Forty-ish beauty findings #4

In Gezichtsverzorging & make-up by Roryblokzijl23 Comments

Waarom in het Engels? Ach, omdat ‘Forty-ish‘ eigenlijk ook leuk klinkt. En het eens een keer minder het veertigplus benadrukken is (in het Nederlands dan hè). Want zeg nu zelf. Sommige tips of findings kunnen ook prima passen bij een dertiger en sommige misschien zelfs ook wel bij twintigers. Het is fijn dat ik een niche heb om mij op te richten, maar het een sluit het ander niet uit. Want wie weet zie jij wel een item waarvan je denkt: “Oeh, maar daar heb ik – als dochter van een veertiger, of als bijna veertiger, of als dertiger – óók wat aan!

Not only for a forty-ish woman

Laat ik daar dan direct ook mee beginnen. Een aantal superhandige producten (ik zou ze bijna ‘gadgets‘ noemen, zo inventief vind ik ze) waar iedereen eigenlijk wel iets mee kan. Met stip bovenaan. De  Hair ‘Turban’ van Aquarius, gekregen van bedenker Jeroen tijdens het cross-over beauty en fashion event van MOOI The Agency: ‘MOOI The Appartement‘. Waar je wellicht een beetje sceptisch nu mijn verhaal leest over een soort van handdoek die je om je natte haar heen wikkelt, val je letterlijk van je stoel als je het zelf uitprobeert. Wat zeggen ze zelf? “De Aquarius Hair Turban is gemaakt van een speciale microvezel die een zeer snelle opname en verspreiding van water combineert met een heerlijke zachtheid. De fijne wafel structuur geeft een heerlijk luxe gevoel.

Houd je haar mooi

I couldn’t agree more! Inmiddels gebruik ik dus niets anders meer. Een wondermiddel om je kostbare haar mooi te houden. Er komt geen afdrogen, wrijven of trekken meer aan te pas. Na het haren wassen knijp je jouw haren ietsjes uit (maar dat hoeft eigenlijk niet eens). Alles naar voren, Aquarius Hair Turban eroverheen, zachtjes draai je de turban in vorm, maak het elastiekje vast om het knoopje. Droog jezelf vervolgens – mocht je hebben gedoucht – lekker even af. Crème op je gezicht? Tanden poetsen? You name it. Na een paar minuutjes (ik hou rond de 5+ minuten aan. Maar hoe langer, hoe droger) haal je de turban eraf en serieus, je haar is nagenoeg droog! Verzorg en style het vervolgens op je eigen manier (ik gebruik een grove plastic kam om mijn haar – zacht! – door te kammen). Daarna een á twee pompjes van het Moroccan Miracle Hair Serum waar ik al eens eerder over schreef en klaar!

Forty-ish beauty findings #4

Forty-ish item? The MakeUp Eraser

Een ander product waar ik zelf heel benieuwd naar was is de The MakeUp Eraser. Een herbruikbare, ultralichte make-up remover tool waarmee je heel makkelijk alle make-up van je gezicht kan verwijderen. Ook je oog make-up! Je hebt alleen maar warm water nodig. Nadat ik het doekje voor de eerste keer had gewassen (gebruik géén wasverzachter trouwens) was ik ontzettend benieuwd hoe het aan zou voelen. Het enige wat je nodig hebt is het doekje en warm water (maak het doekje wel door en door nat voor gebruik!). Wist je trouwens dat je met de kortharige kant je make-up verwijdert en met de langharige kant je de huid nog wat extra kan verzorgen / exfoliëren (denk aan dode huidcellen die je zachtjes hiermee kan verwijderen)?

Zonder reinigingsproduct je gezicht reinigen?

Eerlijk is eerlijk. Ik gebruik sinds jaar en dag alleen nog maar de heerlijke Contour Clubbing Waterproof oogpotloden van Bourjois. Ze zijn heel zacht, zijn makkelijk te blenden, alleen … zijn ze ook waterproof. Hoe werkt dat in combinatie met The MakeUp Eraser? Een ander nuttig detail is dat ik geen foundation gebruik, dus dat heb ik niet kunnen testen. Ik reinig mijn gezicht overigens zowel ’s ochtends als ’s avonds. Voorheen met de gezichtszeep van Clinique. Sinds een aantal maanden met de fijne ‘Toleriane Caring Wash, Anti-Discomfort, Anti-Dryness’ van La Roche-Posay en dat voelt (ook) heel prettig. Voor mijn ogen gebruik ik altijd een speciale oog make up remover. In de testperiode heb ik mijn ritueel in de avond dus vervangen door The MakeUp Eraser.

Gematigd enthousiast

Mijn oprechte mening? Ik ben enthousiast, maar wel gematigd. Mijn veertigplus huidje is natuurlijk wat gevoeliger en meer kwetsbaar dan een jongere huid. Dus ik ga daar heel voorzichtig mee om. Zowel qua producten die ik gebruik (géén budgetproducten meer, aangezien ik de afgelopen jaren steeds meer allergische dermatitis-reacties lijk te ontwikkelen) als de manier waarop ik met mijn huid omga. Daar bedoel ik mee: niet wrijven en boenen. The MakeUp Eraser is erg zacht en werkt verrassend goed (daar was ik toch wat sceptisch over van te voren) en haalt nagenoeg alle mascara, lippenstift, oogpotlood en ander ‘vuil’ weg. Maar ik blijf restjes oogpotlood tussen mijn wimpers vinden. En ik merk dat ik toch wat harder moet wrijven dan dat ik normaal gesproken doe.

Finding for a forty-ish momma?

Voor een nachtje of weekendje weg daarentegen. Of als extra reinigingsproduct op vakantie vind ik het wèl een aanrader. Want hoe vaak komt het niet voor – in mijn geval helaas wel – dat je te weinig producten meeneemt. Je eigen reinigingsmiddel niet kan vinden en dan maar een B-merk kiest wat sowieso in de vakantie-supermarkt al onbetaalbaar is, want geïmporteerd. Je kan de Eraser overigens meerdere keren gebruiken (je hoeft het niet na elk gebruik in de wasmachine te stoppen), maar in verband met mijn gevoelige huid doe ik dat persoonlijk liever niet.

Forty-ish beauty findings #4
Links en rechts. Zoek de verschillen…

Mijn huid tolereert zeker niet alles

Ik vertelde net al over de Toleriane Caring Wash, Anti-Discomfort, Anti-Dryness van La Roche-Posay die ik nu al een flinke tijd gebruik. Een heel fijn, mild en goed reinigend product waar ik heel tevreden over ben. Het reinigt je huid niet alleen prima (zonder zeep, zonder parfum. Met niacinamide, ceramide, pantheon en La Roche-Posay thermaal water) maar is ook verzorgend. Wat zegt La Roche-Posay zelf: “Enkel de essentiële ingrediënten voor het reinigen en verwijderen van make-up met water in een formule met hoge tolerantie dankzij een formule met de combinatie van één tensio-actief, cocobetaïne, met 4 verzorgende ingrediënten.” Ik kan het alleen maar volledig met ze eens zijn. Ik bemerk geen enkele irritatie en mijn huid voelt zacht en schoon (ook als ik erna met een wattenschijfje wat tonic aanbreng).

Forty-ish beauty findings #4

100% natuurlijk en voor iedereen (niet alleen voor forty-ish): Grahams

Jullie lezen waarschijnlijk wel dat ik heel erg bezig ben met testen van producten die zo weinig mogelijk irritatie kunnen veroorzaken en eigenlijk zo natuurlijk mogelijk zijn. Ik kreeg eerder twee hele fijne producten van Grahams toegezonden: de Natural Moisturising Cream, anti-aging with seaweed extract èn de Natural Hydrating Night Cream, anti-aging with coffee extract. Ik heb ze beiden een flinke tijd getest en ik vind het hele fijne producten voor mijn gevoelige huid. Het kalmeert en verzacht. Of ze daadwerkelijk huidveroudering tegengaan is natuurlijk altijd lastig te meten. Wat ik wel heel bijzonder vond en vind is dat ik het gevoel heb dat mijn huid echt rustig aanvoelt.

Waar een dagcrème is, is ook een nachtcrème

Verzachten, hydrateren. De beide crèmes voelen goed aan op mijn toch best kwetsbare huid. Mijn huid trekt niet meer en ziet er juist verzorgd uit. Waar dat coffee extract in de nachtcrème nu precies voor zorgt? Volgens Grahams voor een verhoogde collageen productie en elastine waardoor de huid beter gevoed blijft. Wat ik merk is dat het een volle en rijke crème is die fijn is voor de nacht. Of ik ook nog wat over de geur kan zeggen? De dagcrème ruikt heerlijk en dat komt door natuurlijke geurnoten. De crème voor de nacht is qua geur iets minder aanwezig maar zoals gezegd maakt dit niet uit. Aan alles voel je dat je producten op je gezicht aanbrengt die goed zijn voor een gevoelige huid.

Forty-ish beauty findings #4

Rest mij nog te zeggen dat ik ontzettend dankbaar ben dat ik regelmatig producten mag ontvangen / toegestuurd krijg. Ik test de producten altijd een geruime periode (gezichtsverzorgingsproducten minimaal vier weken) en geef jullie graag mijn eerlijke mening als ‘forty-ish‘ blogger.

Welk product – van mijn ‘forty-ish’ beauty findings – vinden jullie het meest interessant? En welk item zou je misschien zelf wel willen aanschaffen?

Tot de volgende keer.

Rory Blokzijl

 

De Aquarius Hair Turban kost € 24,95 (en is zijn geld meer dan waard!)

The Original MakeUp Eraser kost circa € 19,95

Een tube Toleriane Caring Wash van La Roche-Posay kost – voor 200 ml – circa € 15,-

Graham’s Natural Moisturing Cream – pompflacon van 125 ml – is verkrijgbaar voor € 19,99

Graham’s Natural Hydrating Cream – pot van 50 ml – kost je € 19,99

 

Ja! Stuur mij meer tips, adviezen en persoonlijke verhalen.

[ Vul je mailadres in en klik op ok! ]