Als je kind in de winter jarig is …

In Babytalk, Lifestyle by Roryblokzijl9 Comments

Tja, als je kind in de winter jarig is, dan zijn de gezellige buitenfeestjes niet echt aan de orde. Buitenfeestjes? Ik heb het dan bijvoorbeeld over feestjes in de tuin. Een springkussen erbij. Lekker buiten spelen. Misschien fietsen, op de space scooter of step, verstoppertje doen. Echt lekker buiten spelen. Typisch van die dingen die je lekker in de zomer doet. Dat is in de winter nu eenmaal anders.

Feestje thuis of feestje op locatie?

Natuurlijk hoeft dat geen probleem te zijn. Let wel. Ik heb het specifiek over de verjaardag van mijn dochtertje midden februari (technisch gezien is het dan nog winter). Heel veel mogelijkheden om dan buiten een feestje te geven zijn er niet. Of eigenlijk, die mogelijkheden zijn er wel. Maar die zijn niet altijd even aantrekkelijk. Dit jaar hebben we overigens voor het eerst een kinderfeestje gegeven. Mila werd 5 jaar en mocht van ons 5 kindjes uitnodigen. Omdat ik het wat ingewikkeld vond om thuis een feestje te geven heb ik toch gekozen voor een feestje op locatie.

Jarig in de winter! Zullen we een pannenkoeken-feestje doen?

Misschien denken jullie nu meteen aan een ‘indoor playground‘, maar dat vind ik persoonlijk wat massaal. Ook wil ik een oogje kunnen houden op alle kindjes (en dan zijn het er nog maar 5, uiteindelijk waren het er zelfs maar 3. Uit mijn hoofd had één moeder netjes afgezegd en kindje nummer 5 is gewoon nooit op komen dagen). Afijn, allemaal niet zo spannend nu. Wat wij hebben gedaan? We zijn naar een heel fijn pannenkoekenhuis gegaan op een locatie dicht bij ons, genaamd ‘Smullen en Spelen’.

Iets met binnen-, buiten en met schaapjes spelen

Behalve dat je daar een heerlijke pannenkoek kunt eten. Kun je er ook heel leuk spelen. Zowel binnen als buiten. Ondanks dat het koud is in de winter nodigt het namelijk toch uit tot buiten spelen. Er zijn schommels, een grote glijbaan, klimmogelijkheden èn er lopen tamme (dus aaibare) schaapjes rond. Je kunt zelfs nog een mini speurtocht doen op het terrein. We zijn overigens niet sec een (kinder)pannenkoek gaan eten, maar hadden een ‘verjaardagsfeestje’ geboekt. Limonade èn zelf je pannenkoek versieren met allerlei strooisels, jam, hagelslag, chocoladepasta. Altijd leuk om te doen.

Als je kind in de winter jarig is ...

Als je kind in de winter jarig is ...

Mag ik een ballon?

Ik vond het persoonlijk een beetje jammer dat er niet echt een feestje van werd gemaakt (geen verjaardagshoedje of ballon). Het werd dus uiteindelijk toch meer een pannenkoek eten. Gelukkig had ik zelf kleurboekjes en kleurpotloden meegenomen, zodat het een feestelijke tintje kreeg. Mijn opbouwende feedback gelukkig wel gewaardeerd. Prettig. Want op zich leent de locatie (en de sfeer en de heerlijke pannenkoeken) zich zeker voor een feestje. Zowel in de winter als zomer.

Jump jump … op een springkussen

Toch merkten we dat Mila het fijn vindt om bij andere kindjes – die in de zomer jarig zijn – lekker in de tuin te spelen. Buiten te zijn. Genietend van lekker buiten ravotten. Dus dacht De Man al een hele tijd. “Waarom laten we haar niet gewoon in de zomer een feestje geven? Met een springkussen erbij. Lekker in de tuin. Gezellig buiten?” Goed idee. Ik moet eerlijk bekennen, eerst was ik wel aan het ‘miepen’ over de kosten van een ‘extra’ feestje. Maar waarom zouden we het niet doen? Zo duur hoeft het niet te zijn. En hoe leuk is het om nu eens eindelijk je ‘niet-verjaardag’-feestje te kunnen vieren in de zomer?

Een extra feestje? Heb je geld teveel of zo?

Zo gezegd zo gedaan. Maar hoe nodig je de kinderen dan uit? En wat voor tekst schrijf je dan? Het is natuurlijk een beetje een ‘buiten de gebaande paden’-actie van ons. “Nou nou, als ouders zou je beter moeten weten?” of  “Verwen je jullie kind niet teveel?” en zelfs “Jullie moeten het toch van een salaris doen?” Mijn antwoord? Je leeft nu. Wat is er mis met een keer een extra feestje? Wij gaan nu eenmaal veel minder uit eten dan vroeger. Een bioscoopbezoekje vindt incidenteel plaats. Dure pretparken? Doen we niet. Dus waarom kan dit eigenlijk niet?

Mama maakt een uitnodigingskaart

Zo gezegd zo gedaan. Natuurlijk wilden we ook een speciale en leuke uitnodiging maken. Maar hoe doe je dat? Vriend Google werkte goed mee. Bij hipDesign kwam ik zóveel leuke kaartjes tegen! Waar ik eerst vanuit een blanco kaart iets wilde samenstellen zag ik al snel veel leuke dessins. Eéntje viel af want daar was Mila toch te groot voor dacht ik (thema prinsessenfeestje). Een ander was prachtig, maar meer mijn smaak dan die van Mila. De derde werd een hele leuke fotokaart, maar toch niet echt een uitnodiging. De vierde … was perfect! Omdat je zelf de kaart kunt bewerken, heb ik de uitnodiging echt kunnen personaliseren qua versiering en tekst.

Als je kind in de winter jarig is ...

Als je niet zo technisch bent …

Ook voor een niet-technisch wonder als mijzelf was het zeker te doen. Let wel. Als je moe bent, misschien een tikje chaotisch – waardoor je niet goed de tijd kunt nemen voor het samenstellen- zou ik het even uitstellen. Ik had namelijk wat moeite om uit te zoeken hoe ik een foto van Mila áchter het raster van überlieve bloemetjes kon krijgen. Toen dat uiteindelijk gelukt was (kwestie van blijven uitproberen) vroeg ik mij ineens af of de fotokwaliteit van de door mij gekozen foto wel goed genoeg was. Had ik wel eerder kunnen checken. Dat is een beetje wat ik bedoel met goed voorbereid voor de dag komen.

Als je kind in de winter jarig is ...

Tada, tada, tadaaaaaaaa

Maar het resultaat mag er zeker zijn. Geweldig! Ik ben er ontzettend blij mee (en Mila ook trouwens). Uiteindelijk was het heel snel geregeld. Op tijd bestellen betekent gewoon dat je bestelling dezelfde dag verzonden wordt. Goed verpakt, in een stevige envelop kreeg ik mijn bestelling binnen. Ik heb gekozen voor natuurkarton (niet glanzend, just ‘as it is‘) en de uitnodiging is heel mooi geworden!

Als je kind in de winter jarig is ...

Vroegah

Ah ja. Nu ik toch aan het scrollen was door de verschillende uitnodigingskaartjes kwam ik ook terecht bij de site van  Hippe Geboortekaartjes en moest ik weer terugdenken aan de allereerste begintijd van mijn zwangerschap. Toen ik bijna een zwangerschaps draaiboek had gemaakt. Aan zoveel dingen tegelijk moest denken (van mijzelf!). Een geboorteplan. Wat voor wiegje. Ledikant. Geboortekaartje. Klossen voor onder je (kraam)bed. Dat ik evengoed in het ziekenhuis ben beland met uiteindelijk zelfs een spoedkeizersnede zorgde ervoor dat alle plannen aan de kant konden worden gegooid. Ik ben overigens uiteindelijk – in alle hectiek – goed geslaagd voor een geboortekaartje. Maar dat er zóveel mogelijk was? Dat wist ik destijds niet.

Denk jij weleens ‘out of the box’ (zoals wij Mila’s toekomstige eerste ‘niet-verjaardagsfeestje’ aan het regelen zijn)?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

Deze kaarten heb ik van hipDesign gekregen

disclaimer