gevoelige huid
Maar goed, het duurde destijds nog wel even voordat het zomerse zonnetje ging schijnen. En je huid voorbereiden door het goed te verzorgen? Dat kan natuurlijk altijd. En dat deed en doe ik heel graag met behulp van de nieuwste innovatie: Squalan Rich! Wederom is dit een serum samengesteld uit een krachtige combinatie van plantaardige oliën. Deze olie – voor gezicht en decolleté – is ideaal voor de droge(re) huid die meer verzorging nodig heeft. Heb je even? Ik werkte altijd al vanuit huis, maar sinds de start van de pandemie ben ik toch vaker binnen te vinden en de verwarming staat behoorlijk te loeien. En wist je dat door hormonen, de wisseling van seizoenen, voeding of luchtvervuiling de huid nu eenmaal baat heeft bij een olie die extra vocht inbrengt en je huid goed verzorgt? Pluspunt is dat de olie ook snel intrekt.
Wat Squalan voor je kan betekenen
Alles even opgesomd
  • Squalan Rich heeft een anti-aging effect
  • brengt de droge huid weer in balans
  • helpt bij het ontstoppen van de poriën en het verwijderen van overtollig talg op het huidoppervlak
  • een weldaad bij eczeem (iets waar ik normaal gesproken vrij snel last van heb in deze periode van het jaar) of een andere huidaandoening die een droge, schilferige huid veroorzaakt
  • versterkt de huidbarrière (altijd handig)
  • geeft de huid haar natuurlijke glans terug (absoluut)
  • maakt de huid soepel, glad en zijdezacht (in de ochtend nog voelbaar, plus wist je dat je bij een hele droge huid dit product ook overdag – in de ochtend – aan kunt brengen?
  • wordt snel opgenomen in de huid
  • rijk aan omega-vetzuren
  • rijk aan vitamine A, E en C

Wat Squalan voor je kan betekenen

Je leest. Ik was en ben nog steeds heel tevreden met de producten van Squalan. Het leek mij dan ook een goed idee om eens een opsomming te maken van alles dat ik tot nu toe heb geprobeerd.

Ken jij het merk Squalan al en welk product zou jij eens willen uitproberen?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

Dit product heb ik toegezonden gekregen
Squalan Rich huidolie – 30 ml – € 75,-