Een sieraad is iets blijvends, voor altijd + winactie armband

In Lifestyle by Roryblokzijl39 Comments

Ja, ik geef het grif toe. Ik ben dol op sieraden. En sinds de komst van ‘mini me‘ nog meer. Hoe leuk is het dat ik haar – als ze 16 jaar is misschien – alvast een sieraad of twee kan geven. Om te dragen naar school. Als ze naar een feestje gaat of misschien wel gaat dansen (let wel, ik wil dan graag mee. Nu vindt ze het nog goed. Misschien straks niet meer, hahaha). Ik weet het nog van vroeger. Dat ik dat soort cadeaus graag van mijn ouders had willen krijgen.

Het waren hele andere tijden

Zonder zielig te doen hoor overigens. Het waren gewoon hele andere tijden. Er was niet zoveel geld. En als dat er was, werd het niet dááraan uitgegeven. Aan een sieraad. Het scheelt denk ik ook dat mijn moeder zelf geen make-up gebruikte en sieraden droeg. Zelfs haar trouwring droeg ze niet. Ze vond het onhandig en bewaarde het liever in haar sieradenkistje. Hoe het kwam dat ik dan toch wel de wens had om sieraden te dragen?

Een sieraad is iets blijvends, voor altijd + winactie armband

Wat een sieraad: een gouden ring met diamantje

Ik weet nog goed dat ik op de middelbare school een vriendin had, die van haar ouders – volgens mij op haar zestiende – een prachtige gouden ring met een diamantje had gekregen. Een heel mooi sieraad. Ja, ik was een tikkeltje jaloers. Ik gunde het haar enorm overigens hoor. Maar ik kreeg nu eenmaal hele andere dingen voor mijn verjaardag. Natuurlijk mocht ik blij zijn dat ik überhaupt wat kreeg.  Dat was ik ook. Ik ben altijd dankbaar (geweest en nog steeds) voor al het moois wat op mijn pad komt.

Seventies babe

Wat ik dan wel als verjaardagscadeaus kreeg? Denk aan een t-shirt, een elpee (ja jongens, dit meisje komt uit de zeventiger jaren), verjaardagsgeld (en denk dan aan een bedrag tussen de 10 en 25 gulden. Dat laatste was enorm royaal overigens), een tekenblok of een leuk boek. Hartstikke leuk. Ik was er oprecht erg blij mee. Maar die prachtige ring die zij kreeg? Wow… wat vond ik dat bijzonder.

Een sieraad is iets blijvends, voor altijd + winactie armband

Een sieraad, iets blijvends. Voor jezelf … en je kind

Want het is iets blijvends. Iets wat je altijd kan blijven dragen. Waar een herinnering aan vastzit. Wat je jouw hele leven met je meeneemt. Daarom was ik ook zo blij dat ik bij Kaya Sieraden een mooi sieraad mocht uitzoeken. Een beetje voor mij en een beetje voor Mila. Dat had ik in mijn achterhoofd toen ik de mooie collectie bekeek. Want hoe mooi is het niet dat je zelf veel plezier kunt hebben van een sieraad, maar straks ook je dochtertje?

De pure liefde van een moeder voor haar kind

Een sieraad waarbij een van de bedels ingegraveerd kan worden met een naam naar keuze. Ja, dat is makkelijk. De naam van mijn dochtertje natuurlijk! Zo houd ik haar dicht bij mij. En heeft zij straks een prachtig naamsieraad. Ik hou van fijn en sierlijk, dat heb je vast al gelezen in mijn vorige artikel waarin ik vertelde over de pure liefde van een moeder voor haar kind. De armband met naam die ik nu heb uitgekozen is iets meer geprononceerd, maar opvallend qua verfijndheid (dat vind ik in ieder geval).

Een sieraad is iets blijvends, voor altijd + winactie armband

Giving Back-project

Ik wil het toch nog een keer benoemen. Het Giving Back-project van Kaya Sieraden. Per verkocht sieraad doneren zij een bedrag aan Stichting Eduki. Er gaan inmiddels zelfs 20 kinderen naar school! Ik vind het fantastisch dat er in deze veranderende, zelfs verharde wereld ook mensen zijn die aan anderen denken. Aan kinderen. Zij zijn de volwassenen van de toekomst. Wat ze nu geboden wordt zou zomaar iets kunnen veranderen. In ieder geval hun toekomst en wellicht die van hun familie en toekomstige kinderen. Prachtig toch?

Winactie! (winactie gesloten)

En weet je wat? Ik mag eenzelfde armband als op de foto’s weggeven aan één van mijn lezeressen! Ik koos zelf voor prachtig rosé verguld op zilver. Maar als je liever een andere kleur wilt, mag dat ook. Tanja zal ook een naam of tekst naar keuze ingraveren. Let op, het gaat om maximaal 20 tekens: 10 boven en 10 onder. Aan de voorzijde òf achterzijde. Zodat je jouw armband helemaal kunt personaliseren.

  • Laat in een reactie hieronder, of onder het Facebookbericht op mijn pagina weten dat je meedoet.
  • Like de Facebook-pagina van 40envoorheteerstmoeder.
  • Delen van het bericht hoeft niet, maar mag uiteraard wel.
  • De winactie loopt van woensdag 29 november tot en met zondag 10 december, 00.00 uur.
  • De winnaars krijgen persoonlijk bericht.

Wist je dat je mij kunt volgen op FacebookTwitter, of Instagram ? Zo blijf je op de hoogte van alle ontwikkelingen, nieuwe artikelen en eventuele winacties!

Een sieraad is iets blijvends, voor altijd + winactie armband

Wat voor ‘blijvends’ geef jij graag aan je kind?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

Deze armband heb ik gekregen van Kaya Sieraden

Ja! Stuur mij meer tips, adviezen en persoonlijke verhalen.

[ Vul je mailadres in en klik op ok! ]