Er even tussenuit? Dat is prima te doen in een familiekamer bij hotel Gooiland

Er even tussenuit? Dat is prima te doen in een familiekamer bij hotel Gooiland

In Lifestyle by Roryblokzijl15 Comments

Er even tussenuit? Naar hotel Gooiland in Hilversum? In een familiekamer? Ja, je kent het waarschijnlijk wel. De afgelopen twee jaar waren een uitdaging. In alle opzichten. En dus ook qua vakantie en uitjes. En waar de een zonder aarzelen mondkapje en PCR-test pakt om met het vliegtuig richting buitenland te vertrekken, blijft de ander liever in Nederland (of zelfs gewoon thuis). Ik moet bekennen dat ik tot de laatste categorie behoorde. Het was nu eenmaal spannend en ik ben niet zo van de risico’s. Wás overigens, want sinds kort vind ik het juist fijn en belangrijk om mijzelf buiten mijn comfortzone te bewegen.

Ontdek je plekje

Maar dat is een ander onderwerp. Wat wel heel leuk en tegelijkertijd een lichtpuntje in de duisternis van de afgelopen jaren is, is het ontdekken van je eigen land. Een soort van ontdek je plekje (wat was dat ook alweer voor programma?) maar dan anders. Zoals de zomervakantie van 2021 die we hebben doorgebracht in Lauwersoog. Maar ook de omgeving van ’t Gooi ken ik wel een beetje. In 1991 heb ik een jaar bij mijn schoonouders in gewoond in Naarden en vandaar uit heb ik de omgeving wel verkend. Naar de hei gaan om te wandelen bijvoorbeeld. In Laren hebben we natuurlijk weleens in het café gezeten (en later bij eetcafé Loetje). Speciaalbier drinken bij speciaal biercafé Demmers in Naarden-Vesting. Of we gingen naar Blaricum voor een diner bij het destijds epische Indonesische restaurant Merpatis.

Er even tussenuit? Dat is prima te doen in een familiekamer bij hotel Gooiland

Kom jongens, we gaan er even tussenuit!

Er even tussenuit gaan is iets dat we eigenlijk altijd al hebben gedaan. Ergens een hapje eten, of een dagje weg naar een voor ons onbekende stad. Leuker nog is uit logeren gaan natuurlijk. Van een vakantie van ruim twee weken tot een weekendje of zelfs maar een nachtje weg. Je zult zien dat ieder uitje je dat vakantiegevoel geeft. Hoe tof is het dan ook dat we – als gezin – een nacht in de ‘Herman van Veen’-room, een heuse familiekamer van hotel Gooiland in Hilversum mochten logeren! Een ruime kamer waarin je niet alleen met zijn tweetjes (of alleen), maar ook met kinderen fijn kunt verblijven.

Er even tussenuit? Dat is prima te doen in een familiekamer bij hotel Gooiland

Er even tussenuit? Dat is prima te doen in een familiekamer bij hotel Gooiland

Hotel Gooiland

Heel eerlijk kende ik de locatie al van vorig jaar augustus. Toen we met een select en intiem gezelschap bloggers en influencers het vijfjarig bestaan van ‘The Grand Blogger Dinner’ vierden in Gooiland. Omdat het zomer was konden we ook gebruik maken van het mooie dakterras Roeff (rooftop bar to the max!). Ondanks dat het destijds regende hebben we toch een mooie indruk kunnen krijgen van de mogelijkheden en gezelligheid van Roeff. Heerlijke cocktails, een fijn menu met lekkere hapjes, en natuurlijk de tropische sfeer van het dakterras zelf maken deze locatie tot een ideaal zomers uitje.

That was then and this is now … familiekamer “Herman van Veen Room”

But that was then and this is now. Toen logeerde ik in mijn eentje in de ‘Herman van Veen’-familiekamer en destijds bedacht ik mij al dat dit ook – of juist! – ideaal is om te doen met je gezin. Een fiets huren, de buurt verkennen (Gooiland ligt heel centraal in Hilversum) and off you go. Natuurlijk had ik al van te voren bedacht waar ik graag zou willen eten. Het is inmiddels ook alweer lang geleden dat we ‘gewoon’ even de deur uitgingen voor een etentje en langzaam maar zeker komt die gewoonte weer terug. Deze zaterdag was natuurlijk het ideale moment om dat te combineren met dit logeerpartijtje.

Er even tussenuit? Dat is prima te doen in een familiekamer bij hotel Gooiland

First things first

Natuurlijk wilden we nadat we aangekomen waren eerst even acclimatiseren en genieten van dat wat onze prachtige kamer te bieden had. Er is namelijk heel veel ruimte in deze familiekamer, veel ramen en daardoor een mooie lichtinval. Een waanzinnig uitzicht (onze kamer is gesitueerd op de derde verdieping) en een fijne indeling. Er zijn veel slaapplaatsen. Een ruim Auping-bed met fijne matrassen voor twee personen, maar ook een stapelbed voor de kinderen, gescheiden door een muurtje waardoor iedereen zo zijn privacy heeft. Een zitje, spelletjes, boeken, een Suite Pad, Netflix, een koelkastje dat je al dan niet naar wens in gebruik kunt nemen als minibar. En natuurlijk een goed geoutilleerde badkamer.

Een warm welkom

We werden met alle égards ontvangen in ‘onze’ familiekamer met een heerlijke fles prosecco, flesjes water en allerlei lekkers. En hoe welkom voel je jezelf wanneer je een handgeschreven welkomstbrief krijgt met ballonnen! Aan alles is gedacht, oogmaskers en oordopjes staan klaar voor diegene die dat wil. Heel fijn! Met de huurfietsen maakten we een kort tripje in de omgeving. Ik zeg kort, want we realiseerden ons niet dat we iets teveel wilden doen in te weinig tijd. Zal je net zien. Hoe dan ook hebben we heerlijk een frisse neus gehaald en zijn we ook nog even de markt opgelopen bij het Hilvershof (zo lang geleden dat ik daar ben binnen geweest. Als kind kwam ik er overigens heel regelmatig met mijn ouders). Lekker sightseeing in het centrum van Hilversum.

Er even tussenuit? Dat is prima te doen in een familiekamer bij hotel Gooiland

Indisch en Indonesisch

En natuurlijk wilden we ook graag uit eten gaan in de buurt. Iedereen die mij kent weet dat ik Indische roots heb. Mijn moeder is geboren in Jakarta (eiland Java) en op jonge leeftijd met de boot naar Nederland gekomen. De Indische cultuur heeft altijd wel mijn aandacht gehad, maar na het overlijden van mijn moeder is dat nog veel groter geworden. En dat resulteert in interesse in evenementen als de Tong Tong Fair in Den Haag (hopelijk kan het dit jaar eindelijk weer doorgaan), mijn vrijwilligerswerk bij ‘Moesson, hét Indisch magazine’ en natuurlijk ook mijn liefde voor de Indische en Indonesische keuken. En laat restaurant Spandershoeve (dit jaar bestaan zij 50 jaar!) van mevrouw Boerenkamp in Hilversum nou net op korte afstand van hotel Gooiland te vinden zijn.

Er even tussenuit? Dat is prima te doen in een familiekamer bij hotel Gooiland

Heel bijzonder

Diezelfde zaterdagavond nog hebben we genoten van een werkelijk overheerlijke rijsttafel vol heerlijke gerechtjes met authentieke smaken. Los daarvan bestelden we nog het een en ander aan lekkers erbij (zoals soempia en oedang bakar). Voor Mila was het ook heel bijzonder om te genieten van al dit lekkers (we hebben haar geleerd altijd alles te proeven) in dit Indonesische restaurant in Hilversum. Ik vond het ontzettend fijn dat ze ook kennis heeft kunnen maken met oprichtster mevrouw Boerenkamp (92 jaar). Het voelt als familie en het is fijn om te praten over vroeger en de weg die zij met haar familie heeft afgelegd met restaurant Spandershoeve.

Lekker slapen in de familiekamer

Met een klein kind ga je natuurlijk niet te laat slapen. En na een welverdiende nachtrust (let op! Het kan even wennen zijn om de kerkklok regelmatig te horen, maar daar zijn die oordopjes weer zo handig voor) genoten we van een uitgebreid ontbijtbuffet. Denk aan zelfgemaakte jams (de bramenjam is mijn persoonlijke topper), ter plekke vers gebakken croissants, heerlijk vers brood, beleg, waaronder scrambled eggs, knapperige gebakken bacon, verse jus d’orange en elke soort koffie naar wens (latte macchiato! cappucino!). De dames van het ontbijt hadden het er maar druk mee, maar bleven het zonnetje in huis. Dat is nog eens lekker wakker worden op de zondag.

Er even tussenuit? Dat is prima te doen in een familiekamer bij hotel Gooiland

Er even tussenuit? Dat is prima te doen in een familiekamer bij hotel Gooiland

Rustig de zondag in gaan

We genoten van een late check-out, waardoor we op onze familiekamer nog even konden nagenieten met een spelletje, lekkere koffie (heerlijk zo’n eigen apparaat op de kamer) en muziek. Man en kind gingen nog even een rondje lopen – terwijl ik ondertussen van de mooie ruimte gebruik maakte om nog wat productfoto’s te maken – en kwamen terug met een geweldige 3D houten puzzel van een ontzettend leuke winkel vol knutselspullen (Pipoos) uit winkelcentrum het Hilvertshof. Na het uitchecken bij Hotel Gooiland gingen we dan ook nog even op onderzoek uit in datzelfde winkelcentrum, alvorens we met de auto naar de Lage Vuursche togen.

Tips voor Hilversum en omgeving

Sanne van Gooiland had namelijk nog de bekende ‘Vuursche Boer’ getipt, waar je heerlijke pannenkoeken kunt eten. Dat was een heel goed plan! Ondanks het prachtige weer en de enorme drukte hoefden we helemaal niet zo lang te wachten op een tafeltje. En genoten we van een heerlijke pannenkoek. En zo hadden we eigenlijk nog veel meer tips willen opvolgen (zoals shoppen in Laren, tafelen bij De Kastanjehof of natuurlijk de ‘Hillywood tour’ in het Mediapark. Gezellig wandelen op de hei, live optredens bij De Vorstin. The sky is the limit), maar daar moeten we toch meer tijd voor nemen.

Er even tussenuit? Dat is prima te doen in een familiekamer bij hotel Gooiland

Aanbieding!

Kortom, of je nu alleen wilt komen logeren, of juist als stel, met vrienden, maar zeker ook als gezin. Een logeerpartij bij hotel Gooiland is zeker aan te raden en de familiekamer is echt geweldig! Wil jij in de maanden maart en april met korting logeren? Gebruik dan code ‘Rory2022’ bij boeking op de website. En geniet dan – terwijl je proost met de fles welkomst prosecco op je kamer – van een heerlijke overnachting.

Ga jij regelmatig een weekend of nachtje weg? En ken jij hotel Gooiland al?

Tot de volgende keer,

Rory Blokzijl

 

 

De hotelovernachting, het ontbijt en de extra’s heb ik aangeboden gekregen. Dit verandert niets aan mijn oprechte mening