Esse to the rescue!

Esse to the rescue!

In Gezichtsverzorging & make-up by Roryblokzijl12 Comments

Het is alweer een tijdje geleden dat ik deze producten heb ontvangen, maar nog steeds ondervind ik de goede invloeden van de producten van dit geweldige merk waar ik kennis mee heb gemaakt. Ik heb het over Esse Probiotic Skincare. Probiotic? Hoor ik je denken. Dat zijn toch bacteriën? Klopt. Het zijn inderdaad levende bacteriën (deze worden in een tweetal serums verwerkt), maar wel diegene die goed voor je zijn. Je kent waarschijnlijk wel dé Japanse probiotische gefermenteerde zuiveldrank die zo goed is voor je darmen (ik heb als een van waarschijnlijk velen last van een prikkelbaar darmsyndroom en mijn darmen varen wel bij een dergelijk product).

Probiotische bacteriën in de producten van Esse?

Maar wist je dat deze probiotische bacteriën ook net zo belangrijk zijn voor je huid? Esse ontwikkelt probiotica met als doel om de conditie van je huid gezond genoeg te maken (behouden en verbeteren van een ecologische balans) zodat deze niet alleen bescherming biedt tegen ziekteverwekkers en ontstekingen, maar ook huidveroudering vertraagt. Als het ware wordt je huid – door de producten van Esse – voorzien van (levende) probiotica. Geen vervuilende synthetische chemicaliën dus, maar pure producten.

Wat zegt Esse zelf?

Om ervoor te zorgen dat de huid alleen maar natuurlijke ingrediënten krijgt die de huid niet irriteren of de natuurlijke huidbarrière ‘strippen’, maken wij alleen gebruik van gecertificeerde biologische ingrediënten. Zo weten onze klanten dat hun kostbare huid niet wordt blootgesteld aan schadelijke of giftige stoffen. Wist je dat natuurlijke plantaardige ingrediënten de basis vormen van al onze producten? Ze hebben allemaal hun eigen unieke werking en geur en worden geselecteerd op basis van de werking bij verschillende huidproblemen. Zo heeft Esse serums ontwikkeld om de huid intens te hydrateren, acne aan te pakken, net als veroudering, gevoeligheid maar tevens heeft Esse producten ontwikkeld voor de droge of juist vette huid.

Esse to the rescue!

Over de oprichter van Esse

Heel interessant om te weten is dat Trevor Steyn scheikunde heeft gestudeerd. Zijn mentor Professor Siegfried Drewes heeft zijn passie voor Afrikaanse planten aangewakkerd. Toen hij ontdekte wat sommige van die planten voor huidverzorging zouden kunnen betekenen, heeft Trevor in 2002 het merk Esse opgericht. Trevor is een gepassioneerde man, niet alleen voor wat betreft de verzorging van het microbioom van de huid, maar hij richt zich ook op duurzaam leven en het behoud van de biodiversiteit in Afrika (wist je dat Africa Organics het zusterbedrijf is van Esse?).

‘Esse’ betekent ‘zijn’

Ook bijzonder om te vermelden vind ik. ‘Esse’ betekent ‘zijn’. Een mooie betekenis in het Latijn. En perfect passend bij dit merk wat zich vanuit biologische huidverzorging is gaan richten op probiotische huidverzorging. Denk daarbij aan de ecologie van menselijke en bacteriële cellen en de verwerking van dit alles in formules van de diverse product(lijnen). Echt ‘het is zoals het is’ en hence de betekenis ‘zijn’. Nu ik ‘in my forties‘ ben, is het nóg belangrijker om goed voor mijn ‘rijpere’ huid te zorgen.

Esse to the rescue!
Zorgvuldig ingepakt en met gebruiksaanwijzing

Genoeg theorie, wat heb je zelf gemerkt Rory?

Allereerst wil ik benadrukken dat ik de toegezonden producten echt heel uitgebreid heb gebruikt en getest (zeker 6 weken, waarin met name de Protect Oil helemaal ‘opperdepop’ is gegaan). En ook alleen maar de producten van Esse. Dus geen ‘vervuiling of ruis’ door tussentijds andere items of merken op mijn gezicht aan te brengen (alleen mijn ogen reinig ik met een ander product). Het blijft lastig om de testperiode zo te hanteren, omdat het betekent dat andere merken moeten wachten, maar het is de enige manier om jullie echt te kunnen laten weten welk effect deze producten op mijn huid hebben gehad.

C8 Cream Cleanser

De Esse Cream Cleanser is geschikt voor alle huidtypes en verwijdert vettige onzuiverheden zacht maar effectief. Een van de ingrediënten is Marula-olie en dat zorgt ervoor dat de huid gehydrateerd blijft tijdens de reiniging (heel fijn, geen trekkerige of strakke huid). Mijn ogen maak ik overigens schoon met een aparte reiniger (van Clinique). In mijn ervaring haalt dat op de meest zachte wijze mijn mascara en (waterproof) oogpotlood weg zonder te wrijven.

Esse to the rescue!

T5 Toner

De Esse Toner is geschikt voor alle huidtypes. Bijzonder vind ik de spray-vorm. Daar heb ik overigens nog wel mee lopen stoeien. Spray ik het direct op mijn gezicht (en houd ik mijn ogen dicht) of spray ik eerst op de palm van mijn hand en breng ik dat vervolgens aan op mijn gezicht? Uiteindelijk deed ik het allebei maar. Wat erin zit? Onder meer Rooibos en Olijfblad-extract om de huid op te peppen en te beschermen tegen schadelijke invloeden van buitenaf die voor vervroegde huidveroudering kunnen zorgen. Het droogt de huid niet uit (en is alcoholvrij!) en verfrist. Je kunt de toner meerdere malen per dag aanbrengen. Perfect ook om te gebruiken vlak voordat je de (hydro) moisturiser aanbrengt.

R3 Protect Oil

Mijn topper! Deze geweldig Protect Oil is geschikt voor gevoelige huidtypes en kwam voor mij op een heel goed moment. Namelijk toen ik alweer maanden last had van eczeem op mijn gezichtshuid en ik er gewoon bijna niet meer vanaf kwam. Dit product heeft letterlijk een groot deel van mijn probleem met eczeem opgelost. In een toekomstig verzamelartikel zal ik mijn tips en tops geven, maar deze Protect Oil zit daar zeker bij!

In de olie vind je ximenia zaad olie. Deze vormt een beschermende en tastbare laag op de huid wanneer die in contact komt met UV of vrije radicalen. Ook houdt deze beschermlaag vervuiling tegen (maar verstoort het de normale functie van de huid niet). Het mooiste van dit alles? Je huid voelt gehydrateerd, zacht maar zeker niet vettig aan. Geweldig product van Esse dat daarom helaas wel het hardst ging (ik gebruikte het twee keer per dag, vijf druppels per keer).

Esse to the rescue!

M1 Hydro Moisturiser

Een lichte moisturiser met Hyaluronzuur en probiotica. Hydrateert de huid en is geschikt voor zowel de vette, normale als gevoelige huid.  Wat erin zit? Onder andere een extract van Lactobacillus wat weer zorgt voor een een gezonde en stralende huid. Deze Esse moisturiser verzacht en beschermt je gezichtshuid. Zorgt voor een betere elasticiteit en verzacht de fijne lijntjes (mooi meegenomen). Je brengt het door de lichte structuur makkelijk aan (ik gebruik een spateltje) en het wordt ook snel opgenomen door de huid. Voor wat betreft mijn huid vind ik dit een hele fijne crème voor overdag, maar voor de nacht vind ik de moisturiser – voor mijn ‘rijpere’ huid – niet vol genoeg.

R2 Sensitive Eye Cream

Ik was heel blij dat ik deze oogcrème toegezonden kreeg omdat deze specifiek geschikt is voor de gevoelige huid. Dat kwam heel goed uit, want het eczeem op mijn gezichtshuid concentreert zich over het algemeen rondom de mond en om mijn ogen. Rottig, want daar kan je bijna niets aanbrengen zonder dat het irriteert. Maar Sensitive Eye Cream van Esse wel, zo bleek tijdens het uitproberen.

De crème hydrateert en is zacht genoeg voor het kwetsbare gebied rondom de ogen. Ik bemerk geen irritatie! De substantie is wel wat dun, waardoor ik hetzelfde ervaar als met de moisturiser. Voor overdag perfect, maar voor de nacht prefereer ik een crème die wat voller is. Aan de andere kant is ook dit product nagenoeg ‘op’ gegaan en heeft het mijn eczeemgevoelige huid zichtbaar verbeterd.

Esse to the rescue!

Welke productlijnen en waarvoor?

Kortom, ik ben erg blij dat ik eindelijk dit mooie merk (vanaf nu ook een van mijn favoriete merken) heb mogen leren kennen en uitgebreid proberen. Een aanrader voor iedereen die op een natuurlijke manier zijn huid goed wil verzorgen. Esse heeft verschillende lijnen (Core, Sensitive en Plus) waarvan ik producten uit de Core en Sensitive lijn heb mogen testen. Stiekem ben ik ook erg benieuwd naar de Plus-producten omdat die hoge doseringen probiotica bevatten voor maximale anti-ageing resultaten (en ik dit jaar vijftig word). Last van acné, een droge of juist vette huid, pigmentatie? Of heb je juist een gevoelige huid of last van huidveroudering? Voor elk probleem is een product beschikbaar.

Last but not least vind ik het belangrijk om te melden dat Esse Ecocert gecertificeerd biologisch is. Ze dragen bij aan fair trade en zijn een CO2 neutraal bedrijf.

Esse to the rescue!

Ken jij dit bijzondere huidverzorgingsmerk al en naar welk product ben jij nieuwsgierig?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

 

Deze producten heb ik toegezonden gekregen

 

Cream Cleanser – 200 ml – € 49,-

Toner – 100 ml – € 30,-

Protect Oil – 15 ml – € 60,-

Hydro Moisturiser – 50 ml – € 60,-

Sensitive Eye Cream – 15 ml – € 57,-

 

Ja! Stuur mij meer tips, adviezen en persoonlijke verhalen.

[ Vul je mailadres in en klik op ok! ]